Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 435
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Нашият татко много помагаше и помага, но не бих казала, че му е вродено. По принцип обича да чисти и готви, а и прочете много книги за майчинството и бащинството.

# 301
  • Велико Търново
Ние с ММ още нямаме детенце, но съм сигурна, че той ще бъде страхотен баща, защото се грижи за дечицата на наши приятели и децата го обожават 😊 Грижи се за тях и същевременно сякаш са на един акъл и те се чувстват истински щастливи да правят неща заедно

# 302
За наша радост моят мъж е точно такъв: грижовен, всеотдаен и добър баща. Явно му идва отвътре, има подход, забелязах го още преди да се роди сина ни. Децата на наши приятели и роднини го обожаваха.

# 303
Определено има такива мъже. Съпругът ми не пропусна преглед и се вълнуваше много. Когато малката се роди грижите си ги деляхме, както и част от домакинските задължения, като това продължава и до ден днешен ( вече 5 години ). А дъщеря ни просто е влюбена в баща си Simple Smile

# 304
  • София
Здравейте!
На първият въпрос отговорът според мен е, защото бащите нямат информация за този отпуск.
2. Въпрос- Определено на мъжете им е необходимо повече време. Нашият татко идваше на всеки преглед през бременността и се вълнуваше, но истински се почуства родител малко след раждането. Нашето дете беше много дълго чакано и желано.
3. Въпрос - Моят съпруг е такъв баща - грижи се за нас постоянно.

# 305
Моят съпруг е такъв пример. Още с раждането на първото ни дете, той пое грижите за него. Къпеше го (мен ме беше страх), хранеше го, сменяше памперси. Спеше с бебето, за да мога аз да си почина. Гледаше го, когато беше вкъщи, за да мога аз да се видя с някоя приятелка. С второто ни дете беше същият грижовен баща. До ден днешен като се прибере от работа, независимо колко е изморен, той си играе с децата.

# 306
Много съпрузи родени с това призвание!
Е, моят не е един от тях. Въпреки, че от него дойде предложението да имаме дете, никога не е бил чак толкова отдаден. Не е идвал с мен на прегледи по време на бременността и предимно аз се занимавам с детето и до днес (скоро ще стане на годинка). Притеснява се да я храни, не може да сменя памперси, но пък я къпе и играе с нея, когато аз вече съм на предела на силите си.

# 307
Моят съпруг е любящ и грижовен баща. Още с раждането на дъщеря ни , той пое грижите за нея.Водеше я на разходка, на мачове –тя много обича, на сладкарница,на градина и сега на училище.Имат много силна връзка!Сега имаме момченце на 4 месеца- къпе го,облича го и ходят на разходки ,докато учим с каката!

# 308
Имам познати такива мъже, но при моя определено не беше вродено, а напротив - трябваше му време да свикне с това. Основните грижи за детето и до ден днешен полагам само аз, той си гледа повече неговите работи - професията, ремонтите вкъщи, колата и т.н. Но пък когато имам нужда да ме замества като гледа малката за няколко часа, после разбирам, че тя страшно много го слушка, забавлява се, играе. Докато при мен повече си показва номерата (имам предвид детето). Но познавам и татковци, които още от раждането са наравно до майката в приспиването, храненето, разходките, смяната на пелените, къпането и т.н.

# 309
Има мъже, на които бащинството им е призвание, родени са с него. Но има и такива, които са научават да бъдат добри бащи. Зависи от вътрешната нагласа на мъжа, дали е търпелив и доколко има здрави нерви. При нас мисля, че е налице златната среда, има от всичко.

# 310
  • Пловдив
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!
от раждането си, не знам половинката дали е с призвание, да бъде баща, но определено е "детешар" Simple Smile Още преди да забременея, и с моя, и с неговия племенник се забавляваха страхотно Simple Smile
Децата винаги са го търсили Sparkling Heart
Когато забременях, изобщо не съм се съмнявала, че ще бъде добър баща (изключвам първоначалния момент, но това е една мноооого дълга история на недоразумения Laughing Mask).
След раждането на сина ми, се убедих, че не съм се излъгала. Благодарение на него, успях да кърмя децата ни изключително до 6 месец, въпреки че учех (на 300 км с първото и на 200 - с второто) - по време на очните и изпитите ми, той взимаше отпуск и идваше с мен. През деня гледаше детето, а вечер поемах аз.
С дъщеря ми беше и по-трудно даже - тя отказваше да се храни от шише и варианта с изцеждането просто отпадна... Таткото беше на полусъединител около Академията и когато тя огладняваше, просто ми се обаждаше, да изляза Sweat Smile
Сега, 8 години след първото раждане и 5 и 1/2 след второто, децата продължават да го обожават Simple Smile Знаят, че мама е строгата вкъщи, а при тате повечето неща минават и се възползват от това Smile

# 311
  • Стара Загора
Днес ви поставяме и следващия си въпрос.
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!

Да, познавам такива хора. Просто им идва от вътре. Според мен много е важно семейството. Как е отгледан един човек и какво е научил през годините. Ако е отгледан във възпитано, организирано и сплотено семейство той ще е е такъв и в живота за напред.. Затова на някои мъже им идва присъщо бащинството и оттам гледането на едно дете , а на други им е толкова чуждо.

# 312
  • София
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни! - да децата ми обожават съпругът ми, дали защото са момчета или просто защото е роден с това призвание?

# 313
Моят мъж не е изпуснал нито един преглед докато бях бременна, интересуваше се постоянно как съм аз, как е бебето, стараеше се да върши почти всичко вкъщи, за да си почивам аз. След раждането беше непрестанно до нас, всяка секунда прекарваше с бебето, много бързо се научи да прави всичко свързано с детето. Сега дъщеря ми е на 2,4г. И търси само тате за всичко. Знаех, че ще бъде чудесен баща и той наистина е такъв !

# 314
Познавам - съпруга си! Simple Smile
Присъствал е на всеки един преглед, включително и на ражданията на двете ни деца.
Сменя памперси, играе си с тях, храни ги, занимава ги... Работи на смени и е малко по-сложно, но пък когато има време винаги е до мен в грижите.
Само с едно нещо не му се получи - не успя да ме замени в кърменето! Simple Smile Това последното - в кръга на шегата, разбира се!
Всеотдаен родител е, за разлика от една голяма част от мъжете.

Общи условия

Активация на акаунт