С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 527
  • 790
  •   1
Отговори
# 90
Не става това с промяната, така си е. Мислех, че като сме отделно, ще има разлика, уви, нищо различно.

# 91
Аз пък бих провела разговор със свеката на четири очи. Ще и обясня с къси изречения, че упреците и за гледането на детето от МЕН са неуместни и че с това създава напрежение между нас. А не го желая. Може да започнеш и  с "Виж какво..Писна ми от твоите истерии. Не искам да се караме , обаче.." Както ще разбере най- добре. Разговор си трябва от най- засегнатите. По точки. И едно по едно да се елиминира проблемацията.

# 92
  • MI
Скрит текст:
Извинявам се за отклонението, но търся и съвет със себе си какво да правя. Бебето от раждането все има проблеми, гъби в корема, сега повишени левкоцити, както и да е. Психически съм изцедена, вече се замислям и, че не искам второ дете, когато и да било. С две думи, затъвам и се затварям... Обмислям да проведем семейна терапия, според вас ще има ли някаква полза?
Защо семейна терапия? Уморена си, изтормозена си, какво по-нормално от това в тази ситуация? По-скоро виж някакъв начин поне за малко да се откъснете от проблемите, дори за 2 дни отиване някъде например. Ще се оправите, но говори, накарай мъжа ти да осъзнае че от него зависи дали майка му ще го приема като голям човек или като дете както сега. 

Боряна, разбирам те напълно за какво говориш. Ами, нормално е за мен, стига да не се минават някакви граници. И аз самата като имам проблем и на майка ми звъня, освен че говоря с мъжа ми. Не да искам съвет даже, просто да ми олекне, тя прави същото, баща ми и той, свекърва ми прави същото с ММ, понякога и на мен но по-рядко. За мен И затова е семейството в крайна сметка.

Иначе всички ще умрем някой ден, без изключение. Simple Smile

# 93
  • при късмета
И като с мъжа ти сте на едно мнение, защо изобщо продължавате да търпите? Заради "какво ще кажат хората, ако отрежем майка му" или защото няма кой да ти гледа детето? И двете причини не предполагат да търпите и да се съобразявате до безкрай. Отрежете я и сама ще си седна на задника, даже тя ще е тази, която ще се моли за контакт. Тогава ако не ѝ стане ясно, че този контакт ще се осъществява по вашите правила, липсата му ще стане постоянна

# 94
Диалог със тъпа свекърва е грешка. По принцип диалог с тъп човек е грешка. С тези трябва да се държиш грубо и безпардонно, от друго не разбират.

# 95
Благодаря ви за насоките!
Не е заради това какво ще кажат хората, а да не е постоянно бебето с нас при болни и разкарване по пътищата. Не я търсим постоянно за това, но, когато се случи тази помощ, после ни излиза през носа, мечешки услуги. Никога не ми е минавало през ума да оставям бебето просто за да пием кафе или да вечеряме. За нас тези неща са загърбени на този етап, никой и не е изпитал нужда от тях. Единствено заради това да не е с нас по пътищата бебето и тн, я търсим, ако нямаме вариант, но вероятно така ще се наложи, да не съм лош пророк, но..
Иначе, си я виждат с дядото и двамата, играят, като сме там, не я виждат само за грижа и гледане. Имат си време, за да се насладят на това да са баба и дядо. Не я използваме за бавачка постоянно!

# 96
  • MI
Ива, стига се оправдава, съвсем добронамерено ти го казвам. Предполагам, че и със свекървата си така, и с мъжа ти - то си е характер, но трябва да си малко по-твърда. Говорете, виж какво за вас е най-добре (но и от гл.т. на психичното ти здраве, не си робот и не може да натоварваш до безкрай без последствия) и действай без да се оправдаваш пред никого, дори пред свекървата.

# 97
  • София
Имат си време, за да се насладят на това да са баба и дядо. Не я използваме за бавачка постоянно!
Това ясно, но такъв човек може да се фръцне или да каже: "Ааа, за безплатна гледачка ме ползвате, но да не си отварям устата". И ще има известно право... Не харесваш ли някого - не му искаш услуга, който и да е. Това го разбрах по трудния начин, с моите родители.
Такива хора имат навика да преекспонират заслугите си, нищо чудно в бъдеще да чуеш, че го е отглеждала до 7 години  Mr. Green
Разбирам за бебето и пътуванията, няма ли начин да намерите друг човек - роднина/приятел?

# 98
  • при късмета
Добре де, като ѝ го оставяш и тя като винаги критикува начина ти на гледане на детето, не те ли е страх, че ще му даде нещо, което ти не даваш например? Т.е., че не прилага нейните си виждания през главите ви?
Като сте двамата по доктори з0а детето няма проблем. Стоиш си пред кабинета, ако си без час, мъжа ти с детето навън или в колата. Ако и той иска да присъства на прегледа, винаги можеш да му звъннеш като влезе предишния пациент. Ако сте с час голямото чакане отпада. Колко да е трудно? Виж, ако беше сама тогава по друг начин стоят нещата

# 99
Не бих влачила бебе по поликлиники и болници, предпочитам да изтърпя мрънкането на свекървата.
Няма ли някой друг близък, който за поеме детето, докато те няма?

# 100
  • при късмета
Повече от ясно е, че ако има начин да го избегнеш е по-добре да ползваш него.
Обаче ако имам свекърва, която мисли, че по-добре от мен ще гледа бебето, на различни мнения сме за храненето и допускам, че ще използва момента, че е сама с него, алтернативата ми би била да го взема с мен. Чисто хипотетично, дори при липсата на втори човек с мен.
А тя няма да е сама доколкото разбрах

# 101
  • Русе
Нормално ли е според вас свекърва ми периодично да повтаря на сина си, че ако не ходи по-редовно в тях, някой ден ще ги намерим и двамата със свекър ми умрели? Мъжът ми винаги ходи, когато имат нужда да бъдат закарани с колата до някъде или имат нужда от някаква помощ вкъщи. Естествено, че когато е на работа няма как да зареже всичко и да хукне. Горе долу веднъж на 2-3 дни отива, но общо взето свършва това, за което е отишъл и си тръгва. Не му е приятно да им слуша вечно негативните разговори и да ги гледа, как постоянно пият и пушат. Всяка вечер се обажда по телефона да ги пита как са, защото определено не са особено добре с този алкохол, който уж бил само по едно аперитивче вечер. Сега последно му казаха, че според тях било редно да се преместел при тях да живее, за да ги гледа.

# 102
Веднага отговарям. Няма кой друг близък да я гледа. Наистина ме е страх, както писахте, че й дава я мед, я прясно мляко, за което ме агитира да носи от млекомат, защото нейна съседка така е гледана... Ужас изпитвам. Детето се храни с хипоалергенно мляко, защото има съмнения за алергия и тези изказвания за прясно и кисело мляко ме плашат много...даже мислех и детегледачка да търся, но не е много разпространена тази услуга тук.

Vesrus, ето, на, същите манипулации. Кажи на мъжа си да не се подвежда, защото иначе ще отидете у тях без да усетиш даже..

# 103
  • Варна
Иве, аз бих си водила детето с мен ама на тая не бих го оставила. Да, дори в болница. Нищо, че ей ся ще наскачат тука.

# 104
  • при късмета
И аз не бих го оставяла по никакъв повод. Особено щом още не е установено дали има или не алергия. Ако трябва сама ще ходя на лекар, а мъжа ми ще го гледа и пак няма да го оставя.

Общи условия

Активация на акаунт