Dove Men+Care в подкрепа на бащинството

• 65 557
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Заради липсата на информация.

# 91
Нашият татко си използва отпуската .След което напусна работа и гледа малкия 1 година ,докато аз специализирам Simple Smile Не вярвам ,че има работодатели ,не даващи на младите татковци да се порадват на първите дни с детето им .По-скоро предполагам финансовата гледна точка е водеща .

# 92
Много от хората не знаят за това тяхно право ,а също и страхът от проблеми на работното място.

# 93
  • sofiq
Първата  причина е,че работодателите не позволяват.
Следващата е ,че доста от фирмите работят в сивата икономика и не плащат отпуски.
Третата е,че не знаят за тази полагащаим се отпуска.

# 94
Мисля, че все повече мъже ползват полагащото им се бащинство. Тези, които не го ползват вероятно са в частния сектор или не са запознати с тази възможност.

# 95
Според мен, татковците не ползват полагащия им се платен отпуск за раждане на дете, поради незнание и мълчание от страна на работодателите по темата.

# 96
Близките мъже около мен са се възползвали от това си право. Вероятно процентът е толкова нисък заради незнание или заради това, че доста работодатели не изплащат отпуски.

# 97
Партньорът ми използва своя полагащ се отпуск по бащинство, като на информацията за това попаднах аз, чрез форуми и социални мрежи. Мисля, че непредоставянето на информация от страна на работодатели и фирмено счетоводство за правата на бащите е пречка те да се възползват по-често.

# 98
  • Пловдив
Татковците са притеснени, често пъти не знаят с какво точно биха били полезни точно в първите дни, когато малчовците си идват вкъщи. Със сигурност присъствието на бабите, които дават "безценни" съвети също не е най-добрата компания за новоизлюпения татко. Не на последно място биха искали да печелят пари, с които да осигурят по-добри доходи за новодошлото човече.

# 99
1. Много от хората не са на ясно, че им се полага такъв вид отпуска.
2. Работодателите не позволяват да се ползва тази отпуска.
3. Предполагам, че има и такива бащи, които просто не искат да го използват, не биха се чувствали полезни или просто е по- лесно майките да се оправят с това.
4. Други не си позволяват да го използват, за да си спестят евентуални проблеми и мрънкане от страна на работодателя.

# 100
  • Пловдив
1. Липса на информация. Много голяма част не са наясно, че има такава отпуска "бащинство"
2. Страх от работодателя. Голяма част от работодателите трудно биха пуснали работника си в отпуск по бащинство.
3. Голяма част от мъжете не ползват това си право, заради месечното възнаграждение. Все пак с появата на бебе, разходоте растат и непълна заплата би се отразила зле.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 22:07 от gool2_

# 101
Във фирмата, в която работя не знам да има мъж, който да не е използвал този отпуск. Полага се и се дава от работодателя. Всички до момента, които познавам са се възползвали.

# 102
Повечето бащи не се възползват от този отпуск просто,защото не знаят.Работодателите съответно също не споделят тази информация.

# 103
Поради липса на информация  и заради некоректни работодатели в частния сектор, които осигуряват работниците си на минималната заплата.

# 104
Не ползват от незнание, не информираност. ММ си ползва и двата пъти.

Общи условия

Активация на акаунт