Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 967
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Ние след доооста дълго ползване на хималайска сол, онзи ден си купихме натриева... Искаше ми се да вземем от Лидл-ската, но при следващото ходене ще е...

# 151
Nevena Virolan за диетата нямам проблем ще започна веднага НВ-ВМ.Движението винаги ми е било доста има дни в който ходя пеш около 10тина км на ден.Значи на всяка цена трябва да намеря свястен лекар.Витамин Д ми е в норма Б 12 не съм изследвала.Имам ниски стоиности на магнезий и селен според био резонанс доколкото може да му се вярва.

# 152
Невена, ама аз и като бях слаба, треперех и бях с постоянна тревожност. От над 23 години съм с депресия, тревожност и панически атаки, а съм дебела от има-няма 3-4 години.
Аааааа, Елорка, не ми се гади от всяка храна. Виж ако ми падне една тава баклава, баница, милинки-никак, ама никак няма да и се мръщя. За торта пък да не говорим.

А тогава, преди повече 23 години, ядеше ли месо? Щот сега не ядеш, нали?

# 153
Елора, цял ден си гладна не защото не си закусвала, а защото си, закусвала плодове. Те Са храна - проблемна сутрин. Вдигат КЗ доста, инсулина и той ти скача да я сваля, в резултат - постоянен глад. Перманентния глад, особено за боклук, изчезва като слезем от въртележката нагоре - надолу на КЗ.

# 154
  • Paris, France
силвиана, с такъв инсулин няма как да нямаш недостиг на магнезий. Само добавка на магнезий подобрява чувствителността с 40%. За селена не знам. Моят се оказа висок. На ВМ-НВД селенът ща се вдигне. Важното е, че си информирана и мотивирана. Успех.

алиннна, в миналото си яла каквото си искаш, но ВХ, в един момент са станали проблемни, защото, по някаква причина, си се оказала с нисък магнезий, Вит Д или подобно. Завъртял се е порочен кръг. В началото инсулинът не е бил много висок и се е справял. От доста години явно не може. Ти не си ИР от вчера, 5 или 10 години а от доста повече, според мене. Заседяване поради учене, бременност, липса на слънце с възрастта ни разболяват. Не гледай назад, а напред.

Аз съм убедена, че симптомите ти се дължат на реални липси на витамини и минерали а не на житейски ситуации. Това за всички хора се отнася.

И аз, като Катрин, не бих яла плодове освен преди физическа активност и не всеки ден.

# 155
Елора, цял ден си гладна не защото не си закусвала, а защото си, закусвала плодове. Те Са храна - проблемна сутрин. Вдигат КЗ доста, инсулина и той ти скача да я сваля, в резултат - постоянен глад. Перманентния глад, особено за боклук, изчезва като слезем от въртележката нагоре - надолу на КЗ.

Знам  Laughing Наясно съм. Затова дори и да закуся първо плодове, после като си направя истинската закуска, нямам проблем.
Не закусвам много плодове. Една ябълка или една круша.
Невена, аз след като пийна кафето и изям крушата си правя петте тибетци и после закуската.
Тогава нямам проблем с глада през целия ден.
Ама ако се заплесна и остана само с единия плод и кафето, вече става лошо. Затова гледам да не го правя това.

# 156
  • Sofia
Оххх... да се оплача..  в овулация съм и вчера и днес такъв зверски глад ме гони, че не е истина. Успявам да сега да се въздържам, но акъла ми е все в хладилника. Отдавна не ми се беше случвало.
Аз разбрах от какво ми е било лошо и замаяно. От ниско кръвно явно. Намалих си хапчетата още веднъж и от 2-3 дни съм екстра. Днес такъв прилив на енергия имах във фитнеса, че за малко да си прецакам рамото.

# 157
А внимавай с упражненията. Прави загрявка и не прави резки движения. Миналата седмица не направих загрявка преди силовите и после рамото 2 дни ме боля.

А за плодовете. Знам ви мнението. Но не мога без тях. Вече и с тях не прекалявам. Преди ми бяха заместител на сладкото.
Махнала съм газирано, сокове, тестени, пасти, бисквити, абе всички боклуци съм разкарала.
Оставете ми плодовете    Praynig  Laughing

И впрочем сега може да си пила сутринта кафе с мед, даже две кафета. Яла съм круша и половина. Изяла съм закуската с елда и извара и още не съм гладна. Значи ми минава номера  Sunglasses

# 158
Невена, в момента, действително житейската ми ситуация, не е толкова сложна, но страховете ми са огромни. Страх ме е дори да ходя на работа, а , както вече споменах и работата ми е приятна и колегите ми са добри. Сега съм в болнични заради бронхита и умирам от ужас, че след седмица пак съм на работа. като, че ли някой ще ме разкъса там.  Олееееее, ако знам, че начинът на хранене ще ми помогне-няма и едничко нарушенийце даже да направя. Готова съм на всичко за едното спокойствие. Толкова ми тежи това състояние, че направо ме хвърля в зверско отчаяние.

# 159
Alina,ти си в порочен кръг от много години.Антидепресантите са те довкарали трайно с метаболитна дисфункиция.Това правят те- вклиняват се в хормоналния ,а може би и мозъчен метаболизъм и този порочен кръг трябва да се разкъса по някакъв начин.В началото може да са били някакви дефицити или психическа травма.От там нататък е бил омагьосаният кръг в ,който циклиш.Тъй като тези страхове са ужасни,концентрирай се преоритетно върху психичното си здраве.Същевременно ,не изпускай от око диетата ,но без да се насилваш.Целта трябва да ти е да си намалиш лекарствата,но не са сметка на пс. равновесие,а по принцип.Като една по-далечна цел.В момента новата работа,пътуването,диетата ,цялата умора ,страхът ,страшно те натоварват и ти това едновременно не можеш да го преработиш.

# 160
Елора, никой не ще да ти взима плодовете... Аз също не съм ги спирала напълно. Но да започваш деня с плод при проблемна /нарушена въглехидратна обмяна, е възможно най - лошото решение.       

# 161
Елора, никой не ще да ти взима плодовете... Аз също не съм ги спирала напълно. Но да започваш деня с плод при проблемна /нарушена въглехидратна обмяна, е възможно най - лошото решение.       

Знам, но нали затова после ми е другата закуска в която има протеин.
Писах вече, днес 2 кафета с мед /ама малко мед/
Круша и половина. После малко елда, извара, канела и много малко масло. Това вече ми подейства по съвсем друг начин и не се чувствам както вчера. Преди малко обядвах, но още не бях много гладна, ама трябваше.
Тоест може да бъркам с плода, но вкарвайки протеини после, нещата се нормализират. Затова и днес не съм гладна.
Освен това аз не обичам след основно ядене да ям плодове. Не ми действа добре, рядко го правя.

# 162
  • Paris, France
Савина, много е лошо да изпитваш такъв глад докато слабееш. Гледай да се натъпчеш и яж повече като количество! Не съм изпитвала такова нещо. Четох, че инозитол и фолат помагали, ама не съм ги пила дълго. Магнезий повечко? С възрастта нивата на прогестерон падат. Естрогените също пада, но по-платена. Това падане започва още от началото на 20те ни години. Наистина, като си увеличих магнезия и Йода, спряха да ми се подуват гърдите и да съм гладна в лутеалната фаза. При мене симптомите бяха минимални, а липсите огромни. Парче шоколад след ядене?

алиннна, ако не мислиш, че диетата ще помогне и не си мотивирана...... тя няма да помогне. Достатъчно информация има в тези теми с обяснения кое, как и защо. Ти, сама, в момента, можеш да се измъкнеш от този ад. Всички ти казахме, че трябват воля, усилия, време, пари и упорство. На мене ми омръзна да ти го повтарям. Има много начини да излезеш от порочния кръг, но ти само им намираш кусури. Жестоките истини са, че:

1) Докато не спреш да пиеш алкохол за известно време никога няма да се подобриш.

2) Докато не си набавиш липсващото няма излекуване.

3) Докато не махнеш излишните мазнини, мазнини, не кила, няма да се подобриш значително.

4) докато не се раздвижиш не може да ти изчезне тревожността. Тя е сигнал, че има неизразходвана енергия.

5) докато не си направиш ясен план какво точно да правиш, списък с добавки, план за движение, план за хранене не можеш да започнеш да се лекуваш.

Поне 10 пъти ти писаха да махнеш алкохола. В момента, каквото и да ядеш, черният ти дроб не може да се справи с поетото докато го тровиш с алкохол. Алкохолът е отрова в момента. Не си алкохоличка. Ако беше, щях да ти пиша да идеш на специалист, психиатър. Но, в момента сама си предизвикваш хипогликемии и сложи на захарта с този алкохол.

Тебе те дразни всичко, но и обратното. Допреди няколко дни се оплакваше от прекомеренапетит, сега се оплакваш от липсата му, а ти точно това целеше. Не е задължително да се яде. Не е нужно да ядем всеки ден.

АД ще паднат последни. В един момент няма да имаш нужда от тях и ще ги намалиш и спреш. До тогава трябва да си смъкнала 80-90% от излишното и да спортуваш. А ти още не си започнала.

Елора, не съм против плодовете по принцип. Крушата е много сладък плод, гроздето и то. Ако си на ВВ-НМХ са ОК плодовете, но само след чушки и трева. При ВМ-НВХ не са съвсем ОК, не и крушите. Но пък след като те радват и си доволна, яж си ги! Малини или ягоди, киви бих яла, круши не.

Елдата е доста въглехидратна храна, която аз не бих яла със сирене или круши. Елда ям като съм ВВ, но тогава без мазнина, а без масло и сирене тя не ми е вкусна.

Щом слабееш и си доволна от режима, спазвайте си го!

# 163
Alina,ти си в порочен кръг от много години.Антидепресантите са те довкарали трайно с метаболитна дисфункиция.

Като гледам от каква храна се отвращава, мисля че е станало точно обратното. Въпреки, че е била слаба не е обичала да похапва яйца, месо, риби. А именно тези храни са източници на витаминте А, D, К2, В12, холин. Като ги няма тия витамини и наситените животински мазнини, мозъка няма храна. Няма и холестерол за мозъка. Като няма храна за мозъка, той страда. Този начин на хранене я е довел и до ИР.

https://www.westonaprice.org/health-topics/nutrition-and-mental-development/

# 164
Благодаря за съветите Невена  Hug  като цяло съм научила да си слушам тялото след определена храна как реагира. Много неща съм променила в храненето, но засега не мога да махна от закуската плодовете. Но не е ли според теб важно, че щом извара и елда ме засищат и после не изпитвам глад е добър показател? Знам, че елдата е въглехидрат, но да ям само извара ми е неприятно. Не слагам много елда. Две лъжици.
Засега отслабвам. Спирането на хаповете засега ми действа добре. Ще видим и как са изследванията.
Но независимо какво покажат, няма да се върна към глюкофажа.
Алина, съгласна съм с Невена за тревожността.
Като бях дебела, бях все нервна и тревожна. На моменти бях доста инфантилна, засягах се на най-малките неща и влизах в страшни филми, не ми се излизаше, не ми се общуваше с хора. Оказа се, че храненето влияе и на това.

Общи условия

Активация на акаунт