Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 919
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Ами не знам дали съм в кетоза. Носът ми е запушен и не долавям плодов дъх. Ама това с гребането и колелото пак няма да стане, защото в Търговище има един фитнес в другия край на града. Аз се прибирам всяка вечер разревана и разстроена,нося си работа и за вкъщки, и сядам да си подготвя материалите. Готвя си в събота и неделя за цялата седмица. Ям и лягам в 21 часа като приключа с работата.....и получавам 500 лева, та като си платя пътя, консумативите и квартирата, остават 100 лева за сина ми....Не знам в това състояние как ще се мотивирам да правя, каквото и да е, добре, че поне диетата спазвам....
Алинна, с всичката подкрепа и уважение, на които съм способна:
Просто си търсиш оправдания.А така няма да се получат нещата.
Акъл няма да давам, направих го преди месеци, когато се появи в темите.
Ако наистина искаш да постигнеш нещо, и като кг, и каго здраве, и като душевно "излекуване", ти трябва преоценка на приоритети, разглеждане на най-добрите варианти, избор на най-доброто за теб, изготвяне на точен и стабилен план, и следването му ежедневно, денонощно, постоянно и упорито.
Иначе, така с половинчати мерки, с "патерици" оттук-оттам (като ракийка сега, парче хляб после, или друго подобно), ще се луташ с години и нищо няма да постигнеш.

# 496
Ами не знам дали съм в кетоза. Носът ми е запушен и не долавям плодов дъх. Ама това с гребането и колелото пак няма да стане, защото в Търговище има един фитнес в другия край на града. Аз се прибирам всяка вечер разревана и разстроена,нося си работа и за вкъщки, и сядам да си подготвя материалите. Готвя си в събота и неделя за цялата седмица. Ям и лягам в 21 часа като приключа с работата.....и получавам 500 лева, та като си платя пътя, консумативите и квартирата, остават 100 лева за сина ми....Не знам в това състояние как ще се мотивирам да правя, каквото и да е, добре, че поне диетата спазвам....

Савич, то и аз с добро. Думичка на криво не съм и казала, дори не се защитавам когато ме тъпче и унижава.....Станала съм по-ниска от тревата...

Алинка, спазвай диетата и се движи колкото можеш, не да ти се пръсне сърцето. Разбирам Невена, какво иска да каже, но при положение, че килограмите са повече-трудно се достига, докато не намалиш малко от теглото.
Не е необходимо сега да ходиш на фитнес, движи се навън докато е хубаво времето. Всеки се съобразява с бюджета, с който разполага.
Относно директорката, като започне да ти крещи и вика и кажи"Не се ядосвай, така ще остареем по рано, а и повече бръчки ще ни се появят" Simple Smile нещо от сорта... Аз така процедирам и работи. Избивам го в другата крайност.

# 497
  • София

Савич, то и аз с добро. Думичка на криво не съм и казала, дори не се защитавам когато ме тъпче и унижава.....Станала съм по-ниска от тревата...

Алина, защо я работиш тая работа за без пари?
И какъв е тоя наем, дето плащаш в Търговище, не разбирам....
Диетата ти е най-малкия проблем, според мене. Трябва да работиш в/у психиката си.
Зарежи я тая работа, остани си за известно време вкъщи, успокой се, грижи се за себе си.
Сигурно има кой да те издържа, защото с парите, които взимаш сега, така или иначе, не можеш да се издържаш.

# 498
  • Варна
alinnna, май скоро почна работа / съдя от прочетеното в темата/, преди това си е била вкъщи предполагам. Плаща квартира , защото работи в съседен град, иначе живее постоянно в Шумен . Може би и е трудно да пътува всеки ден, тя си знае.

Някой , който пие цитрати, да си е мерил pH на урината скоро ? Аз нещо не мога да вдигна над 5 и се чудя нормално ли е ? Пак е по-добре, при предишните изследвани / преди около месец/ ми беше под 4.5 , а съм с проблеми и с бъбреците и се опитваме с доктора да алкализираме уж.
Иначе си свалям лека -полека килограми ,но обиколките не ми се смъкват пропорционално на теглото , почти със същите размери съм в бедра , ханш , само в талията имам известно подобрение.

# 499
Савич, много си ми мила, благодаря ти за подкрепата.
Александра, ами скъпи са в Търговище квартирите. Като платя пътя и консумативите и това е....
Ами ММ ме кара да напусна работа, защото като ме гледа в това състояние и той се чувства зле...Не знам, аз съм от месец на работа, но се разболях от бронхит и 10 днибях болничен. Мислех, че в началото един работодател би трябвало да подкрепи подчинения си, а не да му крещи и да обижда.... При това съм на изпитателен срок...

# 500
  • София
Александра, ами скъпи са в Търговище квартирите. Като платя пътя и консумативите и това е....
Ами ММ ме кара да напусна работа, защото като ме гледа в това състояние и той се чувства зле...Не знам, аз съм от месец на работа, но се разболях от бронхит и 10 днибях болничен. Мислех, че в началото един работодател би трябвало да подкрепи подчинения си, а не да му крещи и да обижда.... При това съм на изпитателен срок...

Шумен е по-голям град от Търговище, съответно има по-добри възможности за намиране на работа.
Зарежи я тая работа и си търси някъде наблизо, където няма да плащаш за транспорт и квартира.
Разбирам да беше добре платена, а то...по-скъпо ти излиза да ходиш на работа, отколкото да си стоиш вкъщи.

# 501
Allina и аз миясля ,че ако на работа те тормозят или я зарежи или накарай шефката да те уважава и да не ти крещи. В общи линии ти няма кво да загубиш. Така ще се съсипеш съвсем. Ти си психолог, постави си граници между теб и нея, какво като си на изпитателен срок, той е изпитателен и за двама ви. Както тя може да не те хареса, така и ти може да не я харесаш и да напуснеш.  Така че направи всичко визможно да си създадеш спокойна среда на работа за 3 месеца и да хармонизираш задълженията към тялото и здравето със работата. Ако не можеш избери си здравето пред тоя тормоз. Аз бях така- изкарвах много пари, пиех по 5 кафета на ден ,през деня не ядях а вечер в 8 се наяждах като за световно, задължително с чаша вино. Когато станах 87 кг се уплаших и тъй като не можех да се справя с работата и семейството и здравето, напуснах.  Вече няколко години се опитвам да вляза в ритъм, благодарна съм на тази тема , защото със съветите на момичетата е много по- лесно.

# 502
Елица, много си права. Стоя ,защото в провинцията трудно се намира работа за психолози и руски филолози, а само такива образования имам. Изчаквам още малко за да събера сили или да говоря с нея, или да напусна....

# 503
  • София
Алина, защо ти е тая работа, след като не печелиш нищо от нея?
Напротив, само се набутваш с разходи. Изкарваш колкото да си платиш наема и транспорта - неща, които можеш да си спестиш ако си стоиш вкъщи. Да не говорим, че цяла седмица си откъсната от семейството си. Сигурна съм, че и за тебе и за мъжа и сина ти ще по-добре ако напуснеш.

# 504
Сребърна паричка, аз пусках урина скоро и даже питах за резултатите в темата. Пила съм магнезиев цитрат около месец и половина, преди да се изследвам. РН-то ми е 5. Колко е нормално?

Скрит текст:
Днес си пусках изследване на урина и ми излезе позитивен резултат за кетони. Трябва ли да се притеснявам, има ли връзка с хранителния режим или да търся другаде причина?

Урина ОХИ 10 параметъра                          
     pH урина                      5                        4.5-8.0    
     Белтък урина         (-)negative             (-)negative    
     Глюкоза                 (-)negative             (-)negative    
     Кетони                 (+)positive             (-)negative    
     Билирубин         (-)negative             (-)negative    
     Кръв                         (-)negative             (-)negative    
     Левкоцити         (-)negative             (-)negative    
     Нитрити                 (-)negative             (-)negative    
     Уробилиноген     неувеличен             normal    
     Oтн.тегло         1.020                      1.000-1.040    
Урина-седимент                          
     Други         -                 
     Бактерии                     0                       none    
     Епителни клетки         5-7             до 15 на поле    
     Левкоцити                 1-2             до 4 на поле    
     Еритроцити                    0             до 1 на поле

# 505
Моля, Алинка няма за какво. Само ти знаеш какво ти е положението, щом си се хванала на работа в друг град. Щом имаш и руска фиология, можеш да потърсиш работа и в твоя роден град, като учител по руски език. Все някъде в някоя гимназия имат паралелка с руски език. Всё будет в порядке...
Горе главата и не се предавай...

# 506
Стоенето затворени вкъщи дълго време също не е много ок за душевния комфорт на човек, поне за повечето хора... та донякъде я разбирам Алина за това че се е хванала с работа, която не й е особено изгодна финансово. Пак си е опит за промяна, а и казва че си харесва работата като цяло.
В такова състояние си е важно човек да прави по нещо положително, и то осъзнато и да успее да му се радва. Само дано проблемът с шефката да е временен и да се разреши, по един или друг начин, за да не влошава нещата.
Враждебен отговор на провокации не знам колко би свършил работа спрямо началник и в изпитателен срок, по-скоро ако някак успява да не показва че това й влияе. Това го казвам от моя гледна точка де, аз съм малко такъв инат и чепат характер, че колкото и да ме засегне някой, предимно решавам че ми е под достойнството да го покажа, та се изпоотказват като видимо не ми пука. Не казвам че не го мисля после, обаче в момента и пред тях съм видимо над нещата, особено ако виждам че човекът насреща си търси предимно внимание. Аз пък решавам че внимание не заслужават, да си го търсят другаде щото аз няма да им храня душиците. То направо им развалям кефа от цялото нещо като няма ефект. А на мен ми спестява нерви, защото пък ако се поддам на провокацията, после ме е яд на мене си. Така че при всеки различно нещо работи, въпросът е случката като приключи, да сме удовлетворени от себе си как сме се справили с нея.
Дълъг пост стана и отивам малко встрани от основната тема, но пък и душевното ни здраве е важно за останалото, което обсъждаме в нея.

# 507
Натка, аз също съм прекалено горда , за да покажа, че съм наранена, затова се ядосах на себе си , че ме видя да рева в тоалетната.  Днес даже се оказа, че ползва дамата от човешки ресурси  като посредник, за да не говори лично с мен. Започвам да си мисля да не съм я ядосала с това, че взех болничен още в началото, но аз бях много зле. Буквално изкарах боледуването си, лежейки...А тя е все болнични за вливания. Нима някой си плаща за да се разболее....

# 508
  • Варна
Сребърна паричка, аз пусках урина скоро и даже питах за резултатите в темата. Пила съм магнезиев цитрат около месец и половина, преди да се изследвам. РН-то ми е 5. Колко е нормално?

Скрит текст:
Днес си пусках изследване на урина и ми излезе позитивен резултат за кетони. Трябва ли да се притеснявам, има ли връзка с хранителния режим или да търся другаде причина?

Урина ОХИ 10 параметъра                          
     pH урина                      5                        4.5-8.0    
     Белтък урина         (-)negative             (-)negative    
     Глюкоза                 (-)negative             (-)negative    
    Кетони                 (+)positive             (-)negative    
     Билирубин         (-)negative             (-)negative    
     Кръв                         (-)negative             (-)negative    
     Левкоцити         (-)negative             (-)negative    
     Нитрити                 (-)negative             (-)negative    
     Уробилиноген     неувеличен             normal    
     Oтн.тегло         1.020                      1.000-1.040    
Урина-седимент                          
     Други         -                 
     Бактерии                     0                       none    
     Епителни клетки         5-7             до 15 на поле    
     Левкоцити                 1-2             до 4 на поле    
     Еритроцити                    0             до 1 на поле

И аз това се чудя, дали може да се докара резултат около 6 , нали неутралното pH било 7 .

# 509
  • Пловдив
Аз си действам напълно отговорно по диетата, може да вървя малко, но пък за сметка на това никога не пропускам сутрин да си играя 5-та тибетци.

Не е същото. Средно бързото ходене гори глюкоза. Докато не си изпразниш резервите с глюкоза тялото ти не може да започне да гори мазнина. Първо се изгаря алкохола, после глюкозата и чак тогава маста. Ако не можеш да ходиш може да гребеш бавно или да караш колело много бързо. Тези упражнения също горят захар. Приоритетът ти в момента е изпразването на резервите глюкоза. Докато не я разкараш ще ти е тревожно, чоглаво и ще ревеш. В дълбока кетоза тези болежки изчезват, не само при мене. Също и болките в гърба, г*за, главата.

alinnna аз да добавя че и от добавки до добавки има разлика първата която ти писах 5 хидрокситриптофан/ 5-ХТП/
на мен ми действаше само и единствено тази https://apteka.framar.bg/30042731/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE … 0-%D0%BC%D0%B3-60

поръчвам си я от ай хърб
и наистина иска постоянство а и няма гадни странични ефекти

пих веднъж някакъв 5-ХТП от БГ аптека/че ми закъсня доставката / ми по гадно не бях се чувствала ......

и до ден днешен имам винаги една опаковка в колата, като знам че ще имам тежък ден и усетя че от сутринта нещо съм на нокти -  пия по едно две Simple Smile

Както и шлемник байкалски в началото като го пуснаха ми оправи излизане на сърцето извъм ритъм .
После по едно време си взех един дето даже и с претупване на сърцето не се справи

Истината обаче за мен е в Спорта + диетата
Е аз бях доста закъснял вариант /от тези без излишно тегло 168 на 63кг в началото сега 168 на 56кг, но с яка  ИР и се наложи да пия и метформин
най съм щастлива че шкембето взе да изчезва че бях доста смешна клющав крак + шкембе  ?

и да кажа и за метформина - и тук има и метформин и метформин на мен най добре ми действа глюкофажа и то Турски /купен от там /

Общи условия

Активация на акаунт