С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 741
  • 790
  •   1
Отговори
# 270
Да си играят на семейство са големи, ама да се грижат сами за това семейство са деца. Че то и аз искам така, бе... Само права и никакви задължения. Кажете де е тоя рай, да стягам куфара.

# 271
Да си играят на семейство са големи, ама да се грижат сами за това семейство са деца. Че то и аз искам така, бе... Само права и никакви задължения. Кажете де е тоя рай, да стягам куфара.

По гетата на мургавите събратя се живее на този принцип. Имам право, но не съм длъжен. Имам право да се женя и плодя, но не съм длъжен да си гледам семейството, имам право вие да ме издържате.

# 272
Какви деца на 20 години? 🤔 🙄
Кремито им казва да се изнесат, но те се ослушват. Как тогава се очаква да се разберат без да се скарат?

# 273
  • Сан Франциско
И аз не мисля, че поведението им се оправдава от факта, че още са деца. Не са деца, особено след като са решили да емигрират. И от луната да са паднали, все трябва да им е светнало, докато са били в Айдахо, колко трудно е да живееш и да се развиваш в чужда държава. Логично е било или да бият отбой и да се върнат в България или да намерят начини да започнат да си уреждат живота в Америка - можели са да се оженят преди да изтече визата на момата, можели са да я запишат да учи нещо, можели са много неща, 'ма те решили да си издухат последната стотинка, да се цопнат на мама на ръцете и да блеят, че и претенции да имат.

# 274
Явно не се изразявам правилно. Не смятам, че трябва да ги издържат. Смятам, че се създала ситуация, в която никой не печели. Това са деца и са се нацупили, когато им е скръцнато, снятам обаче, че на девойката повече и е скръцнато.

Определено поддържам, че трябва да се изнесат и да си се оправят, с или без помощ, но не одобрявам квалифицирането на децата като мърльовци, принцес, и подобни.

# 275
Даунче, баш мърляви принцеси са и двамата. И муньовци. И използвачи. Като се сетя за още епитети, пак ще пиша.  Mr. Green

# 276
Честно, не мисля. Мисля, че на Креми и се е събрало и си изля нервите, а от там се доокрасиха нещата. Мисля, че са типични млади, които се фръцкат. Ксто се изнесат, няма да се учудя да си намерят работа, да започнат и да чистят и да готвят.

Най-хубавият постен зелен фасул, който съм правила беше първия. Спрете да настройвате Креми. Децата ще се изнесат и няма нужда това да става с толкова негативни емоции.

# 277
Е, събрало ѝ се е, спор няма. И на мен някой да ми се кльопне за няколко месеца на отглеждане и пръста си да не помръдва, че и претенции да има, и на мен ще ми се събере. И багажчето ще му събера. Ще ИМ го събера, всъщност.

# 278
Отказвам се. Няма как да обясня, какво имам предвид. Надявам се, Креми да ме е разбрала.

# 279
  • Fort Worth, TX
Явно не се изразявам правилно. Не смятам, че трябва да ги издържат. Смятам, че се създала ситуация, в която никой не печели. Това са деца и са се нацупили, когато им е скръцнато, снятам обаче, че на девойката повече и е скръцнато.

Определено поддържам, че трябва да се изнесат и да си се оправят, с или без помощ, но не одобрявам квалифицирането на децата като мърльовци, принцес, и подобни.
Добър ден.Нито съм скърцала, нито сме скарани.Аз съм изключително търпелив човек.Винаги съм говорела с тях нормално и съм отправяла молба.Даун аз не съм маниачка на тема чистота.Никога не съм предиряла да е всичко безупречно.Просто да има санитарен минимум.Днес сина ми отиде да помага на наш приятел.Заминаха и тримата реално само единия ще помага, щото работата е по покрив , а другите двама ще са статисти.Сега може да ме овикате, ама ей така от влезнах само да видя на кво дережде е стаята им.Нищо не съм пипала , нито пък ще пипна.Обаче банята не стърпях , а и малкия влиза понякога там.Да ти покажа ли за какво става дума?После със сигурност ще ме разбереш.

# 280
  • София
Креми, сега ще ти кажат, че банята я ползват трима, та не е редно само от принцес да се оплакваш.
И ще са прави, и няма да са прави.............
Нищо не показвай, е моя съвет- действай да се изнасят и това е.

# 281
Ама да се бунтуват, кой ги спира? 🤔
Ама иначе нямат проблем друг да им чисти, храни и издържа.
Но, ако ги накараш да си изчистят мизериите- бунт. 😜
Брей, истинска Жана Д'Арк тази мома.

# 282
Креми, а защо не си скръцнала? Защо се обясняваш? Просто ти казвам, че като се отделят, ще се облекчите всички.

# 283
  • Сан Франциско
На мен ми се струва, че Кремена е достатъчно оправна и здраво стъпила на земята, за да може да отсее мненията тук и да избере от кои да се/не се влияе. Аз лично не говоря наизуст - дойдох в Америка преди доста години на възраста на младоженците - сама, без семейство, без приятели и с много малко пари. Всичко съм видяла. Предполагам имигрирането в други държави е различно, но тук общо взето има няколко варианта, като изключим притежателите на Зелена Карта. Първият - остават нелегално, намират си работа, скъсват се от бачкане, плащат данъци, наемат си адвокати и драпат и се борят за легално гражданство. Вторият - живеят с родителите, често срещано в китайските, индийските и латиноамериканските семейства - обаче учат, работят наравно, че и повече от възрастните И поемат грижите за цялата къща. Има и трети вариант. За съжаление, има млади хора без амбиции и без желание да се развиват - така си живеят целия живот без един ден да са работили. Обаче такива като тях ровят, проучват, търсят, научават цялата система и всичките начини да получават помощи. Това пак е работа, която никога не свършва. А на Креми другарите сякаш живеят в някаква странна, паралелна вселена, която оборва всякаква логика и действителност. Направо не ми го побира главата.

# 284
Креми, а защо не си скръцнала? Защо се обясняваш? Просто ти казвам, че като се отделят, ще се облекчите всички.
Именно.

Общи условия

Активация на акаунт