Отговори
# 255
Lika не ми се иска да се правя на доктор,така се взирах в снимките,гледах,увеличавах...обрива според мен е алергична реакция. Confused Нашите пъпки бяха същите,но основно по лицето,малко по гушката и гърдите.И по същия начин ту отшумяваха,ту ставаха "активни"  Tired И нашето педи така казваше"може да е от претоляне"(на стаята тогавава)"може да е от храна която съм яла","може да е от дреха",може от това,може от онова.. ooooh! И твоята според мен действа по метода на изключването.Tя ако не знае как изглежда обрив от претопляне,незнам кой трябва да знае!Пфу,чак се ядосах!Като не е сигурна,настоявай за направление при специалист.Съветвам те да отидете още в понеделник в медицинския център по детски болести(бившата поликлиника на Института по педиатрия). Там са тяснопрофилирани специалисти и идват деца от цяла България.
Намира се на улица "Найден Геров" 2  тел.952-38-40(в.239,334)
Попитай за Доц.Маринова(детски алерголог) или Доц.Ковачева(детски гастроентеролог).
Ковачева в понеделник приема от 9 до 10ч.Но в 8 тябва да си вземете номерче от регистратурата.

Наистина АБКМ може да се установи със сигурност само с кръвен тест,но след 2-3 годинка,преди това не е достоверен.Нали са много протеини,казеини и само тест показва точно към какво организма реагира.Затова изцяло се изключва кравешкия белтък в млякото и бебче(или майката) минава на строга диета.Млеката за такива деца са с напълно разградена белтъчна молекула(което обяснява леко нагарчащия им вкус) Sick

По-горе бях пуснала една снимка на Дари в сравнително добрите и дни на изриване ето я пак:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=831691

А това е Страницата на клиниката по детска гастроентерология

И скренно се надявам да не е нещо сериозно,но каквато и да е диагнозата,знаеш че имаш моята подкрепа! Hug

# 256
Здравейте всички smile3503
Първо да честитя на януарските младежи които стават на половин годинка днес:
Да с живи и здрави Калоян и Кристиян и покрай тях мами татковци баби и дядовци love001
Нюня,добре завърнала се мила  Hug Неприятно е това което казваш,но най важното е че всичко е минало добре.Много е пораснала малката сладурка Мария - да я нацелуваш и от нас Heart Eyes
Лика,стискам палци Алекс бързо да се оправи и да няма никакви алергии  thumbsup Сигурна съм че всичко ще бъде наред - не се притеснявай скъпа.Бодливата хубаво те е посъветвала и след като се видите със специалист всичкоще си дойде на мястото Peace Мнооого да нацелуваш малкият мъж и скоро да се похвалиш,  че всичко вече е в миналото Hug
Ние сме добре иначе само дето аз съм ужасно недоспала.Напоследък откакто се научи да се върти навсякъде Вяра непрекъснато прави разни упражнения в креватчето и аз ставам почти през час да я гледам да не се задуши ooooh! И почти на всяко ставане тя похапва - не отказва и така заспива.Това се случва около 4-5 пъти на нощ.Има ли все още такива като нас?Как се справяте с това?  Thinking
Хайде че гладница се събуди отивам да ядем Mr. Green

Последна редакция: нд, 02 юли 2006, 22:45 от Des29

# 257
и на нас ни казаха за жълтък ама по 1/4 през ден newsm78 аз обаче още не съм давала щот незнам откъде да си ги набавя пресни, от пазар и магазин не смея ooooh!

Зайо, какво се втеляваш толкова, аз давам от близа месец и се купувам яйца от Била, по 6 броя си взимам, като ги свърша пак купувам, да не застояват. На децата нищо им няма Mr. Green

Ни еще почваме с попарата от утре, вчера доктора беше тука и каза да почваме попарата и също каза кисело мляко с банан вместо плодово че може, може и да опитам.

Момичета - Зайо, Виличка, Бодливата, много се радвам, че се запознахме на протеста, и още една мама - Беболина май се казваше Wink Радвам се, че си видяхме бебоците най-накрая наживо Party Много са сладки всичките Peace Нашия зет спеше, та не успях много да му видя характера Laughing

Благодаря ви, че дойдохте  bouquet

# 258
Здравейте, мами!  bouquet
Йоана тежи 6850гр, висока е 67 см. Засега ядем плодово пюре и каша. Опитвам се да дам зеленчуково пюре, но без особен успех. Нещо не и харесва на Йоана. Rolling Eyes Не замествам хранене и се кърмим на поискване.

Добре дошла  bouquet Смеси пюрета с малко АМ или кърма и ще видиш как ще започне да яде Hug Пробвай с различни видове, може на детето да не му харесва определен заленчук.

# 259
  • Варна
Здравейте и от нас!
Използвам намалението, че човечето спи и ей ме на. Обикновено Александър се буди сутрин около 6-6.30  и днес , като за неделя, курдисах баща му да го забавлява, а аз си полетнах до баткото.  smile3532 Лелееее, голям кеф! На мъжа ми акъла му се взел от забавления. Ама така е!  Joy Днес много приятно, хладничко, мммм... Само дето вятърът един, като за световно.
mishlentze, попарка, бравус! Напред си с материала, нека растат мишлетата.  newsm10
Днес в пюрето жулнах пипер, чушка де. Всеки различно го наименова. Не отказахме.  Peace
 bdbaloni ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА КРИСТИЯН И КАЛОЯН! дА СА ЗДРАВИ И МНООООГО УСМИХНАТИ!
lika, ох, дано установите точно какво ви е и го излекувате бързо и лесно!   Wink
Поздрави на всички! Чао засега.

# 260
  • там където ме зове сърцето!!!
 Здравейте и от нас!!!
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАЛОЯН И КРИСТИЯН!!!ДА ПОРАСНАТ ГОЛЕМИ И УМНИ МЪЖЕ!!!  bouquet
niuniа,много се радвам,че отново си сред нас.HugПожелавам  ти скоро да се видите с  любимия.
... И почти на всяко ставане тя похапва - не отказва и така заспива.Това се случва около 4-5 пъти на нощ.Има ли все още такива като нас? Как се справяте с това?  Thinking
При нас положението е същото -заспиваме в 24ч. и после си ставаме през 2-3ч  да хапнем малко(колкото да разсъни мама ) и така до към 9.30ч.Как се справяме ?-като мама изпълнява нарежданията на бебчо(другият вариянт е да събудим всички съседи) Joy.
Des29,беше питала за чадърчетата за колички-аз си го купих още март и много съм доволна.
lika, на мен обрива също ми изглежда като алергичен(дано да съм с грешка)( аз се изривам от слънцето-изглежда по същия начин)..Възможно  е обрива по откритите части да е от топлото,но около устичката .... newsm78.Досега АМ не си ли давала ?Защо не пробваш поне докато отидете на лекар да сте само на кърма(от нея до сега нали не е имал проблем).ама как объркано го написах!!!Весел ден на всички!

# 261
  • Пловдив
 sohappy sohappy sohappy

Честит празник на КРИСТИЯН и  КАЛОЯН!
Да са винаги засмяни !

kleo_80 , страхотни снимки! Как ми се ходи и на мен там... Алекс одрал кожата на татко си - и  прическа, и физиономия  Simple Smile.
Искам да те питам каква си по професия? На адвокат ми приличаш, с това дар-слово. Ако не си, си сбъркала професията, да знаеш! smile3503

lika , мила, не мога да ти помогна, но ти пожелавам всичко да мине бързо и дано не е АБКМ! Алекс неспокоен ли е, усещаш ли дискомфорт? Да го нагушкаш и нацелуваш!  
БОДЛИВАТА , благодаря да инфото за хемоглобина, чак сега го видях отговора ти! doh

# 262
  • София/Овча купел 2

Ни еще почваме с попарата от утре, вчера доктора беше тука и каза да почваме попарата и също каза кисело мляко с банан вместо плодово че може, може и да опитам.

Ние сме на попара вече седмица сутрин.Рядко я яде,но все пак.Вчера я хапна с цели 2 сухара,а в повечето случаи хапва по 5-6 лъжички.Изкисвам сиренце,малко захар и чай от шипка.С чая повече я харесва.Понякога и давам за следобедна закусна плодово мляко Балкан за пиене или Данон без плодове,от това чистото.Много и се ослаждат.А вече хапваме и бананче.чупя и малки парченца и го хапва с кеф.От утре ще започваме със супа.Днес и направих малко зешка супа да пробвам.Стана много вкусна,въпреки че няма никакви подправки.Хапна,ама не я уважи особенно.Утре ще видим,тази от кухнята може повече да и хареса.

# 263
Здравейте, милички!

Честит празник на КРИСТИЯН и  КАЛОЯН!
  bouquet

Лика, като гледам снимките, обривът страшно много ми прилича на обривът на едно мое съседче.То е с атопичен дерматит. Но не съм специалист и не мога да кажа дали е съвсем същият. Ох дано му мине на детенце!  Praynig

Niunia, Mishlentze, много хубаво папкат вашите дечица - БРАВО!  Hug

Аз  днес правих на Али домашно пюре от картоф и морков и като че ли не й беше толкова гадно като купеното  Crazy Похапна малко , утре пак  Joy

Гушки на всички!  Hug

# 264
Честит празник и от мен на Калоян и Кристиян   bouquet Да пораснат големи, ама не много бързо да не тежат на майките си Mr. Green
Gushanka - Алекс наистина много прилича на татко си Laughing А по професия не съм адвокат, макар че баща ми винаги ме е карал да уча право, а и като бях ученичка с майка ми само обясняваха че като си реша нещо  ще извадя хиляда аргумента само и само да стане мойто Mr. Green Икономист съм, но се занимавам с нормативни актове така че имам досег с правото де Grinning Май те видях на пловдивските снимки от протеста Wink
Лика, мила вземи го заведи верно адаша на лекар, за да не се притесняваш Peace

Последна редакция: нд, 02 юли 2006, 22:35 от kleo_80

# 265
  • Варна
Честит празник на Петър!    ura
Добро утро!
Пожелавам една успешна, усмихната, не много гореща и спокойна седмица (доколкото е възможно).  Wink Александър предрямва, че тази сутрин в 6 се ококори. Сега ще си направя 1 кафе... Момичета, аз приключих с кърменето и затворих ресторанта. От няколко дни кърмих само вечер или сутрин, но детето така се изнервяше, че не пуска, че от 2 дни вече няма никой. На 15 сме на сватба в Плевен и ще празнувам подобаващо.  smile3540
lika, дано излезе нещо леко и се оправите бързо. Да пишеш!  Praynig

# 266
Лика и ние си имаме от време на време същия обрив.
Водих я на детския лекар, той ни препрати на детския кожен лекар, после я водих при най-известният дерматолог в Мюнхен и всички казват няма нищо общо с храната. Да ама я намазах вече с кво ли не и не помага. А детето като е много топло се дере здраво по гушката, а на мен ми се реве, че понякога и до мокра рана стига. Мазахме я с кортизон и това не помогна. Тъкмо се излекува и пак почне.
Сега я мажем с Линола Фет .
Помага за сухата кожа, но екземите не изчезват. В чудо се видях вече с тия обриви. Какво е това АБКМ?

Бодилвата, струва ми се, че пъпчиците при Алекс и Дари не са еднакви... май са доста по-различни. Ти с какво храниш Дари?

# 267
Какво е това АБКМ?

Бодилвата, струва ми се, че пъпчиците при Алекс и Дари не са еднакви... май са доста по-различни. Ти с какво храниш Дари?

АБКМ-алергия към белтъка на кравето мляко.

Снимката на Дари не е много ясна,от телефон е.Показах снимките на Алекс и на мъжо,и той каза че обрива е същия като нашия едно време.А последната снимка на Алекс ми е много идентична с тази от страницата на клиниката по детска гастроентерология/раздел АБКМ/дано не съм права! Praynig
Обрива при нас се появи през първия месец,и така докато кърмех.Като ми спря кърмата минахме на Аптамил,но лицето не се изчисти.Пъпчиците си стояха грапави по кожата,понякога като завехнали,друг път се активизираха и кожата ставаше червена.
Почти четири месеца се хараним с Фризопеп.Обрива изчезна щом започнахме да го пием. Peace
Сега обаче нашите мили държавници са решили че няма нужда да се осигурява безплатно млякото за алергични деца и как ще се оправяме не ми е ясно..

# 268
doritt, от колко време я мажеш с Линолата? При нас трябваше около седмица zа да се оправят нещата(то оправят е силно каzано), сега е видимо много по_добре кожата...неzнам дали полzвате някаква коzметика при къпане и с какъв прах/омекотител переш? Ако намериш някъде по дрогериите кремчето на SANOSAN-Pantenol-Wundschutzcreme го вzеми и редувай Линола, Саносан, Линола...

# 269
Здравейте мамички!
Много ме е яд, че пропуснах протеста, но не бяхме в София, едва снощи се прибрахме. Затова и не пишех де. Но ви гледах по новините, беше супер!!! Поздравления!!!
Ние общо взето сме добре, растем и хубавеем  Laughing
Преди няколко дни опитах да дам на Боянче пюре от сладък картоф мое производство и тя много се зарадва на лъжицата, но дотам. Пюрето не го изяде с голям ентусиазъм и аз реших да поизчакам още малко със захранването. Сега взехме от село разни зеленчуци и ще ги замразя за по-натам.
Тези дни ще трябва и на ваксина да се ходи ама нещо хич не ми се вижда с педката  ooooh!
Ще гледам да ви поизчета малко по-късно, че вкъщи все едно бомба е паднала.

Общи условия

Активация на акаунт