Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 941
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Тя не ме радва, но пък смачква тревожността ми и поне 3-4 часа се чувствам спокойно. А това за мен са много часове, като се има предвид, че през целия ден съм в състояние на ажитация. Да ходя на този етап още не мога, тъйкато както вече споменах съм 130 килограма със силно болезнени дискови хернии и на този етап максимумът е 1 километър с много присядвания и почивки...

# 481
Тя не ме радва, но пък смачква тревожността ми и поне 3-4 часа се чувствам спокойно. А това за мен са много часове, като се има предвид, че през целия ден съм в състояние на ажитация. Да ходя на този етап още не мога, тъйкато както вече споменах съм 130 килограма със силно болезнени дискови хернии и на този етап максимумът е 1 километър с много присядвания и почивки...

Алинка, дисковите хернии идват от килограмите. Като ги свалиш, ще намалиш и болките в ставите, кръста, костите, кръвното, кръвна захар, инсулин и т.н.  Действай по диетата и ще има резултат.

# 482

Алинка, дисковите хернии идват от килограмите. Като ги свалиш, ще намалиш и болките в ставите, кръста, костите, кръвното, кръвна захар, инсулин и т.н.  Действай по диетата и ще има резултат.

Алинка, виж тук, колко много рецепти има за нашия режим:
http://old.bg-mamma.com/?topic=675266;topicrefid=19

# 483
Аз си действам напълно отговорно по диетата, може да вървя малко, но пък за сметка на това никога не пропускам сутрин да си играя 5-та тибетци.

# 484
  • Paris, France
Аз си действам напълно отговорно по диетата, може да вървя малко, но пък за сметка на това никога не пропускам сутрин да си играя 5-та тибетци.

Не е същото. Средно бързото ходене гори глюкоза. Докато не си изпразниш резервите с глюкоза тялото ти не може да започне да гори мазнина. Първо се изгаря алкохола, после глюкозата и чак тогава маста. Ако не можеш да ходиш може да гребеш бавно или да караш колело много бързо. Тези упражнения също горят захар. Приоритетът ти в момента е изпразването на резервите глюкоза. Докато не я разкараш ще ти е тревожно, чоглаво и ще ревеш. В дълбока кетоза тези болежки изчезват, не само при мене. Също и болките в гърба, г*за, главата.

# 485
Да се оплача и да ви кажа колко ужасни са за мене плодовете...
Пипнах някакъв стомашен гад - свали ме днес сутринта. Отидох до личната за болничен. Прегледа ме и каза да ям препечен хляб. варени картофи и ориз. Обясних, че от половин година не ям такива неща и съм свалила 7 кг. И двете със сестрата веднага реагираха, че са забелязали и че е много добре. Сестрата се учуди какво ям тогава...
Но гадното - накрая личната каза печени ябълки. Реших че това е по-добрия вариант. Купих три от най- киселите (малки, нашенски, общо половин кило) и ги пъхнах във фурната. Преди да изям първата реших да си измеря захарта 4,8. На първият час беше 13, на вторият - 9,8. Колкото и да грешат домашните глюкомери, на мен плодовете изобщо не ми понасят. Правила съм експеримент с пържени картофи - няма такива ужасни стойности на КЗ.
Така че внимавайте с плодовете. Аз почти съм приключила с тях.
Предполагам, че всеки организъм реагира различно на различните въглихидрати, но за мене е ясно, че плодовете са противопоказни.
Другите две ябълки естествено няма да изям.
Имам в хладилника няколко малки български кивита. Като се оправя ще тествам как ще е с едно киви, че са от малкото плосове, които обичам и ям. Дано поне гях да мога да ям.

# 486
  • New Zealand
Здравейте, момичета. Имам намерение да си купя витамин D тази седмица. Тук има голям избор, най-често срещан е витамин D3 ( живея в Нова Зеландия ). Приемам препоръки. Предварително благодаря! Simple Smile

Ето някои предложения:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-K-2-1-000-IU-45-m … eg-Capsules/10056
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Mega-D-3-MK-7-5000-IU-180-mcg … eg-Capsules/79866
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-1-000-IU-180-Softgels/543
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-K-2-Liposomal-Spr … fl-oz-59-ml/27016
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Vitamin-D3-10-000-IU-360-Softgels/21298
https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Vitamin-D3-With-Organic … 60-Softgels/72042 - за това знам, че е много хубаво - витамин Д + кокосово масло
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Vitamin-D3-Cholecalciferol-1000- … 250-Softgels/9815
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Ultra-Omega-3-D-600-EPA-300-D … 80-Softgels/68700 -това е в комбинация с Омега 3
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Vitamin-D3-5-000-IU-100-Softgels/22926
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-400-IU-180-Softgels/6108

За дозата задължително консултация с лекар, освен ако не е най-ниската, която е  профилактична - 400IU.
Аз приемам такава доза + Омега 3, след хранене, и то най-мазното хранене за деня -обяд. Витамин Д е мастно разтворим, иначе не се усвоява изобщо -много добра комбинация е Д +Омега3.  Но първо си провери нивата на Д, защото ако нямаш дефицит и приемаш по-високи дози се натрупва и е токсичен.
Много ти благодаря! Simple Smile

# 487
Благодаря ти, Савич. Много добре звучи. Тя болна от рак и си пренася на работа негативите. Другите не и се вързват и с тях не се занимава, но мен ме вижда, че съм лесно ранима, пък и веднъж ме засече в тоалетната като плачех и още по садистично се отнася с мен. Съвсем ще ме измъчи и срине. Аз най-вече се страхувам да не ме уволни още в пробния период.

Няма работа, която да ми възстанови нервите. Та и съм се научила да не търпя простотии.
Едно е шеф да ми се кара за нещо, което съм направила.
А твоето е друго.Безпричинен тормоз не търпя и ставам груба.
Преди години си мислех, че като кротувам и мълча, ще се спре тормоза. Оказа се още по-силен и стана по-лошо. Не издържах психически и напуснах. Но се промених. Наложи се още в зародиш аз да режа.
На тази работа наскоро пак се опитаха да ми играят по нервите. Но съм си научила урока, станах зла и реагирах както си трябва. Сега те кротуват.

Аз ако бях грубо щях да я навра там където не я огрява. Ама това съм аз.
Кажи и, че като умре от рака, вече ще  ти е весело  Joy
Защо не я питаш кое точно и дава право да се държи по този начин? Болестта ли? Ако е така, то тя си я заслужава. Ей това и кажи.

# 488
  • Ню Йорк
Да се оплача и да ви кажа колко ужасни са за мене плодовете...
Пипнах някакъв стомашен гад - свали ме днес сутринта. Отидох до личната за болничен. Прегледа ме и каза да ям препечен хляб. варени картофи и ориз. Обясних, че от половин година не ям такива неща и съм свалила 7 кг. И двете със сестрата веднага реагираха, че са забелязали и че е много добре. Сестрата се учуди какво ям тогава...
Но гадното - накрая личната каза печени ябълки. Реших че това е по-добрия вариант. Купих три от най- киселите (малки, нашенски, общо половин кило) и ги пъхнах във фурната. Преди да изям първата реших да си измеря захарта 4,8. На първият час беше 13, на вторият - 9,8. Колкото и да грешат домашните глюкомери, на мен плодовете изобщо не ми понасят. Правила съм експеримент с пържени картофи - няма такива ужасни стойности на КЗ.
Така че внимавайте с плодовете. Аз почти съм приключила с тях.
Предполагам, че всеки организъм реагира различно на различните въглихидрати, но за мене е ясно, че плодовете са противопоказни.
Другите две ябълки естествено няма да изям.
Имам в хладилника няколко малки български кивита. Като се оправя ще тествам как ще е с едно киви, че са от малкото плосове, които обичам и ям. Дано поне гях да мога да ям.

Ужас. Аз и след торта не мога да докарам такава захар. Ще пробвам някой ден с някой плод, но няма да е ябълка - не ги ям изобщо.

# 489

Няма работа, която да ми възстанови нервите. Та и съм се научила да не търпя простотии.
Преди години си мислех, че като кротувам и мълча, ще се спре тормоза. Оказа се още по-силен и стана по-лошо. Не издържах психически и напуснах. Но се промених. Наложи се още в зародиш аз да режа.
На тази работа наскоро пак се опитаха да ми играят по нервите. Но съм си научила урока, станах зла и реагирах както си трябва. Сега те кротуват.

Защо не я питаш кое точно и дава право да се държи по този начин? Болестта ли? Ако е така, то тя си я заслужава. Ей това и кажи.

Елора е много права. И аз така ги режа , в началото и грубо. Да си знаят мястото и да не се заяждат с мен за в бъдеще.

# 490
Момичета, иска ми се в първия пост да сложим показатели, които да се изследват, мисля че ще е много полезно. Какво ще кажете? В момента се споменава само за КЗ, инсулин и ОГГТ. А гледам, че вие си пускате и други неща

# 491
Елорка, просто ми четеш мислите. Всеки път на път за работа си казвам тези неща и ги репетирам и като стигна до нея и като и видя злата и съскаща физиономия.ми секва дъха и започвам да пелтеча. Ето, сега пак си е намерила жертва и крещи по коридора. Направо ми се обръща стомахът като и чуя гласа....
Невенка, ама това гребане и тези колела виртуални ли са. Защото аз колело не мога да карам, но ако е упражнение, мога да правя...

# 492
  • Paris, France
алинна, колелото и машината за гребане са статични. Има ги във фитнес залите. Може и реални, разбира се, ако има къде. Колелото се кара бързо а гребането е с около 25 загребвания в минута за да се гори глюкоза. Това е докато влезеш в кетоза. В кетоза ли си вече?

# 493

Елора е много права. И аз така ги режа , в началото и грубо. Да си знаят мястото и да не се заяждат с мен за в бъдеще.

Аз пък точно обратно, въобще нито се заяждам, нито съм груба. Гледам да е с добро и когато им отвърнеш с добро, те не могат да ти кажат нищо "Само гледат и мигат"?. Доброто, добро ражда. Няма смисъл да си тровя душата, че на някой му е криво или че у дома нещо не им е наред.

# 494
Ами не знам дали съм в кетоза. Носът ми е запушен и не долавям плодов дъх. Ама това с гребането и колелото пак няма да стане, защото в Търговище има един фитнес в другия край на града. Аз се прибирам всяка вечер разревана и разстроена,нося си работа и за вкъщки, и сядам да си подготвя материалите. Готвя си в събота и неделя за цялата седмица. Ям и лягам в 21 часа като приключа с работата.....и получавам 500 лева, та като си платя пътя, консумативите и квартирата, остават 100 лева за сина ми....Не знам в това състояние как ще се мотивирам да правя, каквото и да е, добре, че поне диетата спазвам....

Савич, то и аз с добро. Думичка на криво не съм и казала, дори не се защитавам когато ме тъпче и унижава.....Станала съм по-ниска от тревата...

Общи условия

Активация на акаунт