С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 704
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Помня, че и преди я заварваше в къщата си. Докато има ключ, явно ще злоупотребява с него.

# 331
Вече няма ключ, но майстора е вкъщи и понеже се знаем от много години, той й е отворил. Използва всяка възможност.

# 332
  • София
Astonished
Да ти ограничат достъпа, и ти пак да се самонатрисаш зад гърба на домакините.... Тази жена няма ли някакво самоуважение?

# 333
  • София
Има, има. Детето е болно и не е на градина. Естествено свекървата също е болна.
Имаме майстор вкъщи, който сме оставили да работи докато ние сме на работа. Но се наложи спешно да отида до вкъщи през работно време и кого да сваря у нас- свекито. Като ме видя лошо й стана. Почна да чупи ръчички и да върви след мен и да обяснява колко болна била, ама да се разведряла.  А не живеем близо едни до други.

Не разбрах- ти си на работа, свекървата се е обявила за болна, детето не е на градина- кой го гледа? newsm78
И защо се очаква точно когато едно малко дете е болно и се нуждае най- много от майка си, тя да го метне на бабата за обгрижване?
Дали не е станало практика свекървата да гледа болно дете, та е почнала да се обявява за болна и тя? newsm78

# 334
Офффф то пък да не каже нещо човек. Детето никога не е оставяно болно на свекървата. След като свърши болничния ми и съответно АБ на детето, по предложение на майка ми да го погледа още два дни до края на седмицата, аз се съгласих. Сега достатъчно ясно ли е?

П.П и още нещо. От баба, която толкова живо се интересува от личния ни живот и дома където живеем, очаквам най- малкото да се обади да пита как е детето или да поиска да го види. Не да дебне когато ни няма и да се намърда. Болните не обикалят чужди къщи

# 335
Тя хубаво се обявява за болна,но какво търси в дома им и наистина кой гледа детето,ако е в къщи само,  възможно ли е да е заради него, ако знае  нещата там-майстор.
Сега е ясно, че няма никаква работа там.

# 336
  • София
А какво лошо има една баба да гледа болното внуче, ако майката не може да вземе болничен? Питам като човек, който и 1 ден не е получил помощ и ми е чудно, защо е чак такъв проблем.
Иначе свекървата в случая е супер нагла, преди влизаше с ключ, сега търси и заобиколни начини. Сигурно и в гардеробите рови. Бих инструктирала майстора да не я пуска.

# 337
Лошото на гледането на болно внуче е, че възрастните често имат отслабен имунитет и най-вероятно не само ще се заразят от внучето, но и ще боледуват много по-тежко. Иначе, влизането в чужд дом без покана е ултра мега нагло.

# 338
Моята внучка изкарва за 3 дена болестта, аз я карам 1 месец. Ама като се налага, гледам, какво да правя.

# 339
Същото имам предвид. Дъщеря ми изкарва лека хрема без температура, без нищо. Същото нещо тръшва майка ми на легло с антибиотик.

# 340
  • Варна
Тъй де, ама точно тая баба явно не се е заразила баш от внучето. Щото то при другата баба, а тая ходи на оглед как върви ремонтът у младите...

# 341
Тая баба има пълното право да откаже да гледа болното внуче и няма никакво право да се намъква в дома, където не е поканена.

# 342
  • при късмета
Тази баба, както стана ясно, никога не е ангажирана да гледа болно дете. Абсурт направи поредното безпочвенио и нямащо нищо общо с някаква логика или написано предположение и се започна. Съвсем в друга насока беше оплакването.
На мен ми е интересна развръзката. Хубаво мънкала свекървата ходейки след авторката,  но показа ли й се ясно, че е направила нещо неприемливо?

# 343
Ма ко, не трябваше да коригираш, добре се беше получило. Joy

# 344
Е, Ма ко, за да ѝ се покаже ясно, че е направила нещо неприемливо, в този случай трябват лопата, алиби и адвокат. Поне на мен биха ми трябвали.

Общи условия

Активация на акаунт