Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 553
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
Причинуте са комплексни, но първите две спорвс мен са:
Не достатъчна информураност за правата си
Работодателя не би изпълнил това им право

# 76
Защото не знаят, или най-вероятно работодателите ще мрънкат.

# 77
  • на последния етаж
Всички бащи, които познавам, включително и моят мъж, са се възползвали от платения отпуск. Това, с липсата на информация, не знам от къде го измислихте.

# 78
 Моите познати татковци са се възползвали и се възползват от полагащия им се отпуск по бащинство, за да са до съпругите/партньорките си в този щастлив, единствен и понякога неповторим  период от живота.
 Не знам и не  мога да предполагам каква може да е причината да не можеш или не искаш да използваш полагащия се отпуск по бащинство, на която се дължи и статистиката, която сте посочили.

# 79
Според мен повечето бащи носят основния доход вкъщи и по тази причина е наложително бащата да работи. А и работодателите може би не биха го позволили.. Знам ли..
Не е нашумяло все още в България и някак си изглежда странно.

# 80
За съжаление много малко хора са информирани за тази възможност,но предполагам както при нас се случи,че не са я ползвали заради проблеми на работното място.Работодателите не толерират такъв тип отпуски за съжаление и безцеремонно ти съобщават , че "няма как да ползваш този отпуск".

# 81
Не мога да изказвам мнение за другите или по принцип. Мога да кажа само за фирмата, в която работя, че всеки, който е станал татко е уведомяван за този отпуск и не му е отказван. Света няма да свърши за 15 дни, даже и да няма кой да го замести. Отделен е въпроса, че не всички са го използвали, но това е въпрос на личен избор.
Моя мъж го изгоних да ходи на работа след 1-та седмица, че само ми се пречкаше. Grin

# 82
  • някъде
Защото не знаят, че им се полага такъв отпуск или ги е  страх от проблеми на работното място.

# 83
Според мен повечето не се възползват от този отпуск просто,защото не знаят.Работодателите съответно също не споделят тази информация.

# 84
Много от хората не знаят за полагаемото бащинство.Другата причина са работодателите.

# 85
  • София
Някои не знаят, други не искат, на трети работодателите на позволяват. Напоследък обаче все по- често татковците се възползват от тази възможност, което е страхотно.

# 86
  • Лясковец
Предполагам че защото работодателят не разрешава,с първото ни дете съпругът ми работеше в държавна фирма и си ползва отпуската с удоволствие,но сега аз бременна с второто ни дете силно се съмнявам в новата частна фирма да го  пуснат.Само да споделя че когато се роди синът ни съпругът ми много ми е помагал,и с къпане и с хранене нощем,с готвене и когато тръгна на ясла учителката се бъзикаше че нашият син е един от малкото деца които плачат не за майка си ами за баща си.

# 87
  • Mediterraneo
За мен основната причина са работодателите! Няма как да говорим за неинформираност- нито е новост нечувана, нито сме в информационно затъмнение някакво, та да се спряга това за основна причина.

# 88
По-скоро е поради липса на информираност или поради това , че семействата вече не сключват брак и не се водят на един адрес . Възможно е работодателя да не разрешава, въпреки че е редно да се спазва закона . Все пак веднъж се ражда дете , не е всеки ден Simple Smile

# 89
  • Пловдив
Моето мнение татковците да не ползват полагащото им се бащинство е основно в несигурността им как ще се справят като останат вкъщи, но винаги има и причината за недостатъчната информираност

Общи условия

Активация на акаунт