Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 283
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Според мен не е възможно да се поделят грижите 50/50. Все пак бащата ходи на работа. Иначе идеята е добра. Simple Smile
Важно е през почивните дни таткото да е вкъщи и да помага колкото се може повече.

# 571
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Поравно няма как да е , защото таткото е на работа през деня и съответно по голямата част пада върху нас.

# 572
  • София
Цитат
Изграждането на емоционална връзка с детето започва от грижите за него от раждането му. Смятате ли, че тези грижи е редно да бъдат поделени поравно между партньорите, за да може бащата да бъде пълноценен родител?
Не само смятам, мисля че е задължително. В нашето семейство, грижите за децата са по-равно поделени. Аз може и да прекарвам много повече време с децата, но времето им прекарано с баща им е много по наситено. За едно дете емоционалната връзка с родителите му е много важна и трябва да има такава и с двамата.

# 573
Редно е бащата да помага в отглеждането и възпитанието на децата, но не мисля че трябва да се дели 50 на 50. Все пак някои трябва да ходи на работа, а за да се случва това не мисля че е ок бащата да е недоспал и да се чувства като пребит след като цяла нощ е помагал на жена си.

# 574
Има татковци, които сякаш се раждат с това призвание и не им е необходима помощ от половинката, за да почувстват магията на бъдещото родителство. Вие познавате ли такива? Разкажете ни!

Чувството на бащинство и майчинство, според мен,се формира и обогатява непрекъснато още от общата идея за бебче и продължава всеки ден с общуването с малкото човече. Всеки от партньорите вижда себе си като родител и чрез погледа, действията и подкрепата на другия.

# 575
В живота на бащата също настъпват много промени след появата на детето. Как според вас най-лесно той може да приеме новата си роля и без сътресения?

Със сигурност трябва да му се осигури възможност да общува с бебето. Таткото не бива да бъде просто страничен наблюдател, а активно да участва в ежедневието на децата.
Другото е да няма натяквания как НЕ се справя с нещо дребно като задача. Никой не се е родил научен и стига да има желание, човек придобива умения.

Изграждането на емоционална връзка с детето започва от грижите за него от раждането му. Смятате ли, че тези грижи е редно да бъдат поделени поравно между партньорите, за да може бащата да бъде пълноценен родител?
Категорично да. Това важи и с обратен знак за пълноценната майка. Родителите трябва да се допълват като роля вкъщи. Това не са неща, които се слагат на кантар и се отмерват, за да се слага равенство. Балансът се постига във времето.

# 576
  • София
Грижите трябва да са поделени, но не 50/50. Просто таткото трябва да си има неговите моменти с децата. Но няма как да го накърми. Ако първата година бебето и майката са като скачени съдове. Когато не са добре здравословно, децата пак търсят мама. Но пък в разходки, смяна на памперси, къпане, таткото може да участва пълноценно.

# 577

Грижите за бебето трябва да бъдат поделени между мама и тате, доколкото всеки от тях има възможностите да ги изпълнява. Поравно е трудно са разпределени, но не и да падат само на плещите на единия родител. Колкото по-активно участват и двамата в отглеждането на бебчо, толкова и връзката им с него ще се изгражда постепенно и ще бъде силна. Смятам, че е полезно и за тримата споделянето на грижите.

# 578
  • Пазарджик
Разбира се,че грижите за бебето(детето)трябва да бъдат поделени.За да бъде пълноценен родител трябва да полага необходимите грижи и внимание.

# 579
  • Перник

Категорично да. Едно дете има нужда и от двамата си родители за да расте щастливо и спокойно. Това е много важно и за развитието, и за примера на подражание, който да бъде следван. Няма нищо по хубаво от гушкането на четирима ни вечер преди заспиване, безценни мигове, които чак ме с нетърпение.

# 580
Да, смятам.
Стига разбира се, да има време. Принципно няма как всичко да е точно 50/50. Важно е желанието и винаги, когато има възможност, бащата да се включва.

# 581
Да,защото не само майката има нужда от помощ,а защото помагайки й и грижейки се,таткото изгражда връзка с малкото човече,която му помага да расте уверено и щастливо Simple Smile

# 582
Ама разбира се, че трябва да се поделят грижите, радостта, безсънието. То не се става така лесно родител. Точно чрез грижата се създава тази така нужна емоционална връзка.

# 583
Дори и да искаме, няма как да са поравно. Най-малкото защото майката е тази, която кърми Simple Smile Иначе за всичко друго няма причина таткото да не помага.

# 584

Поравно грижите няма как да бъдат поделени, освен ако и двамата родители не работят и някой друг ги издържа. Иначе емоционалната връзка с детето се създава, когато при всяка възможност таткото обгрижва малкото бебе и дете, отделя им време и внимание, играе си с него, учи го на нови неща. Моето дете има силна връзка с татко си. Дори и да вижда повече мен, тя няма търпение да гушне тати след работа, да си играят двамата, да танцуват, пеят, да ходят на разходка. Освен това пълноценен родител означава и да се грижиш за всичко в семейството и дома - за финансите, пазаруването, помощ на майката.

Общи условия

Активация на акаунт