С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 488
  • 790
  •   1
Отговори
# 15
Зарежи я, не си го слагай изобщо. Аз като имах проблеми - направих с първата си бременност спонтанен аборт, моята почна да ме усилва и да се кара с родителите ми. Че съм “ялова” и моите знаели но нарочно ме пробутали, за да почерня и сина й.
После като родих обърна плочата, обаче аз не забравям.
Така че - аз не искам да живеем под един покрив. За да се поддържат що-годе мирни отношения. Моята има нервно заболяване и на моменти повярвайте - не моя да я трая, и й викам да се маха. Викам й такси и й давам обувките. Като се затръшка - звъня на ММ да я вразуми. Случвало ми се е 5-6 пъти до сега, и не цепя много басма.
Сигурно всички като одъртеем ще си имаме кусури, дано моите не са такива... Simple Smile

# 16
Ще те пуснат, не се притеснявай.
Влизала съм за махане на полип (при мен при самата "операция" се оказа друго, но така или иначе махането и лежането беше същото, това го разбрах след това) - най-досадно беше чакането преди самото махане. След това - г-жо, упойката мина, как сте, чудесно, довиждане, не шофирайте днес, след 3-4 дни някой да дойде да ви вземе епикризата.

Не се притеснявай, това е рутинна процедура.

# 17
Ужас, Румка... Ето, пак никакъв такт. Как може да й се обърне така езикът в такъв кофти момент... Моята все ме плашеше, че ще родя  мъртво, защото на нея й се случило. Съжалих я за случая, но тя ни овикваше, че сме виновни за избора на следящ гинеколог и тн. Вчера се наложи да дойде, защото пътувахме до Плевен за прегледа и после си изказа всички лошотии. Нищо не съм можела да правя, още съжалява, че синът й не се е оженил за дъщерята на техни семейни приятели...като бяхме ново семейство, тя ми казваше директно няколко пъти как съжалява. И такива неща %). А, иначе идва да си вижда беба с мъжа си, не съм лоша, за да й ограничат достъпа.

Емма, благодаря за отговора, даде ми надежда, че ще се прибера бързо, ако се чувствам добре. 😚

# 18
Ужас, Румка... Ето, пак никакъв такт. Как може да й се обърне така езикът в такъв кофти момент... Моята все ме плашеше, че ще родя  мъртво, защото на нея й се случило. Съжалих я за случая, но тя ни овикваше, че сме виновни за избора на следящ гинеколог и тн. Вчера се наложи да дойде, защото пътувахме до Плевен за прегледа и после си изказа всички лошотии. Нищо не съм можела да правя, още съжалява, че синът й не се е оженил за дъщерята на техни семейни приятели...като бяхме ново семейство, тя ми казваше директно няколко пъти как съжалява. И такива неща %). А, иначе идва да си вижда беба с мъжа си, не съм лоша, за да й ограничат достъпа.

Емма, благодаря за отговора, даде ми надежда, че ще се прибера бързо, ако се чувствам добре. 😚

Лоша си, даже много лоша, но към себе си!

# 19
  • София
А, иначе идва да си вижда беба с мъжа си, не съм лоша, за да й ограничат достъпа.
След цитираните изказвания, аз бих го ограничила или ще излизам, докато тя е при детето.

# 20
  • София
А къде са мъжете ви в такива ситуации? Аз лично не съм от търпеливите и не бих разрешила на никой да ми говори така, но и мм не би позволил.

# 21
  • при късмета
И аз щях да я огранича и да вижда детето на снимка. Разбирам, че е дете и на сина ѝ, но при отношение към майката е абсурд да я допусна до детето, ако съм аз.
Ама наистина къде са мъжете в такива ситуации и как допускат майките им да се държат така с жените им?

# 22
  • MI
Ужас, ако някой ми наговори такива неща, очите ми няма да види повече, камо ли да водя детето или да съм дипломатична. Но и на мен първият ми въпрос беше какво прави съпругът/син през това време, че позволява такива неща? И какви са свекърите, че търпят такова чудо за жена? Защото има и друго - трудно ми е да си представя прекрасен син, възпитан от двама пълни простаци.

# 23
Записвам се при вас. Моя свека е луда, крещяща хипохондричка, на антидепресанти, нахална, природно глупава (наскоро обяснява 15мин как бисквитите са много полезнии, както и бишкотите и само тъпче и кара детето. Детето иска диня, тя го натъпкала с 3пасти и пакет бисквити и дала диня - "ето, не ще диня"). И постоянно командори. Само като чуя за нея не тръпки ме побиват, а косата ми се изправя.

# 24
  • Варна
И след като е

луда, крещяща хипохондричка, на антидепресанти, нахална, природно глупава

как изобщо детето е попаднало при нея?

# 25
Питате къде е мъжът ми? Вчера беше с мен при този разговор, скара й се, каза да не говори така, защото ще спре да идва при детето, но е прекалено добър и след час вече е забравил... Аз не мога да кажа, че е възпитала идеални деца, както и моите родители, всеки има трески за дялкане, ясно ми е, че тя е с такъв характер и никой не иска да я променя, а и е късно, просто моментът е деликатен и за моето здраве, и за това на бебето, та не ми се струва тактично тя да говори, че заради нас страда, как на нейните нищо им нямало и другите глупотевини, които писах. Тя не бе виждала бебка може би седмица, поради някакви проблеми и обясняваше по телефона как само на снимка я вижда и това ще й е 😑
Пс- в повечето посещения на бабата, ние не сме вкъщи, а по лекари... Не стоим при нея, тя си казва речта, когато се върнем. Когато е с беба и ние сме там, сто пъти обясняваме, че не искаме непоискани съвети тип съседката еди как си била отгледана, вие защо не слушате и тн... Нека си се радва без да създава предпоставки за скандали. Не знам, чувствам се много зле.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 10:58 от Ива Кръстева

# 26
Щом страда заради вас ѝ направете добро като я лишите от грижи по вас.
При такива думи нямаше да види бебето. Не за друго - да не се натоварва горката. Егати и вещицата, без извинение. А мъжа ти е свободен да я вижда, когато реши, но без вас.

# 27
Didi, не тя страда, а бебето страдали заради нас. Много е болно майка да чуе тези думи...
Разбира се, че винаги може да ги вижда. Родители са, не са идеални, но са му родители.
Отделно от това води тихо състезание с моята майка за това коя какво е дала за детето. Свекърва ми оплете шапчица и терлички, ползваме ги най-редовно, тя се радва. Каквото е дала, ползваме го. Майка ми даде едно одеяло, коментарът беше " щом е от мама, е най-доброто, разбрах, моите неща не ги харесвате" 😧
Беше донесла и дрехи от някакво дете, първо лъжеше, че са от сина й, после каза, че са от съседи. От куртоазия и тях приех... И пак е недоволна...
Станахме самостоятелни, но нищо не се е променило. Усещам, че иска да ни разведе и ще й се получи явно.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 11:12 от Ива Кръстева

# 28
  • при късмета
Спрете да ѝ уйдисвате. Да се засяга от каквото иска, да прави каквито си иска фасони, не си ги слагайте на сърце.
И мъжа ти трябва да се замисли, че щом със забележки не се оправя положението, как да промени похватите.
Тя е ясно, че няма да се промени, но не трябва да правите компромис с това. Променете положението, като тя отказва. Колкото по-дълго гледате да угаждате с надеждата сама да се сети, толкова по-трудно или невъзможно ще стане да промените положението. ще стане даденост и тогава няма оправия.
Предлагам ти да не обръщаш толкова внимание на нея, а на мъжа ти да обясниш положението. И да си много ясна, че той е единствения който може да направи каквото и да е. Ако не озапти майка си, жена му няма да се чувства добре. От там детето също. Да прецени коя от двете му е по-важно да се чувства добре

# 29
Записвам се при вас. Моя свека е луда, крещяща хипохондричка, на антидепресанти, нахална, природно глупава (наскоро обяснява 15мин как бисквитите са много полезнии, както и бишкотите и само тъпче и кара детето. Детето иска диня, тя го натъпкала с 3пасти и пакет бисквити и дала диня - "ето, не ще диня"). И постоянно командори. Само като чуя за нея не тръпки ме побиват, а косата ми се изправя.
Това с хипохондрията мисля, че е често явление при възрастните хора. Свекърва ми забрави една дума и каза, ето, не ми остава много, щом забравям.. Майка ми също все нещо й има...
За другото не знам какво да кажа, дано поне не се налага често да ги слушаш и виждаш тези изпълнения.

Общи условия

Активация на акаунт