С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 523
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
И аз за внимание се сетих.Ама внимание на всяка цена търсят тези , които са свикнали да командват , да им се въртят на пета .Въобще не им идва наум, че досаждат, те се обичат и предполагат, че и другите ги обичат безкрайно и всички вкупом се интересуват от тяхното здраве.
Покойната ми свекърва точно така си търсеше внимание, редовната притча беше, как Янка/Пенка , от съседния вход , като каже "ох" и сина и веднага я води на всички доктори в областта.Почина от залежаване , след смяна на тазобедрена става, малко се искаше от нея, да прояви воля да се изправи и проходи.Ама не, това беше единственото изцяло зависещо от нея нещо за да оздравее.За Всичко останало се погрижихме и поднесохме , частни болници, специална става и т.н.Още ме е яд, не беше много възрастна.

# 76
Боже мили, а моите деца винаги ме питат как съм. 
Но едва ли очакват 4-часов говорен "маратон", описващ целия ти ден.....   Smile
Ако нямаш сериозна болест/проблем, едно "Добре съм, благодаря!" е достатъчно.

# 77
  • при късмета
Ива, ти ако за всеки разговор с мъжа ти питаш в какво трябва да се състои, до никъде няма да я докараш. А няма как да обясниш на мъжа ти, нещо което самата ти не проумяваш, нали?
Обясни му какво те натоварва. Обясни ме, че решенията трябва да си ги взимате вие и всяка критика да тях от майка му, е неприемлива. Да ѝ каже да си прави коментарите само пред него, той ако иска да търпи, ако иска да се обяснява, ако иска да си намери друго решение. Когато сте заедно, да се оплаква, нормално е за възсрастни хора, но на де ви вменява вина, че вие сте отговорни за някое от състоянията ѝ. Ей такива неща, вие по-добре ги знаете.
Изобщо не те виждам сега изведнъж да седнеш да обясняваш всичко това на мъжа ти. Може и да не реагира добре. Направи го така, че да го разбере, защото причината да се стигне до тук е в теб. Мълчала си до сега, установили са се някакви отношения и компромиси и много трудно ще ги промениш. Много отдавна е трябвало да проведеш този разговор

# 78
Отдавна водим разговори. Установихме се сами след не знам колко разговори... Попитах за насока, защото разговор за майка му имаме да не кажа всеки ден, ама безпочвен, безрезултатен. Той й говори, тя даже не го слушала, каза ми, че не проявява уважение към неговите думи и го прекъсвала, за да си каже нещо друго... Затова попитах тук за различен подход. Неговият няма никакъв ефект. И това напрежение влияе на всички замесени... Тази жена е "ни се води, ни се кара.". За начало трябва да го изслуша, а тя не го прави... Просто аз наистина вече нямам предложения как да не са такива ужасни отношенията. Извинявам се, че съм питала, но нямам богат житейски опит в това..

# 79
  • при късмета
Аз още в началото ти казах, че мъжа ти трябва да смени подхода. Като не ще да го слуша и той да не слуша нея. Няма да координира нещо с нея, нито да иска разрешение, нито мнение дали е правилно. Просто я уведомява за нещо, което е належащо и толкоз, по-правилно съобщава ѝ го. Дори да не слуша, ако тя има някакви коментари. И като му каже, че ще се метне в реката заради вас или него, да я пита до кой мост да я закара

# 80
Ние само събощаваме, не сме търсили мнения, но нейните думи винаги са "аз само да кажа...." и все има какво да каже по отглеждането на детето без да сме молил за това. Ето, вчера е казала, че не ставам, бебето страдало. Най-лесно ми е да проявя егоизъм и да прекратя всякакви контакти с нея и детето, но аз искам разбирателство, то това с отрязването на крилата и връзката е най-лесно. Искам да не се изпада в тази крайност.

# 81
  • София
Тази жена е "ни се води, ни се кара.". За начало трябва да го изслуша, а тя не го прави...
Напротив, кара се с вас.
Постарайте се да не ползвате често услугите й за детето, каквото и да ви струва.
Щом неговият подход няма резултат, значи с добро не става. Тогава, преди откритата конфронтация, започвате пасивно-агресивно - рядко я търсите за услуги, рядко говорите с нея, избягвате гости и т.н. по празници. Ако попита защо - приготвяш си предварително няколко опорни точки и съвсем кротко я уведомяваш за причините.

# 82
  • при късмета
За да не прекъсвате връзката на нея трябва да ѝ стане ясно, че нещата ще се случват по вашия, а не по нейния начин. И това трябва да ѝ го обясни мъжа ти, както и да ѝ обясни алтернативата. Като начало да я накара да спре със забележки и критики, да видите дали разбира нещо от казаното ѝ. Ако не разбере, спрете контакта, докато ѝ дойде акъла. Ти не искаш, ама тя не знае

# 83
Бяхме решили, ако не се подобри ситуацията, че ще вземаме бебето с нас по лекарите ... Но, идва зима, а майка ми работи, баща ми също, нямат отпуск. Моят  мъж също няма вече как да излиза в отпуск. Той наистина често й обяснява това със съветите, аз никога не съм се ме сила в техните разговори. Както ние сме семейство, така и те са, нека обсъдят заедно този казус.

# 84
  • при късмета
Може и ти да започнеш да реагираш на забележките ѝ. Директно пред мъжа ти, за да си знае, че сте на едно мнение. Може да си мисли, че него може да ги игнорира или манипулира, а по този начин и двамата. Реагирай по-остро при някоя дразнеща забележка. И накрая помоли да не се повтаря, че достатъчно забележки си търпяла да сега.
Аз не мога да си представя свекървата да ми дудне на главата непрекъснато, че нищо не правя с това дете както трябва и аз да си мълча. И мъжа ми няма да чакам да реагира

# 85
Гледам само 5 отговора по тема 100 и викам преместили са се вече, ама не очаквах толкова да изпишете за няколко часа Trollface

# 86
Един път той ме помоли като говорят за тези неща и аз да съм там, именно за да види, че се застъпвам за него, защото той точно това каза "тя така си мисли, че аз нарочно го правя, а ти си ок със ситуацията". Е, присъствах тогава на разговора, казах, че го подкрепям в думите му, наистина е, както той е казал, но... Нищо по-различно.

# 87
  • Варна
Най-лесно ми е да проявя егоизъм и да прекратя всякакви контакти с нея и детето, но аз искам разбирателство, то това с отрязването на крилата и връзката е най-лесно. 

Мисля, че е крайно време да допуснеш, че е твърде вероятно да не стане. Мисли за други варианти.

# 88
Отдавна водим разговори. Установихме се сами след не знам колко разговори... Попитах за насока, защото разговор за майка му имаме да не кажа всеки ден, ама безпочвен, безрезултатен. Той й говори, тя даже не го слушала, каза ми, че не проявява уважение към неговите думи и го прекъсвала, за да си каже нещо друго... Затова попитах тук за различен подход. Неговият няма никакъв ефект. И това напрежение влияе на всички замесени... Тази жена е "ни се води, ни се кара.". За начало трябва да го изслуша, а тя не го прави... Просто аз наистина вече нямам предложения как да не са такива ужасни отношенията. Извинявам се, че съм питала, но нямам богат житейски опит в това..
Ами, да пробва и той да не я слуша...направо може да й заявява, че щом тя не слуша, и той няма желание да слуша за нейните дертове.И да си тръгва.Може пък да схване, че изслушването е ВЗАИМНО.

# 89
  • Варна
Човек на тия години да промениш след като цял живот така си е карал...

Общи условия

Активация на акаунт