Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 55

• 42 448
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, мамчета.

Преди седмица бях на преглед и ми взимаха секрет за изследване..
За съжаление се оказа, че имам кандида (от добрата) и като предписани медикаменти имам:
• Микомакс
• Гиназол (за мазане - вътрешно)

Реших да прочета повече в интернет за Микомакс и хич не ми хареса какво пише.

Притеснявам се за бебчо. Някой да е имал подобно лечение и да е приемал тези лекарства?

Ще съм благодарна за съвет.

# 646
Здравейте, мамчета.

За съжаление се оказа, че имам кандида (от добрата) и като предписани медикаменти имам:
• Микомакс

Притеснявам се за бебчо. Някой да е имал подобно лечение и да е приемал тези лекарства?

Аз си я носих до края на бременността, въпреки че няколко пъти прилагах Гиназол. Накрая, десетина дни преди плановото секцио ми изписаха полижинакс и проблемът се реши.

# 647
Здравейте ,момичета след 9дни от закъснението днес бях на преглед видя се плоден сак .. с липса  на ембрион и ми е притеснено нормално  ли е доктора ми изписа  фолиева киселина и след две седмици пак на преглед ..

# 648
Е, в началото се вижда само плоден сак. Пък ако апаратурата на АГто не е добра, може и след седмица да не вижда друго. Пий си фолиевата киселина, спокойствие, длугия път ще се види повече.

# 649
Благодаря ви Simple Smile

# 650
  • с. Дълго поле
Здравейте, мамчета.

• Микомакс

Предполагам са ти казали как трябва да го пиеш, а трябва и мъжа ти също. Аз правих една такава терапия с Микомакс и Полижинакс глобули, и за ММ имаше едно хапченце и се отървах от гъбите. За гъбички също ще ти препоръчам да ядеш много кисело мляко и да си слагаш лъжица ябълков оцет в чая. Гъбичките се хранят със захари, така че е хубаво да се спре сладкото, но не е гаранция че няма да се появят пак, аз например изобщо никога не съм обичала кой знае колко сладко и не ям, но два пъти ги борих гъбичките. Втория път мисля благодарение на Микомакса. Противопоказно е ако е дълга терапия. Ако не се лъжа аз пих едно хапченце и след 3 дни още едно, и едно за ММ.

# 651
Кандидата са гъбички.. Но не е задължително мъжа й да има.. Не се предават по полов път нито по въздушно-капков.. А и щом са от добрите тома означава, че й е нарушена благоприятната микрофлора в червата.. И кандидата си съществува във всеки организъм.. И благоприятната микрофлора контролира размножаването й.. И когато се наруши, се размножава повече от нормалното.. Доста са упорити и понякога доста време се лекуват.. Задължително трябва да приемаш пробиотик, за да ти се нормализира микрофлората..

Размножават се и при прием на антибиотик, ако преди това да нещо си пила.. Защото той нарушава микрофлората.. Или си бутала някъде, където ги има..

# 652
Мони, тя има гъбички другаде😉 и така могат да се предадат и още как. Но има пробиотични глобули, които аз си слагах заради лактобактериоза. И я излекувах след 2 терапии с тях. Но това АГто трябва да го предпише.

# 653
  • с. Дълго поле
Кандидата са гъбички.. Но не е задължително мъжа й да има.. Не се предават по полов път нито по въздушно-капков.. А и щом са от добрите тома означава, че й е нарушена благоприятната микрофлора в червата.. И кандидата си съществува във всеки организъм.. И благоприятната микрофлора контролира размножаването й.. И когато се наруши, се размножава повече от нормалното.. Доста са упорити и понякога доста време се лекуват.. Задължително трябва да приемаш пробиотик, за да ти се нормализира микрофлората..

Размножават се и при прием на антибиотик, ако преди това да нещо си пила.. Защото той нарушава микрофлората.. Или си бутала някъде, където ги има..
Мъжете не се заразяват, но са преносители и може да и ги върне при сексуален контакт. Казвам каквото ми е казано на мен от АГ и беше вярно, с никой не се заяждам, само предавам опит. Който иска да се съобразява с него

# 654
Момичета, на някоя да са ѝ предписвали Цикатридина овули за омекване на шийката в 9ти месец?

# 655
Моника, разбира се, че гъбичките се предават по полов път. Като не си наясно с нещо, не разбирам защо пишеш. Затова, когато жената има гъбички, и на партньора се изписва терапия.

Ваня, мъжете много по-рядко ги развиват, защото при тях няма благоприятна среда за гъбичките, както при жените, и стават преносители. Но е напълно възможно и при тях да се появят. Това е кожно заболяване и може да се появи и при двата пола.

Mommyg, не съм лекар, но трима различни, независими един от друг, АГ-та ми казаха, че по време на бременност не трябва да се пият противогъбични препарати през устата. Лечението трябвало да бъде само локално със свещички и кремове. Може да потърсиш второ мнение за всеки случай.

# 656
  • с. Дълго поле
Моника, разбира се, че гъбичките се предават по полов път. Като не си наясно с нещо, не разбирам защо пишеш. Затова, когато жената има гъбички, и на партньора се изписва терапия.

Ваня, мъжете много по-рядко ги развиват, защото при тях няма благоприятна среда за гъбичките, както при жените, и стават преносители. Но е напълно възможно и при тях да се появят. Това е кожно заболяване и може да се появи и при двата пола.

Mommyg, не съм лекар, но трима различни, независими един от друг, АГ-та ми казаха, че по време на бременност не трябва да се пият противогъбични препарати през устата. Лечението трябвало да бъде само локално със свещички и кремове. Може да потърсиш второ мнение за всеки случай.
Аз имах предвид в случая "бременните" гъби, че на тях не им се отразява никак, но ни ги връщат на нас, ако не са лекувани, какъо при мен. А за Микомакса, моя АГ каза, че зависи колко е напреднала бременността. Пак си е противопоказен, но не ми е бил изписан  в стандартни количества. В средата на бременността лекувах само локално с Полижинакс и се появиха пак, после в края на 6тия месец мисля пак Полижинакс заедно с 2 хапченца Микомакс и едно за ММ и факт, че микробиологията ми е чиста вече. И нрщо друго, че ми беше обяснено, че ако имате амбиции за нормално раждане като мен е много важно да е чиста средата, защото бебчо може да се зарази най-малкото с конюктивит при преминаването орез родовия канал, затова в по-напреднала бременност някой АГта прибягват до хапчета.

# 657
Съвет от мен: не приемайте микомакс по време на бременност ✌🏼 На мен ми беше изписан с антибиотик в 12 г.с в началото и в края по 1 таблетка. Имах е.коли в урината. Доста четох, потърсих няколко мнения. Според мен може да навреди на плода, особено в това количество в рамките на 1 седмица. Честно казано така или иначе не бях доволна от АГ и повече не се върнах. С антибиотика пих пробиотик. Гъбички не ме хванаха и със сигурност бях много по-спокойна. Може да проверите в интернет-съствката на микомакс не се препоръчва при бременност, отбелязано е в червено, в група Д на лекарствата(обхваща лекарства представляващи риск за здравето на плода). Не искам да плаша никой, изказвам мое мнение, не съм доктор

# 658
Ваня, няма "бременни" и "небременни" гъбички. Те биват няколко вида и просто бременните жени са предразположени към появата им заради хормонални промени, промяна на влагалищната микрофлора и т.н. Това не значи, че и при партньорът на бременната жена не могат да се развият.

По въпроса с Микомакс-а, по принцип при лечение по време на бременност лекарите преценяват ползите и рисковете от приема на дадено лекарство. Но както казах, на мен няколко лекари ми казаха, че категорично не се изписват противогъбични през устата, така че не мисля, че това е най-адекватното лечение.

# 659
  • с. Дълго поле
Ваня, няма "бременни" и "небременни" гъбички. Те биват няколко вида и просто бременните жени са предразположени към появата им заради хормонални промени, промяна на влагалищната микрофлора и т.н. Това не значи, че и при партньорът на бременната жена не могат да се развият.

По въпроса с Микомакс-а, по принцип при лечение по време на бременност лекарите преценяват ползите и рисковете от приема на дадено лекарство. Но както казах, на мен няколко лекари ми казаха, че категорично не се изписват противогъбични през устата, така че не мисля, че това е най-адекватното лечение.
Под бременни гъбички имах предвид, тези бурзо и лесно развиващи и разпространяващи се, заради увеличената секреция, ако щете и заради по високата температура там долу през бременността, както искате така го наречете. Аз само ви споделих как аз съм ги преборила. В 37ма седмица вече най после не си мисля за гъби и бактерии, а как ще си гушна детето. Момичето пита, аз споделих.
Момичета, успех в борбата с гъбичките, това беше от мен по темата, защото не съм неука невежа, на която трябва да и се обяснява кое сърби и кое боли и обяснителния режим ме натоварва, а тук нещо не срещам разбиране. Пожелавам ви прекрасни бременности и пухкави и здрави финали.

Общи условия

Активация на акаунт