С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 633
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
И изобщо, такива хора, умишлено търсещи упадъчна среда, в която да изпъкват и да са герои, се нуждаят от помощ не по-малко от всички други описани участници. Човек за да е някъде, има причини да е точно там.
Това няма как да се отрече. Но Салсиша, бих те посъветвала да смекчиш тона, не за друго, а защото агресивният ти тон е плява, която отклонява вниманието от изключително проницателните ти наблюдения и интелигентни изводи и дискусията отива в някаква малоумна посока.

# 571
... За три години, допреди да почна да я натискам да си изпълнява задълженията като майка беше прекарала с малкия сумарно 3 месеца, нищо, че си идваше по много други поводи без да дойде до тук да го види. Нито пари пращаше, нито нищо...
А защо всъщност трябва да я натискаш да си изпълнява задължанията като майка? И то точно ти!?
Щом не се интересува от детето, още по-добре! Тъкмо идеална възможност то по-лесно и бързо да го разбере това и да се приобщи към теб и новото ви семейство!
Щом се справяте добре финансово, както твърдиш, толкова ли някаквите мижави пари, които тя евентуално ще даде за него, са ви наистина нужни!
Щом не идва да го види, когато си е тук, ти защо я караш!
Въобще, за какво по-точно воюваш с нея!
Аз поне само бих се радвала на накъв незаинтересуван и неприсъстващ родител. Мисля, че на празно място много по-лесно се изграждат нормални отношения.
8годишно дете да не те приеме в продължение на цели 3 години и дори да те отхвърля до такава степен, при положение, че живеете заедно и ти се грижиш за него, ми се вижда странно. Явно и ти грешиш някъде. В отношението към него, към другите му близки. Каквато кукувица и да е баба му, тя му е баба, то е свикнало с нея и си я обича.
И за каква друга баба говориш, на която си плащала тока?

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 10:55 от птица

# 572
Не е агресивен реално, но е възможно така да изглежда, защото ... ами палят ме, честно казано, такива неща. Не съм безпристрастна, когато започне да се оплюва детето директно, или индиректно - плюене по майка му, което е толкова травмиращо, за който и да е млад човек ...

То достатъчно го преживява предполагам, че го е оставила, та да трябва да дочува разговори каква е и що е. Натрупаните горчилки не се лекуват с ровичкане в раните.

# 573
И изобщо, такива хора, умишлено търсещи упадъчна среда, в която да изпъкват и да са герои, се нуждаят от помощ не по-малко от всички други описани участници. Човек за да е някъде, има причини да е точно там.
Това няма как да се отрече. Но Салсиша, бих те посъветвала да смекчиш тона, не за друго, а защото агресивният ти тон е плява, която отклонява вниманието от изключително проницателните ти наблюдения и интелигентни изводи и дискусията отива в някаква малоумна посока.
И да и не.
На мен тонът не ми пречи да виждам реалните размисли. Както и на Сирената. Всъщност по този начин тя сортира хората, които са достатъчно над нещата и с които си заслужава да се води диалог. Не съм убедена, че това е лошо.
А ако някой се опитва да насочи диалог в малоумна посока, явно това е форумната посока, след като тя бива поета.

# 574
Салсиша и Даскалка идеално си подхождат. Чудесен диалог се води между двете.

# 575
Всъщност Салсиша се оказа права. Не съм изненадана, не е за първи път.
А натискането да си върши задължението като майка .. ще падна просто.
Аз също не мисля, че тонът й е агресивен, къде видяхте агресия? Задава си жената най-обикновени въпроси, другата отказва да отговори. Ясно защо.

# 576
Салсиша, агресивно звучи тонът ти наистина и е жалко, защото провокира тотално отхвърляне на думите ти и емоционално барикадиране вместо да бъде насочен размисълът върху това, което казваш. Бодеш като карфица точнонпо оголените нерви, вместо просто да насочиш лъч светлина. Иначе те разбирам, и то много добре, както и останалите, но авторката няма как да бъде обективна, нормално е. Може би после, след време, когато остане насаме с мислите си.
П. П. Ако ти беше адвокат в България, бих те наела да ме защитаваш в случай, че ми се удаде възможност да източа някоя банка.

# 577
  • France
Четейки житието и битието на Даскалка, в ума ми свети като неонов надпис, любимата реплика на Уиш : "Господ е събирач".

# 578
Ева, давай по-живо, че то не останаха банки за източване вече. А за защитата няма страшно, дори и да те вкарат зад решетките, ще си избягаш в лек галоп през централния вход, аз ще вербувам чистачките да не те преследват, пазачите е ясно, че не правят проблем за бягства ...

# 579
Аз да се похваля ма не от свеки а от себе си.Бремена съм момичета вече мога да го кажа за сега всичко е наред макар и на 40.Иначе свеки е изразила съмнение че е от синът и и е казала че дори и да оживее не го иска.Но аз съм супер доволна и изобщо не ми пука .

# 580
  • Варна
Синът й какво й е казал в отговор? И защо изобщо ти е казал дивотията, която е избълвала оная вещица?

# 581
Честито, ganeli! Лека и спокойна бременност и много щастие!

# 582
Аз да се похваля ма не от свеки а от себе си.Бремена съм момичета вече мога да го кажа за сега всичко е наред макар и на 40.Иначе свеки е изразила съмнение че е от синът и и е казала че дори и да оживее не го иска.Но аз съм супер доволна и изобщо не ми пука .

Tada Tada Tada

Браво! Ти и кажи, че и ти не я искаш, дори и да оживее още някоя и друга година, старата вещица!

# 583
Синът и не общува с нея ,каза ми го другата снаха .Иначе той си мислеше ще се зарадват .Но снощи ни бяха на гости брат му и попариха желанието му да се похвали.

# 584
  • Варна
Той май още живее в илюзии, че ще те приемат...

Общи условия

Активация на акаунт