Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 10

• 44 895
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Милано
Момичета,преди време говорихме за нара и дали да го хапваме и попаднах на това   https://bg.urgenthealthcaresolutions.com/mozhno-est-granat-pri-s … arnom-diabete.htm       Аз по съвет на моята диетоложка хапвам плодове и зеленчучи според сезона и сега нара ми е предпочитан(почти всеки ден по един).И малко хвалене-днес 4 месеца откакто бягам и резултата ви днес беше 74 минути и 19км и 200 м и гривната ми вече е наред😁И най-после се измерих и ето и моите намалели мерки-талия от 80 на 73,ханш от 113 на 105,бюст от 100 на 97,бедро от 59,5 на 56,5,коляно от 42 на 39...Щастлива съм,че при всяка от нас има резултати🤗Елора,да и без кето се отслабва,необходими са само желание и воля за промяна.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 23:33 от K.Lera

# 526
  • Paris, France
Невена, по какъв начин Омега 3 влияе добре при ИР и какви са дневните дози, които е добре да се приемат? Извинявай, ако вече си коментирала Flowers Hibiscus

Омега 3 съдържа EPA и DHA. Обвивките на клетките са от ДХАто. При недостиг на омега 3 се, буквално, повреждаме и не можем да функциониране.

Няма дневна доза. Зависи. Зависи какво ядем и по колко. Хап от няколко милиграма е смешно да пием. Това е като да изпием хапче с вода като сме обезводнени. Трябват грамове ежедневно, още повече при ВМ диета. Без омега 3 омега 6 и наситените мазнини правят бели. 3-5 грама предписват тук, даже повече. Омега 3 разреждат кръвта и в условия на липса на К1 могат да предизвикат кръвоизливи и мозъчен  удър. Затова е важен магданоза. Съотношението омега 6:омега 3 е много важно. На ялите олио и ядящи ядки омега 6 не ни липсва.

Паричка, увеличаваш цитрата като виждаш, че pH е 5.

Мишлин, не са ти лоши резултатите. Намали драстично наситените мазнини и увеличи омега 3 ако искаш хубави резултати за лош холестерол.

мм88, не са ти лоши резултатите. Малко повече спорт и ще падне под 5 инсулина на гладно и под 25 на 1 и 2 час. И магнезий, може би? Вит Д как ти е?

алина, Катрин и мама Галя са прави. Трябва да се стегнеш, поне за някакво време. За 500лв би си намерила ненатоварваща работа в твоя град. Това, което правиш е лудост. Руският език е много търсен, а екскурзоводите доста добре платени. 500лв би вземала в магазин без някой да ти крещи и трещи и това в твоя град. Това, което правиш не е рационално, трепе те и наранява семейството ти. Сега работиш, но като не си работела пак е имало нещо, което да те спре да отслабнеш. Всяка от нас се е насилила някога за нещо си. После нещата се случват сами. Права е Катрин. Откакто те чета само си намираш оправдания. Това е по-лошо, отколкото да не правиш нищо. Ти дори не се радваш на позитивите. Оплака се, че не ти се яде. Ми нали това е целта? Колкото по-бързо се мобилизираш, толкова по-бързо ще се измъкнеш. Ще има период на глад, без алкохол, добавки, насилване, тичане, потене, но пък после няма да харчиш за антидепресанти, няма да пухтиш и да се потиш. Моля те, стегни се! Ти вече правиш нещо. Не ти остава много. Вземи пример от Савина! Тя е сходен случай и вече е махнала шепи лекарства и десетки кила и е на път да излекува диабета. Ето и Бледолилава е успяла, при това бързо. Аз докато се усетя свалих килата. Ако някой ми беше казал по-рано щях да разкарам и последната троха хляб, плодове и подобни и изобщо да не стигна до парцал с шум в ушите и рани по кожата. Чак се ядосвам

Недоволна, и при мене беше така доста време. Досега внимавам с плодовете. Макарони и хляб не ми правят такова нещо. В дните, в които ям плодове ги комбинирам със зеленчуци и ги ям само сурови. Огромна е разликата между салата от маруля и краставица и 3 сурови ябълки и само 3 ябълки, но печени и това доста хора го писаха. Топлинната обработка намалява фибрите. Не се коси, мила, ще мине. Контесата беше пуснала линк с обяснения защо се получава така.

К.Лера, браво. Супер са наровете. Нищо, че имат вх.

# 527
Елорка, много позитивен пост, усмихна ме. Права си и без друго нищо не губя с тази работа. Ще си реагирам като се наложи.
Невенка, не си търся оправдания. Напротив много сериозно съм се хванала с диетата, като се има предвид, че съм крайно недисциплиниран човек. Но за вървенето -не мога. ММ постоянно ме изкарва на разходка, но болките са доста силни и не мога да вървя бързо. Сутрин като отивам на работа и съм по отпочинала, независимо, че много ме боли почти бягам. Постепенно ще се случи, но няма как изведнъж. Казваш, че 9 месеца, докато не съм работела пак е имало нещо, което да ме спира. Да, имаше-не се беше появила ти. Аз казах, че не ми пука нито за ИР, нито за диабет. Ако продължавам да бъда в такова състояние, ми е все едно дебела ли съм, слаба ли и изобшо дали ще съм жива. Но ти ме мотивира като каза, че този режим ще ми помогне да си върна спокойствието и душевното равновесие.
На мен пък ми е съвестно, че две вечери към салатата гризвам малко синьо сирене, но пък гледам, че вие повечето ядете млечни и ми се струва, че не съм прегрешила много...

# 528
Момичета, това прочетох за Витамин К:
Зелените подправки са отличен източник на витамина – босилек, градински чай, магданоз. В големи количества се намира в копривата, спанака, листата от цвекло, цикорията. От плодовете най-много витамин К се намира в кивито. Соята също е източник на витамин К. Витамин К се съдържа и в плодовете на дряна, боровите връхчета, конопеното семе, листата на копривата, плодовете на къпината. Съдържа се още в билките овчарска торбичка, теснолист живовляк, шипка, тиква и др.
Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма.

Неви, това значи, че Омега 3 / да взимам по 4-5 капсули дневно от 1000 и 2-3 връзки магданоз/?

# 529
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, искам да попитам тези, които пият лекарства - някой да пие такива от Турция? Аз пия глюкофаж и имам възможност сега да ми вземат от Турция, чувала съм, че бил по-добър, но дали е така?

# 530
  • София

На мен пък ми е съвестно, че две вечери към салатата гризвам малко синьо сирене, но пък гледам, че вие повечето ядете млечни и ми се струва, че не съм прегрешила много...

Алина, не ти е сиренцето проблема, а антидепресантите. На тях се дължи драстичното ти напълняване. И по-важното е, че са ти нанесли не само физически, но и психически поражения. Намери си читав лекар да ти изработи схема за постепенното им спиране, защото ако продължиш с тях ще затъваш още повече и ще продължаваш да трупаш килограми.

# 531
Невенка, сетих се, че беше казала, че няма как да са ми в норма вит.д и б12, аз ги замервах преди няколко месеца, ама действително са в норма. Сега трябва ли и тях да пия....
Александрия, ако си психиатър ,благодаря за съвета, но ако не си , ще те помоля да не ми даваш непоискани здравни съвети. Аз съм си направила избор да пия АД и аз решавам кога да ги спра...

# 532
Бледолилава,на лицето имаме 43 мускула и то е едно от най-добре моделиращите се.Има много добри гимнастики за лице.Аз ги правя два пъти дневно и съм много,ама много доволна!За протокола на 48 години съм.

Ще те замоля веднагически да споделиш тези гимнастики.
Аз проблем нямам, ама защо да не взема да почна малко  Laughing

Алина, и на мен ми донесоха нарове, но как да ги ям. То в плода има някаква огромна костилка. От плода, нищо не усещам. Тегаво е за ядене. Как го ядете?

И тиква ми донесоха. Ще я правя на фурна. Без захар.
Нара се яде със семчицата(повече от полезностити 😋са там. За лицевата гимнастика с удоволствие споделям😀Бледолилава,калцият след 40 трудно се набавя от храна,в добра форма и не високи дози е даже задължителен.Можеш да го приемаш с почивки.Аз от близо 5 години го приемам,след парализа на диафрагмата от липса на калция,зъбите ми се клатеха,получих разстояние на предните зъби...Сега всичко е наред.А за млякото според новите изследвания се твърди,че извлича калция...  По-добре яж сусам или сусамов тахан. https://youtu.be/FHPqh30Qwbw      https://youtu.be/XkM_A642iro      https://www.deabyday.tv/salute-e-benessere/prevenzione/video/1027/Ginnastica-facciale--come-rassodare-gli-zigomi.html                      https://youtu.be/2XBPlDB1Bnk

Връщам малко темата назад, но ме интересува какъв калций пиеш, ако може линк. Преди няколко години ми поставиха диагноза начална форма на пародонтоза. И при теб ли беше така? И колко време след калция видя подобрение? Наплашена съм, че калций не трябва да се пие на добавки, но ето, че ти имаш позитивни отзиви.

# 533
Алина, много е относително това "в норма". Може референтните стойности за Б12 да са 200-800 (например) и твоя да е 300, да речем. Но това, че влиза в границите не значи, че е достатъчен. Трябва да е поне 600-700. За вит.Д е по същия начин. Трябва да са по-скоро към горните граници показателите.

# 534
Ами не помня колко бяха, но не това ми беше въпроса. Имам предвид ако започна да ги пия, дали мога да предозирам.......Макар, че аз започвам да се плаша от толкова много добавки и започвам да забравям какво и кога да пия...

# 535
  • Милано
Бледолилава,на лицето имаме 43 мускула и то е едно от най-добре моделиращите се.Има много добри гимнастики за лице.Аз ги правя два пъти дневно и съм много,ама много доволна!За протокола на 48 години съм.

Ще те замоля веднагически да споделиш тези гимнастики.
Аз проблем нямам, ама защо да не взема да почна малко  Laughing

Алина, и на мен ми донесоха нарове, но как да ги ям. То в плода има някаква огромна костилка. От плода, нищо не усещам. Тегаво е за ядене. Как го ядете?

И тиква ми донесоха. Ще я правя на фурна. Без захар.
Нара се яде със семчицата(повече от полезностити 😋са там. За лицевата гимнастика с удоволствие споделям😀Бледолилава,калцият след 40 трудно се набавя от храна,в добра форма и не високи дози е даже задължителен.Можеш да го приемаш с почивки.Аз от близо 5 години го приемам,след парализа на диафрагмата от липса на калция,зъбите ми се клатеха,получих разстояние на предните зъби...Сега всичко е наред.А за млякото според новите изследвания се твърди,че извлича калция...  По-добре яж сусам или сусамов тахан. https://youtu.be/FHPqh30Qwbw      https://youtu.be/XkM_A642iro      https://www.deabyday.tv/salute-e-benessere/prevenzione/video/1027/Ginnastica-facciale--come-rassodare-gli-zigomi.html                      https://youtu.be/2XBPlDB1Bnk

Връщам малко темата назад, но ме интересува какъв калций пиеш, ако може линк. Преди няколко години ми поставиха диагноза начална форма на пародонтоза. И при теб ли беше така? И колко време след калция видя подобрение? Наплашена съм, че калций не трябва да се пие на добавки, но ето, че ти имаш позитивни отзиви.
И аз мислех така...но след спазмите ...Вчера в друга тема четох,че и друго момиче е получило два пъти ларингинов спазъм и една от причините е  недостатъчният калций и вит.Д.Лекарите тук ми обясниха,че калцият е опасен при предозиране,но в поддържащи дози(до 1000) дори е полезен да кости,мускули,сърце..Обясниха ми че моята доза от 1000 не трябва да я приемам наведнъж,защото в един прием организма усвоява до 500 калций,затова
 приемам сутрин и вечер х 500(понякога и по по-малко).Следя нивата на калций,фосфор,вит.Д,паратхормон на 6 месеца,включително в 24 часова урина.Моят е този  

# 536
Ами не помня колко бяха, но не това ми беше въпроса. Имам предвид ако започна да ги пия, дали мога да предозирам.......Макар, че аз започвам да се плаша от толкова много добавки и започвам да забравям какво и кога да пия...

Вит.Д трудно се предозира. Януари бях с около 17. Пия по 10 капки вигантол на ден. Оня ден на изследването ми беше 53, при препоръчителни поне 60-70. Т.е. почти година пиене на висока доза и аз дори не съм още в препоръчителните нива.
Б12 го вдигнах бързо с подезични таблетки метилиран Б12 от 1000мкг. Правя почивки понякога, а и почнах да го пия по 1т през ден, т.е. средно по 500 мкг на ден.
Пускам изследвания през няколко месеца, за да следя нивата. Така се следи как нарастват и да не се получи предозиране.
Имам приложение на телефона, в което съм задала всички лекарства, които пия. Излизат ми напомняния за всяко и така нямам проблем, че ще пропусна някое.

# 537
Здравейте, искам да попитам тези, които пият лекарства - някой да пие такива от Турция? Аз пия глюкофаж и имам възможност сега да ми вземат от Турция, чувала съм, че бил по-добър, но дали е така?

Аз през лятото си бях забравила метформина у дома и в Германия се наложи да си купя. Метфогама, същата уж като тази в България. Да, ама не. Имаше сериозна разлика. Явно купената от Германия беше по-силна (при същите милиграми), защото като я пих ми предизвика стомашни спазми и разстройство.

Нищо чудно и произведеният за Турция глюкофаж (то си е пак метформин) да се окаже по-силен или по-пречистен.

Аз от Турция съм си поръчвала и пила Детралекс (тогава още го нямаше в България) и бях много доволна. Това е за разширени вени обаче. Нямам опит с турски метформин.

# 538
  • Варна
Пък аз намерих едно козе сирене вчера, на добра цена и се чудя дали мога да си направя за вечеря препечено на тиган  и полято със сос от нар отгоре . Добре ми звучи . А, и тиква трябва да си купя и ще съм в тон с последните постове Wink.

K.Lera, браво за постиженията в бягането Hands Thumbsup

Нещо ми се губят постове, от разни коментари разбирам ,че нещо се е писало.

# 539
Цитат на: *Stela link=topic=1070580.msg37662641#msg37662641 date=1541693892

[b
мм88[/b], не са ти лоши резултатите. Малко повече спорт и ще падне под 5 инсулина на гладно и под 25 на 1 и 2 час. И магнезий, може би? Вит Д как ти е?

Отдавна не е изследван вит Д. Последно беше на долн граница, оттогава пия по 4 капки на ден. Увеличих на 8. Лятото спрях и сега пак 8 на ден.
Мен ме притесни повече че 120мин вместо да пада дори е малко по-високо.

Общи условия

Активация на акаунт