Не знам кой е бащата на детето ми

• 37 670
  • 987
  •   1
Отговори
# 480
  • Далече, далече
На мен ми хрумна, че Биби е на около 15 години и й е скучно.

В един сериал, една от героините много лесно си реши проблема с бащинството, като каза на предполагаемия татко, че ДНК-тестът я обижда като жена и майка, и отказа да го направи.

# 481
  • у дома...
Ама така сериалът ще е кратък...

# 482
Абсурд, Биби иска да живее с този мъж, иска детето да е негово, живеят заедно, той го е приел за негово. Трови и живота със скелети от гардероба. Ти какво рационално предложение ще дадеш, за да се разреши ситуацията най-безболезнено?

Има ситуации, в които истината не помага. Нито подигравките, нито разнасянето из форума. 30 страници се изписаха и очевидно е реална житейска ситуация. Извън констатациите, че положението е абсурдно, авторката е прекалила, мъжът и също, нещо полезно?

И без квалификации, моля. Ако не умееш да водиш диалог, недей. Благодаря.

О, аз диалог мога да водя, но когато насреща си имам хем прост, хем безочливо нахален човек, се налага да слеза до нивото му, за да вдене какво му казвам- от една страна.
А, от друга- да спре да си прави илюзии, че може да ме преметне.

Та, в последен опит да те накарам да схванеш какво коментираме:

Тя пише, че мъжът вече не вярва в бащинството си и директно ѝ е заявил, че ако ДНК теста не го потвърди, не само че ще си вдигне гълъбите, ами и издръжка няма да дава.

3 години липсата на истината дотук са довели.
Вече няма накъде.
А, че темата я е пуснала от страх, че не иска да направи тестовете не поради безпаричие, за всекиго е ясно.

Е, мъжът ѝ, ако има пари, защо не го направи тестът?

Иначе издръжката ще му я търсят, стига да е осъден да плаща издръжка. И без неговото желание ще му я удържат,  ако работи на договор, а дори и да не работи, ако е осъден да плаща издръжка и тя се плаща от държавата, после си я търсят от него по всички възможни начини. Ако имущество, може да се разпродаде на търг и т.н. Той е изпуснал всякакви срокове за оспорване на бащинството, не е решила, не го е осъдила да плаща издръжка, все едно дали има ДНК тест, или не.

# 483
Абсурд, измисляш си Simple Smile И обиждаш от безсилие Simple Smile

Можеш ли да четеш? Отговори ли ми на въпроса, щом искаш да си говорим -  Ти какво рационално предложение ще дадеш, за да се разреши ситуацията най-безболезнено?

# 484

Е, мъжът ѝ, ако има пари, защо не го направи тестът?
...
А, въпрос на време е да го направи. И даже няма да я пита при положение, че след раждането му е предлагала да направят теста, т.е. принципно е съгласна. Ама млад потенциален татко в еуфория,  всички му честитят, уверяван, че детето е негово (въпреки забежката за която знаят само той и колегата), щото гинеколожката казала така... решил да повярва, не да провери. С годините илюзията отминава и настава времето за истината.
Единствения що-годе полезен ход на авторката е тя да направи теста преди него и в зависимост от резултата да ограничи щетите, ако може.

# 485
  • Бургас
Абе, вие как си представяте да водите внучетата зад гърба на майките им на ДНК-тест? Аз разбера ли, е свекърва ми прави нещо зад гърба ми с детето, каквото и да е това нещо, директно бих ѝ спряла достъпа до детето и бих прекратила всякаква комуникация с нея. Синът ѝ, ако иска, да се вижда с нея, извън дома ни.
Като стой и гледай. Със синковеца за ръчичка, може и без него.
Поне 4 от познатите ни си хванаха жените в изневяра около зачеването на децата им.
След като съм свидетел на поне 2ма набедени татковци, а не познавам много хора, мога да ти кажа - Бахти жените!
Едната дори държи набедения татко да и плаща издръжка и си го съди редовно за увеличение! А той и тя знаят, че детето не е негово. Е, извинете!

Ей сега мога да си тествам и двете деца. Даже доброволно ще ги дам на бабите им да ги тестват. Изобщо не ми дреме точно по този повод. Нямам опасения от тестовете и ако това ще направи някого спокоен, аз зор нямам.

Пък снахи, като тебе...да пази бог! Бих преглътнала крива снаха, която ще ме изгони от дома, които синковеца и е осигурил от мое име, пред това да се съмнявам, че ще отглеждаме на Пешо бебето.

# 486
..., аз не мисля, че съм способна да прекъсна взаимоотношения с дете, след като с години то е било част от семейството ми, само защото ДНК-тестът бил показал, че не било моя кръв. Как ще обясниш на дете, което те счита за негова баба, че не искаш да имаш нищо общо с него, понеже не било от сина ти?
Само почакай да родиш и да отгледаш ТВОЕТО дете и да видиш как някой го прави на маймуна или го наранява.  Бедна ти е фантазията на какво ще станеш способна. Особено спрямо деца/ хора, които не са ти кръвни роднини.
С най добро чувство го пиша, дано да не ти се налага ...

# 487
Аа синковецът ти ще осигурява от твое име дом за снахата ли? И мислиш, че няма да се обиди, ако се усъмниш във верността на жена му, ако са пресни родители, които искрено се обичат?

# 488
  • Бургас
..., аз не мисля, че съм способна да прекъсна взаимоотношения с дете, след като с години то е било част от семейството ми, само защото ДНК-тестът бил показал, че не било моя кръв. Как ще обясниш на дете, което те счита за негова баба, че не искаш да имаш нищо общо с него, понеже не било от сина ти?
Само почакай да родиш и да отгледаш ТВОЕТО дете и да видиш как някой го прави на маймуна или го наранява.  Бедна ти е фантазията на какво ще станеш способна. Особено спрямо деца/ хора, които не са ти кръвни роднини.
С най добро чувство го пиша, дано да не ти се налага ...
Точно! Няма да казвам, какво е чувството докато набеден татко чака такъв тест! Грозно и тъжно е!

# 489
  • Бургас
Аа синковецът ти ще осигурява от твое име дом за снахата ли? И мислиш, че няма да се обиди, ако се усъмниш във верността на жена му, ако са пресни родители, които искрено се обичат?
Аз не съм казала, че всички жени са способни на това да насадят дете. Казах, че има ли грам съмнение ще бъде проверено.
Осигурени са децата. Поне за това да не мислят Simple Smile
Просто казвам, че ако детето ми е в подобен филм, лично аз ще тествам внучето. И после и бог не мож да помогне на снахичката, ако го е “хлъзнала” за бащинство.

# 490
Да вземеш да тестваш внучето си, е все едно директно да набедиш снаха си за курва. И да не е вярно, е обидно дори съмнението. Хеле пък, ако е със знанието и съгласието на сина подобно нещо, хич няма да припарят до биологично тяхното дете и внуче извън минимално задължителното по закон.

Какво няма да помогне Бог? Ти си някаква си баба, почти никакви права нямаш, стига майката да е дееспособна и с акъла си. Още повече пък, ако дори не си бабата - ариведерчи и това е.

# 491
  • София
...
Но по всички календари които ползвах 13 ноември е много късно и не е било възможно да съм била тогава в овулация с такъв нормален цикъл като моят.  Млада съм,  нямала съм проблеми с цикъла досега и не вярвам баш тогава да съм имала проблем с овулацията. 
Ето този месец на 19 ми дойде и сега теста днес ми показва овулация 13 дни с лед цикъла. . Съвсем нормална овулация за моят 28 дни цикъл
Айде пак, пиша ти го по-бавно, за да схванеш.
Дали ти е 28 дни цикълът не е гаранция за нищо. Овулацията не е на една и съща дата всеки месец и това не е индикация за проблем.
Напълно е възможно да си имала късна овулация, тестът показва овулацията ти през този месец, не преди 4 години.

# 492
Да вземеш да тестваш внучето си, е все едно директно да набедиш снаха си за курва. И да не е вярно, е обидно дори съмнението. Хеле пък, ако е със знанието и съгласието на сина подобно нещо, хич няма да припарят до биологично тяхното дете и внуче извън минимално задължителното по закон.
В случая на авторката съмнението е напълно реално. Спала е с друг и забременява.

# 493
Ако опра дотам аз да оправям бакиите на "синчето", дето е станало дърт мъж и го "разиграват," хич няма да се гордея с постиженията си като майка. Голям "мъж" ще съм възпитала, няма що, мама да тича да се разправя със снахата...и да тества внучето.
Вие сериозно ли ...

# 494
  • София
Предполага се че бабата би го направила тайно. А и синът може да отрича, че е участвал.

Елица, не се мъчи. Девойката не иска да дава пари за ДНК тест и затова си прави екстраполация за преди 4 години. Щом сега е така, и тогава е било така...

Може четиримата да препуснат към залеза - с двамата бащи...

Общи условия

Активация на акаунт