С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 646
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
И да кажа, че не искам да съм груба, най-вероятно ще бъда груба за теб. Общуването на ниво изхвърляне на багажи, магии, обиди и интриги, винаги е отговорност на всички участници в него. Да, може би единият е инициатор, но не мога да повярвам, че човек, който е интелигентен, от добро семейство и с възпитание, би останал в тази ситуация, а камоли да я обсъжда като проблем. И според мен един мъж на място (визирам мъжът ти) би следвало не просто да спре да говори на майка си (ниво тинейджърски години), а сериозно да вземе мерки да коригира поведението и или да я дистанцира от общото ви битие. Може да ми се разсърдиш, но според мен не точно ти харесва да си в такива отношения, но по-скоро не ги считаш за нещо екстраординарно. Ако беше противното, нямаше да си в тях или ако речем, че мъжът ти е супер свестен (което е странно при такава семейна среда, но се случва), да си се фокусирала върху него и да си изключила напълно за този човек, който очевидно е простоват и елементарен.
Не знам какъв съвет искаш да получиш, ако това е идеята... Да ти подадем заклинание ли?
Казвам ти го с най-добри чувства! Ако някой е под нивото ти и е в разрез с възприятието ти за света изобщо, просто го игнорираш или го преборваш. Не си в постоянен конфликт с елементарното, простото и пошлото. В противен случай, ти не следва да се различаваш.

С прости хора не можеш да се бориш. Дори не съм й в къщата и не се спира. Другата баба и тя, защото гледаше на детето като на повод да смуче пари от мм, ама не й се получи и сега даже не си пуска климатика, няма с какво да си плати тока. Злобен и прост народ, но демокрация - да правят каквото си искат, собствената си плът и кръв мъчат, аз съм чужда, нищо не могат да направят освен такива подаръци и дето настройват малкия. Мм си има доста трески за дялане, но и аз също, идеални няма, съвпадаме си там, където е нужно. Някои неща няма как да променя, не мога да му върна детските години назад, но за други доста се "поочупи", та въпреки бруталните разлики бива Simple Smile

# 556
Ти откъде знаеш, какво и се иска на майката на детето и защо я коментираш изобщо?

Salsisha, няма как да не се знаят някои неща Simple Smile Ти коя поред съпруга си, има ли мъжът ти дете/ца от друга?

# 557
Зададох ти прост, нормален въпрос, какво значение има аз какво съм? Защо ми отговаряш с въпрос? Има или няма, все тая - попитах те, ти от къде знаеш точно и защо коментираш майката на детето? И коментирайки майка му с тоя тон, как очакваш обич или дори да те понася?

Също не ми стана ясно, какво значи - да и провърви с Брекзит - тя преговарящ за е ЕС или ОК ли е? Защото ако не е, какво я касае?

# 558
По-полека с тона Simple Smile

Няма как да не знам неща, които пряко ме касаят. А ти няма шанс как да знаеш дали изобщо и какво коментирам за майката пред детето. Не е лесно да си форумен разбирач Simple Smile

Голямо значение има дали е последващ брак или не, динамиката е съвсем различна от тази в "нормално" семейство, където са майка, баща и биологични деца. Няма дете на разведени родители, което да не си мечтае мама и тате да се съберат. В това няма нищо странно, кофтито е, че го карат да надява. Като ти набиват бабите и майка ти не отрича, че като се махне "злата мащеха" всичко ще се върне "както преди", съвсем нормално е да се злобясва срещу мене.

# 559
Тона ми е равен, безизразен с нотки на лека досада.

Няма как някой да знае, затова те питам за допълнителна фактология, но странно защо втори път избягваш отговора. Всъщност ... не е толкова странно. Просто няма как да ми отговориш, защото всъщност не "знаеш" нищо подобно, а само предполагаш.

Измислици и злословия за нечия майка, не са част от никаква динамика на брака.

# 560
Всъщност, съвсем нямам какво и на кого да доказвам, но ако желаете мога да снимам днешния вестник за да се види къде живея ? И какво общо имам аз с някаква форумна откачалкa, която си е измисляла  истории  ?
До табелата на селцето, нали? Това предлагаше последното й превъплъщение. И тя живееше на границата между Италия и Монако и щеше да се снима до табелата с вестник.  Mr. Green
А преди нея беше Захарчето.

# 561
  • някъде в орбита...
Няма дете на разведени родители, което да не си мечтае мама и тате да се съберат. В това няма нищо странно, кофтито е, че го карат да надява. Като ти набиват бабите и майка ти не отрича, че като се махне "злата мащеха" всичко ще се върне "както преди", съвсем нормално е да се злобясва срещу мене.
За много неща съм склонна да се съглася, но не и за горното. Едно дете може да бъде настройвано и надумвано, но до време. Рано или късно, отношенията лъсват, а децата не са тъпи. Любов към мащехата може да няма, но уважение и разбиране се извоюват точно както в отношенията с всеки друг. Иначе казано - ако не ти се получава с детето, смени подхода.

Последна редакция: ср, 21 ное 2018, 00:53 от InaV

# 562
Аз пък вярвам, че дъртите настройват детето. Що Даскалка има възможност да излизат семейни на почивки в чужбина, или някак да сменят и разведрят обстановката - надявам се това да помогне.
Може и да съм пропуснала - но за ваше собствено дете мислили ли сте? Баткото ще се привърже към малкото и ще осъзнае, че вие сте си семейството. Бабушкерниците и да говорят, няма да им се връзва.

А за Рокси - мисля, че безпричинно й се нахвърляте.

# 563
Salsisha, ти сериозно ли очакваш да ти обяснявам с подробности кое как знам? Искаш факти, ще ти задоволя грозното любопитство. Майката го заряза на 5 години и замина за Англия, там живее с мъж, с който е ходила като ученичка, баща й се е намесил, защото е престъпник, и към момента ги е "разделил". Мъжът после е лежал в затвора, в този период нашата намира баламурник - разбирай мм - правят дете, мм потъва в заеми и е бачкал буквално денонощно, за да издържа семейството, защото за нея все е нямало работа и прочее. Междувременно тя си е поддържала връзка със затворника зад гърба му, като излиза от затвора той заминава за Англия и тя решава да си развали семейството и да отиде при него "за пари", лично нейни думи. Същият е картаджия (от точещите кредитни карти), занимавал се е и наркотоци и изглежда се е надявала, че ще удари големия джакпот покрай него. Кофтито, обаче е, че идва Брекзит. 4 години е там, но не знае езика още, работи, но заплатата й не й стига да живее сама, а половинката й е още женен за майката на детето си и няма намерение да се развежда, защото преди влизането в затвора е прехвърлил всичко на роднините й и няма да остане без нищо заради нашата кака. Тя временен статут ще вземе, но постоянния е под сериозен въпрос и тя самата казва, че обмисля да се прибира.

Да, но върне ли се тук вече няма да има баламурник, ще трябва да бачка, а тук заплатите са много мижави. И веднага ще почне да се примъква през задния вход. За три години, допреди да почна да я натискам да си изпълнява задълженията като майка беше прекарала с малкия сумарно 3 месеца, нищо, че си идваше по много други поводи без да дойде до тук да го види. Нито пари пращаше, нито нищо. Но върне  ли се, веднага ще се направи на "майка". Ще поиска да го вземе, ще се почне с "парите не стигат", "на детето му е тежко, дай пак да се съберем" и т.н. До момента тя не е направила нищо, за да му помогне да приеме, че баща му също си е продължил живота, напротив, винаги твърди, че "той никога няма да приеме нашата раздяла" и прочее. Няма да ти правя списък с много други факти и случки, просто приеми, че знам какво говоря. И не е нужно да му казвам някои неща на детето, защото всичко му е казано вече от свекито, а и самата му майка.

InaV, бих се съгласила, че подходът ми е грешен, ако беше проблемен само у дома.  Но той е проблемен навсякъде - вкъщи, в училище, на тренировките. Не желае да се съобразява с авторитети, иска да право каквото си реши, когато си реши, да се прибира когато си иска, мечтата му е да "няма контрол, да ходя да си крада, да стоя навън до късно" и прочее. А е само на 8, другият месец прави 9. Много мога да кажа още по темата, но фокусът тук не е доведените деца, а свекървите.

Rumka 883, по принцип да, даже забременях лятото, с близнаци, но нямаха сърдечна дейност и се наложи да ме чистят миналия месец. След Нова Година ще пробваме пак. Но и без да имаме дете пак трябва да приеме обстоятелствата. И двамата му родители са си продължили живота, не може двоен стандарт, единия доведен родител да го приемеш, другия не. Да не говорим, че съзнателния си живот го е прекарал повече с мене, отколкото с биологичната си майка. Кофтито е, че на мен ми се наложи да възпитавам и наваксвам, а това не е приятен процес. Детето беше много изостанало, изобщо не са се занимавали с него като по-мъничък, а и после. Няма да влизам в подробности, но беше страшна картинка, докато го добутам до подходящо за възрастта му състояние. Та в този смисъл е нормално да ме мрази, аз го вкарах да живее в ред, да слуша, да се съобразява ...

# 564
Защо мъжът ти е допуснал съзнателно такова явно неглижиране на детето си? Отговорността за това дете е негова след абдикирането на майката, не на бабите.

# 565
  • Варна
Даскалка, предлагам съвсем сериозно последния си пост да го редактираш, да премахнеш всички подробности, които си написала и да спреш да коментираш по казуса си. Оплака се, това е целта на темата. Оттук нататък диалога с някои потребителки ще стане много грозен. От опит ти го казвам. Махни личните неща, докато още поста ти подлежи на редакция, спри да отговаряш на постове, ако искаш само чети. За твое добро е.

# 566
  • София
Писах и трих по адрес на тази... Идиотка.
Чудя се коя е по-голямата идиотка – тази или бабата.

# 567
Даскалка, предлагам съвсем сериозно последния си пост да го редактираш, да премахнеш всички подробности, които си написала и да спреш да коментираш по казуса си. Оплака се, това е целта на темата. Оттук нататък диалога с някои потребителки ще стане много грозен. От опит ти го казвам. Махни личните неща, докато още поста ти подлежи на редакция, спри да отговаряш на постове, ако искаш само чети. За твое добро е.
Абсолютно! Доста големи подробности е написала, които са абсолютно ненужни тук.

# 568
  • при късмета
Даскалка, Хай ти е казала какво има да ти се казва, послушай я
Салсиша, с какво основание смяташ, че си по-наясно от нея за семейните ѝ въпроси и за хора с които тя по някакъв начин е свързана?

# 569
Даскалка, Хай ти е казала какво има да ти се казва, послушай я
Салсиша, с какво основание смяташ, че си по-наясно от нея за семейните ѝ въпроси и за хора с които тя по някакъв начин е свързана?

Слава Богу, изобщо не съм наясно с никакви подробности и подробностите не бяха фокуса на коментара ми, просто се ползват от Даскалка, да оплюе някого и пак да отклони въпроса.

Каква била майката пройдоха, колко било изостанало детето, как тя вкарала всички в пътя ... ниска топка, след ниска топка и така 30-40 реда пост. Няма да го пиша, като въпрос - за да не вземе пак да ми отговаря, с вода от 9 кладенеца, но с такова гадно отношение никога и никак това дете няма да се привърже към нея. Абсолютно невъзможно. Показателно е и отношението, към собствения мъж, описан, като безгръбначно.

И изобщо, такива хора, умишлено търсещи упадъчна среда, в която да изпъкват и да са герои, се нуждаят от помощ не по-малко от всички други описани участници. Човек за да е някъде, има причини да е точно там.

Фактологията даже и няма да я засягам - несъответствие, след несъответствие.

Общи условия

Активация на акаунт