Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 430
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
  • Димитровград
Аз мисля, че постепенно се свиква и от двамата с бебето. Моят мъж не е имал никакви проблеми да свикне с нашите деца, винаги е бил неотлъчно и наравно с мен във всичко.

# 316
1. Споделете защо според вас голям процент от бащите у нас не ползват полагащото им се по закон право да използват платен отпуск по бащинство.

- Защото не навсякъде работодателите са разбрани, в повечето случаи дават неплатен отпуск.

2. Как узряват татковците за родителството? Необходимо ли им е повече време, отколкото на една майка? Вижте какво са разказали други потребители и споделете вашите отговори и мнения в коментарите.

- Необходимо им е, да, но се свиква с всичко и всичко се научава.

3. Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!

- Моят мъж е добър татко. Грижовен е, мисли за нас, постоянно прави някакви покупки за детето, играе си с него, ходим заедно при педиатърката. Прекарваме много време заедно. Гледаме си детето без помощ от баби, дядовци и близки.

# 317
  • sofiq
Има такива мъже,конкретния пример пред мен е мъж,който няма собствено дете,но се грижи за чуждо повече от прекрасно.

# 318
  • София
Нашият татко не се е страхувал да гушка бебчо, да го къпе, да сменя памперси. Нощно време много по-лесно се събужда от мен и реагира при разни болести на детето. Но преобладаващо аз се занимавам. До определена възраст децата търсят основно майка си, особено когато не им е добре.

# 319
  • София
Благодарим за многобройните отговори по тази така интересна тема!

Днес ви поставяме и следващия си въпрос.
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!
Moят мъж е грижовен баща. Чакаше с нетърпения раждането на дъщерите ни и се включваше активно в ежедневните задължения при оглеждането, както и в игрите.

# 320
Малко такива татковци познавам. Включително и моят мъж - смяташе, че грижите за детето са женска работа, никога не го нахрани, смени памперс или изкъпа. За болно дете никога не се е грижил, на родителска среща не е стъпвал, и много други такива.

# 321
Съпругът ми е един такъв пример.С първото дете беше малко стреснат в началото, но след това започна много да се грижи за нея. Сега с малкия е вече по-освободен и много се забавляват. Изключително отговорен човек, никога не се е притеснявал да сменя памперс, да става през нощта да ги храни, да ги къпе, облича, абе всичко. Трябва всички мъже да са такива, защото познавам бащи, които не могат да сменят памперса н детето си, защото ги е гнус. За мен това не е нормално!

# 322
Такъв баща е брат ми. От първия ден се грижеше за бебето си сякаш е минавал 100 пъти по този път. Смел, внимателен и грижовен.

# 323
  • Пловдив
Не е моят мъж това. 😁 Спомням си първата им среща. Толкова беше уплашен да не му направи нещо, че даже не искаше да го гушне. Ако мен ме няма, се оправя перфектно с инструкции от мен, но аз вкъщи ли съм не се вживява много.

# 324
  • Вече в моята си приказка...
Съпругът ми е роден с това призвание - бащинството никога не му е тежало.

# 325
Благодарим за многобройните отговори по тази така интересна тема!

Днес ви поставяме и следващия си въпрос.
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!

Според мен повечето са такива. Много малък е броят на останалите, които не помагат или не се интересуват от родителството. Всички ми познати са грижовни, помагали са от началото на бременността и помагат и при отглеждането на децата. Някак си ми е трудно да повярвам, че има и от другия тип.

# 326
Да познавам мъжът ми е един от тях.Грижи се много за децата ни от както забременях,всичко прави за тях.

# 327
Познавам мъже на които им се удава бащинството от ден първи. Не са колкото другите, но ги има.

# 328
За моя радост познавам подобни мъже, а един от тях е моят.

# 329
Татковците узряват към 40год..До тогава не осъзнават каво се случва.Особенно на днешно време,ако не са ходили и в казарма.

Общи условия

Активация на акаунт