С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 698
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
Катерин, като стана въпрос за мъжа ми, днес тя ми каза да не се надявам все той да се оправя, ми, нали ходил на работа, изморен бил и тн... Добре, че е само днес така, защото иначе ще наложи модела на патриархат лекича полекичка и у нас...
Ина, така е. Майка му е свикнала дори да не се чувства добре да шета и друг вариант няма.

# 361
Изморен - от работа! Ха. Ми като трябва после освен работата и деца да гледа, какво ще прави?

# 362
Той ми помага за бебето, от петък до днес сутринта наистина бях добре и почивах. Не е той, който има проблем, че работи, а майка му..
А вчера имаха и сбор родителите му, еххх, много бисери имаше 😆
И, за да не помислите, че само от нея се оплаквам често, на баща ми също не му спестявам, когато почне да философства, нито на майка ми. И двете семейства ни нямат вяра, понеже сме млади родители...

# 363
  • Варна
Ина, аз спсествям на мъжа ми, че после става някакъв ужас. Не искам да им развалям отношенията, жената просто е такава, не е лоша, но иска да е, както тя прецени, където и да отиде. Дразни я, ако нещо не е така.

Грешиш. Не му спестявай. И не с идеята да я нахока, а защото сте семейство, има право да знае и има право да реагира или да не реагира, според както намери за правилно. Мълчиш и ходиш по гайдата на свекърва си, нещата ще ескалират и в един момент той така или иначе ще научи и тогава ще е по-зле. По-добре да е в течение на всичко от сега. Аз поне така мисля. А ако реши да я нахока заради днешното й изпълнение, ами какво да ти кажа, прав ще е.

# 364
Девойче ,не те упреквам ,сега се сетих, че след операция си прах килима щото свека каза. И аз бях млада  и глупава, та разбирам.Но направи нещо да отстояваш себе си ,иначе ще ти е криво до края на света.Сигурно не  е лоша ,но все пак е лоша,щом те кара да  страдаш от постъпки, да не я стопираш.Вярвай ,такива като срещнат отпор мирясват поне за момента, а то е важно.Добре че съм далеч ,че знам ли какви ще ги върша,от добро.

# 365
Катерин, като стана въпрос за мъжа ми, днес тя ми каза да не се надявам все той да се оправя, ми, нали ходил на работа, изморен бил и тн... Добре, че е само днес така, защото иначе ще наложи модела на патриархат лекича полекичка и у нас...
Ина, така е. Майка му е свикнала дори да не се чувства добре да шета и друг вариант няма.
Не е зле да й дадете да разбере, че болднатото може да го прилага САМО към себе си и в собствения си дом, а във ВАШИЯ дом вие ще си правите каквото знаете и както на ВАС ви харесва.
А дали ще наложи у ВАС патриархат, зависи САМО от теб и мъжа ти.
Ако й позволите, ще се налага, ако я отрежете, няма.

Подкрепям мнението да не спестяваш на мъжа си изцепките й.Защото тя ще продължи да налага своите виждания, схващания, а на теб все ще ти писне.Ще й кажеш нещо накриво, тя ще "писне" на сина си, а той с право ще ти заяви "И що за нещо толкова дребно си я навикала?!", без да е наясно, че подобни дребнотии са се трупали с месеци/години.
И не е нужно да хока майка си, а ясно да й каже, че във вашия дом ти и той си определяте начина на живот.Дали на нея ще й хареса или не, си е нейна работа.

# 366
High speed, Katerin, Aбсолютно съм съгласна! Това с ескалиране от премълчаване се е случвало и заради майка му, и заради моята майка, аз си мълча и си го изкарвах на него, той се чуди какво става. Е, поговори си с майка му, с моята. Естествено, те бяха много засегнати и имаше ред сълзи и сополи, но бързо се оправиха..
Мъжът ми казва, че му е добре, както сме си вкъщи. Той чисти и се грижи за детето наравно с мен. За готвенето, например, готви той.. Разпределяме си нещата, ама все има недоволни, като дойдат. 
Вчера бяхме у неговото семейство за обяд заедно с моите родители и тя ни оплю пред баща ми и майка ми за гледането на детето, баща ми почна и той да ни мърмори, че тя е права и защо сме сложили шапка на детето, че е на антибиотик, защото е с одеяло в количката... Накрая майка ми реши да си тръгваме, че й писнало да слуша как ни коментират...

# 367
  • при късмета
Ина, аз спсествям на мъжа ми, че после става някакъв ужас. Не искам да им развалям отношенията, жената просто е такава, не е лоша, но иска да е, както тя прецени, където и да отиде. Дразни я, ако нещо не е така.
Не знам от къде да те започна, избрах този цитат.
Първо бързо възстановяване ти пожелавам. Абе момиче, къде ти е главата? Ще уидисва на свекървата, ще спестява на мъжа си, ще го жали, а ти си никоя така ли? Не спестявай на мъжа ти и не слушай всяка команда на свекървата. Няма да спре да ти е криво по този начин.
Мъжа ти защо позволява да ви оплюва майка му? И то пред вашите, че да ѝ пригласят? Вместо майка ти, това е трябвало да е негова реакция с тръгването.
Докато търпите и двамата, все така ще е. Вече сте установили някакви отношение и ще е трудно да ги промените, но колкото повече чакате, от трудно ще стане невъзможно. За нищо не ги уведомявайте, ако направят забележка за гледането на детето, казвате, че се консултирате и слушате само педиатъра и точка.

# 368
Ма Ко, първо--благодаря 😚, второ--така е. Вчера те си мърмориха на воля, защото той разхождаше бебка 😃. Ако беше там, веднага щяхме да си тръгнем и да се оправят без нас. Казваме им, че не ни интересува кой как си гледал детето и, че това е нашето дете и слушаме лекарите, но всеки си пее песента. Радвам се, че не е всеки ден това чудо поне. Не разбирам защо не може семейните събирания да са приятни, отпускащи, а все трябва някого да се чопли...

# 369
  • при късмета
Ето нещо, с което ще можете да промените статуквото. Семейните събирания са добър повод. Още повече, че идват празници. Като стане дума за събирането и покрай плановете за празниците, просто казвате, че няма да отидете, нито ще празнувате у вас. Няма да сте заедно изобщо. Няма, защото винаги става едно и също, вместо да изкарате добре, стоите там да ви назидават. Прекратявате го от този момент и тази година сте планирали да изкарате празниците сами, започвайки ваши собствени традиции или пък на почивка, само вие с детето. каквото и да е, променете нещо много драстично.  И дайте да се разбере причината. И не отстъпвайте, направете го както сте решили. Догодина, ако започнат уговорки за празнуване заедно, при вашите условия. Ако пак си правят тяхното, изобщо да не разчитат занапред да празнувате заедно.
Гарантирам ти, че ще смени плочата още след първия път. А ако не го направи, това значе, че наистина ѝ е по-важно да става на нейното и не ѝ зора нито сина нито внучето, а чиста куртоазия и трябва да сте благодарни, че сте се отървали

# 370
Добра идея е това☺.  А, може и едните родители да не усетят разликата, защото братът на мъжа ми ще е у тях за празниците, а, като е той там, те са на седмото небе 😋. За тях той винаги е прав, умен, информиран, дума не му казват, а моите родители не си падат по празнуванията и тежките маси, така че може да минат без събирания. Пък, дано всички се научат веднъж завинаги и да не си разваляме поводите...

# 371
High speed, Katerin, Aбсолютно съм съгласна! Това с ескалиране от премълчаване се е случвало и заради майка му, и заради моята майка, аз си мълча и си го изкарвах на него, той се чуди какво става. Е, поговори си с майка му, с моята. Естествено, те бяха много засегнати и имаше ред сълзи и сополи, но бързо се оправиха..
Мъжът ми казва, че му е добре, както сме си вкъщи. Той чисти и се грижи за детето наравно с мен. За готвенето, например, готви той.. Разпределяме си нещата, ама все има недоволни, като дойдат. 
Вчера бяхме у неговото семейство за обяд заедно с моите родители и тя ни оплю пред баща ми и майка ми за гледането на детето, баща ми почна и той да ни мърмори, че тя е права и защо сме сложили шапка на детето, че е на антибиотик, защото е с одеяло в количката... Накрая майка ми реши да си тръгваме, че й писнало да слуша как ни коментират...
Офф, и твойта не е лесна.....   Smiley  явно си доста търпелива.
Имало ред сълзи, ред сополи, ама явно хич не са си взели бележка от забележката...
Честно казано, аз на твое място във описаната ситуация просто бих казала "Не съм поканена на другарски съд, нали?И не помня да съм питала някого дали добре си гледамЕ детето и как изобщо да го гледаме."
И бих си тръгнала.
Да се обижда който иска.
Ама това сега....На 19-20 години не знам дали бих имала смелостта.
Ако и ти си млада-млада, разбирам защо не смееш и дума да кажеш.

# 372
Не смее ,но колкото по навреме, по-добре.И наистина сме си тръгвали от нашите на средата на гостито, не заради намеса ,а заради неуважение към нас,няма да давам подробности ,но добре, че мъжа ми поне към тях беше безкомпромисен.Което към неговите родители стана много по-късно.

# 373
На 26 съм, време е да ми увира вече акълът, че съм и позакъсняла май. 😃
Сигурно с годините ще стана по-безкомпромисна, но дотогавааа.

# 374
  • София
Млада си, не сте си напаснали още отношенията с родителите.
Но съвет - не компенсирай със своята майка само защото ти е по-мила. Опитвай да си максимално безпристрастна, освен при нещо драстично

Общи условия

Активация на акаунт