Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 906
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Направих си изследванията днес. Не знам дали в темата за Витамин Б12 да пусна резултатите, че повечето показатели са свързани с този витамин... Разочарована съм от холестерола. Лошият се е покачил, общият също. На какво може да се дължи? HOMA индексът може ли да е такъв занижен (изобщо тази стойност добре ли е като цяло?), защото от месец и половина не ям картофи, ориз, тестени, сладки, газирано и сочета също не пия. Вярно, че много либерално го карам, млечни и ядки не ограничавам, шоколад ям черен, 72%, но си хапвам по 2-3 блокчета на ден, че и плодове от време на време.

И сега тези резултати добри или лоши са, всичко освен холестерола е в норма, но както знаем, референтните стойности са малко изкривени. Витамин В12 ми е в умерен дефицит, витамин D, макар и в норма, май също е занижен... Пропуснала ли съм да си изследвам нещо?

Скрит текст:

# 511
Невена, по какъв начин Омега 3 влияе добре при ИР и какви са дневните дози, които е добре да се приемат? Извинявай, ако вече си коментирала Flowers Hibiscus

# 512
  • Варна
Мишелин, от всичко прочетено и консултирано все с някой по-знаещ от мен,  споделям мнението си, че не са толкова зле нещата с холестеролния ти профил.
Най-важните показатели са VLDL и Триглицеридите . Не знам защо са толкова високи горните граници на VLDL на тази лаборатория , но е добре те да бъдат под или около 0,30.
 Твоите са малко повече, не е болка за умиране. VLDL показва броя на лошите частици, които циркулират в кръвта. Сега се сещам, че често в американските сайтове съм виждала 1ца за горна граница на този показател, но според мен е много завишена

Триглицеридите е оптимално да бъдат под 1ца, дори около 0,70 се смята , че е перфектно. Макар и леко над 1-ще се повторя, не ги мисли и тях, дай им време, те намаляват най-добре, като паднат Вх

Отделно, много пъти е писано и тук, а вероятно и в темата за ВМ НВХ-може би я четеш, че не е добра идея да се изследва холестеролен профил по време на ВМ НВХ режим, особено ако не е спряло свалянето на килограми.

Не знам пиеш ли лекарства за ИР или си само на режим, както и при какви начални стойности на КЗ и Инсулин си стартирала, но явно се подобряват показателите Simple Smile

Нома индексът, както и Общ хотелестерол се изчисляват по формула, те са осреднени величини, най-важни са съставните и затова се съсредоточи на тях, а не на индексите

Относно вит Б12 и вит Д -и двете имаш да наваксваш. Моят вит Б12 е горе-долу колкото твоя, аз пия подезични таблетки на Jarrows https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Methyl-B-12-Lemon-Flavo … -100-Lozenges/129  
Вит Д също трябва да гони горната граница, при такива стойности бих започнала с 5-6 капки Вигантол

И още нещо се сещам, вит Д има голямо присъствие в обмяната, и наваксвайки го съм сигурна, че Триглицеридите ще се повлияят и намалят още Simple Smile

# 513
Бях днес при джипито. Отказа направление за хематолог.
Според него съм обезводнена. А аз пия вода 2,5 и даже може и 3 литра понякога.
От известно време насам имам моменти устата ми е суха. Според него е обезводняване и тези хемотокрити и другите неща това означавали.
Невенче, какво мислиш?
За гликирания каза, че не е толкова високо. Просто съм имала моменти съм я държала малко по-високо.
Или е от липса на витамини или е било като съм била в цикъл и съм съгрешавала. Плодовите дни също може да са оказали влияние си мисля.
Но аз мисля да го сменям.
Обаче пък за гликирания ми каза, че нямал право да ми дава, защото вече се давало на диабетици само. Но ми даде. Дали ме лъже не знам.

# 514
Г-ца Д, много благодаря за коментара. Наистина имах нужда някой да се изкаже, защото подозирам, че повечето лекари ще кажат, че всичко ми е в норма, да намаля яйцата и месото и ще ме отпратят.

Преди време Дева беше написала същото за триглицеридите. Значи там имам напредък!!! Innocent Защото миналия път стойността беше 1.47, а сега е 1.01 Simple Smile

Следя и другата тема откак съм режимна, но честно казано не помня да съм чела за изследването на холестерола, че не е добре да се прави докато се отслабва. Всъщност нямам много за сваляне, режима го почнах заради мазнините, които взеха да ми се трупат около талията и дупето. Бях 55-56 кг при ръст 160 см, сега според това какво и колко обилно съм яла предния ден теглото варира между 51.7 и 53 кг. Дали на отслабването се дължи това покачване на стойностите при холестерола? Миналия път (30 Май) бяха по-ниски:
Скрит текст:

За гликирания хемоглобин искам да ви питам също. Според лабораторните стойности е в норма, но според форумните как е? Simple Smile И последно, има ли смисъл да си пускам трикратно глюкоза и инсулин, при условие, че съм "режимна", като както казах, доста либерално го карам Grin

# 515
  • Варна
Г-ца Д, много благодаря за коментара. Наистина имах нужда някой да се изкаже, защото подозирам, че повечето лекари ще кажат, че всичко ми е в норма, да намаля яйцата и месото и ще ме отпратят.

Преди време Дева беше написала същото за триглицеридите. Значи там имам напредък!!! Innocent Защото миналия път стойността беше 1.47, а сега е 1.01 Simple Smile

Следя и другата тема откак съм режимна, но честно казано не помня да съм чела за изследването на холестерола, че не е добре да се прави докато се отслабва. Всъщност нямам много за сваляне, режима го почнах заради мазнините, които взеха да ми се трупат около талията и дупето. Бях 55-56 кг при ръст 160 см, сега според това какво и колко обилно съм яла предния ден теглото варира между 51.7 и 53 кг. Дали на отслабването се дължи това покачване на стойностите при холестерола? Миналия път (30 Май) бяха по-ниски:
Скрит текст:

За гликирания хемоглобин искам да ви питам също. Според лабораторните стойности е в норма, но според форумните как е? Simple Smile И последно, има ли смисъл да си пускам трикратно глюкоза и инсулин, при условие, че съм "режимна", като както казах, доста либерално го карам Grin
...а не! Триглицериди и VLDL не се качват от месо и яйца. Отговорни за лошите стойности са обилното ядене на въглехидрати, обработени храни, транс-мазнини и захар.

Относно гликемирания хемоглобин-на мен ми изглежда добре, както стана ясно , той също е осреднена стойност. Ако имаш 7 дни КЗ под 5 на гладно-което е добре, а другите два дни си хапнала по-въглехидратно и е минала 5 на гладно, то осреднено глик.хемоглобин ще е над 5 .
От друга страна -нормите са си норми, т.е. просто препоръчителни числа.

Ти така или иначе в момента все още "ремонтираш" здравето си , което означава, че и резултатите са още "прашни/недоизчистени", така да го кажа ...Ще се изчистят съвсем , малко търпение ...Simple Smile

# 516
Здравейте момичета,
Може ли да коментирате изследванията?
На 30г. съм с 3г опити за бебе.
Търсим все още проблема.
Предстои ми тези дни разговор с ендокринолог, сама си назначих тези изследвания днес.

# 517
Хм, аз сериозно почвам да се чудя дали високият холестерол не е пък наистина хубаво нещо. Моят последно беше над 8, а се чувствам по-здрава от всякога. Преди като бях 100 кила, обездвижена, вечно с някакви болежки, винаги ми е бил нисък. Не знам как да си го обясня това...

# 518
Г-ца Д, по-скоро заради по-високия лошия холестерол... Това май бяха препоръчали на приятеля ми преди време - да намали яйцата и месото.

# 519
  • Варна
Г-ца Д, по-скоро заради по-високия лошия холестерол... Това май бяха препоръчали на приятеля ми преди време - да намали яйцата и месото.
...вероятно са имали предвид мазнините при приготвянето им , които от топлинната обработка променят състава си , а яйца и месо няма как да ядем сурови
Вареното яйце, или варено месо- не виждам проблем. Всичко с мярка все пак.
 Между другото за моята жлъчка също се препоръчва да избягвам яйца и месо, но тя винаги ми прави проблеми при ядене на определени зеленчуци и плодове ...

# 520
Алинче, писах ти. Бях преди години кротка, мълчах си на всичко, дори и на обиди. И много хора ми викат да не отговарям на такива неща. Напротив, установих, че като си добър и мил и не реагираш на простотии ти се качват на главата и почват още повече да те мачкат. Нужно ти е да се научиш да парираш всяка остра реплика. От лош опит и аз се научих.
Имам си сега проблеми на работата с шефа. Няма да обяснявам, но утре ни чака сериозен разговор за две неща. Пък ако ще да ме уволни.
Дори и сега някои неща ги търпя. Мълча си, не са редни, всички го обсъждат. Но аз съм такава, търпя до един момент и после право куме в очи, както се казва  Laughing Пък каквото сабя покаже.
Също така не бива оттук насетне да позволяваш такова отношение от който и да е било.
Веднагически на грубости отговаряй.
Няма незаменими хора, няма незаменими работи и длъжности. Имаш си мъж зад гърба, няма да останеш на улицата. Но следващия път като те заяде я постави на място. И да не ти пука дали ще те изхвърли. Първо, на теб ще ти олекне, че си и казала каквото трябва и второ и много важно, няма да си в отровна среда.
Ти осъзнаваш ли колко ти вреди здравословно стреса? Осъзнаваш ли, че и на режим пак можеш да се влошиш. Писала съм за една моя гинеколожка как от абсолютно здрав и слаб човек, разви диабет от стрес за месеци и нещо. Има стресови ситуации не можеш да избегнеш. Например смърт на близък. Това го знаеш. Но си в ситуация, която не си длъжна да търпиш и от теб зависи.
Знам, че си чувствителна, то всички сме такива. Ама се научи да се защитаваш от зли хора.
Сори за отклонението.

Аз тия последните две вечери малко съгреших. Вечерях вчера боб, салата и кисело мляко. А днес малко боб, салатка и наденица.  Laughing

# 521
Ти на това ако му казваш прегрешение. Аз днес 2 филии черен хляб вита  изядох на едно хранене

# 522
Ох, едно време и по три омитах като се опитвах да ям здравословно. Но за нула време ги намалих на две. Сега понякога зонирам и хапвам по половин. Цяла ми много. Хубавото е и че са твърди и се ядат бавно. От Витата не ми се издува корема и не ми тежи както при другите хлябове.
Впрочем лекаря ми изписа Алодагра за пикочната. Чудя се дали да не го пия чат пат.

# 523
Да, но с такива прегрешения веднъж на 4-5 дена никога няма да вляза в кето режим.

# 524
Абе аз и без кето си отслабвах  Laughing
Е, по-бавно, ама пък важното е, че отслабвам. Ту на месец едно кило ще сваля, ту три. А режима си е почти един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт