Не знам кой е бащата на детето ми

• 37 766
  • 987
  •   1
Отговори
# 75
  • Paris, France

кукумицинка, естествено, че за 99$ няма да и изследват мутациите, но за 100$ отгоре да. И в двата случая куриерските разходи са едни и същи. Често по Коледа има специални оферти. А защо да плаща 600лв в БГ, като може да направи теста по-евтино? Не разбирам логиката. Това, че е в България не пречи да прати слюнка в Америка.

Това, което показа, е тест за бащинство, не от най-прецизните, за домашни условия. Онази глупост с 23андме няма нищо общо с пренаталните неинвазивни тестове като Пренатест, Транкуилити и пр., включващи подобни изследвания:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0072159/

Кои мутации ще ти изследват за 200 долара?

Пренаталните тестове, за които си дала линк са за кариотип. Те са пренатални, а в случая детето вече е родено и има ли или няма излишна хромозома Х, 13,18,21 се знае със сигурност.

Медицинският 23андми дава представа за наличие или липса на гени за най-различни тромбоцилии, хемофилии, таласемия, сърповидни анемии, MTHFR мутации, муковисцидозата. Също дали имаме гени, които ни предразполагат към рак на гърдата, примерно, Алцхаймер, гени за черти като свързани вежди, усещане за солено и сладко Итн.

https://medical.23andme.com

Защо да е минал момента за проверка за бащинство? Във всеки момент може да се наложи дарение на костен мозък, кръв.

# 76
  • France
Биби, ако ти е писано да забременееш, ще забременееш и по време на мензис. Разгледай добре беба и мъжа ти. Както и неговите родители, брат или сестра. В комбинирането им, доминантните и рецесивни алели си правят големи закачки. Вгледай се добре във формата на стъпалата, носовият хрющял, веждите... Имат ли тръпчинки и какъв е точният цвят на очите.
Ти имала ли си проблеми с яйчниците? Кисти например. Завишено окосмение? Цикълът ти редовен ли е? Или от време на време се проточва до 35-40 дни? Със зацапване по средата? Спомняш ли си дали последния ти цикъл беше нормален.
И пак да си кажа, баща е този който гледа детето и го обича.

# 77
Преди така масово да навлезе ДНК тестът , при дела за произход се правеха кръвно-групови експертизи . Те са около 200  лева ,за тримата, поне така беше преди. Взема се кръв от пръстчето на детето , майката и единия предполагаем. Провери за това. Ако той не е баща , ще бъде изключен напълно. Иначе даваха около 80 процента вероятност.
https://www.puls.bg/seks-i-zdrave-c-53/koi-e-bashchata-ili-kak-s … ashchinstvo-n-754

Не знам , аз не бих живяла и миг в такава несигурност. Все пак става дума за произход на дете. Моралния и емоционален момент няма да коментирам.

# 78
  • София
.

Да, но трябва да е наясно с нещата и да е последователен в чувствата и намеренията си.
Което няма как да стане, ако непрекъснато го гложди съмнението.

# 79
Биби, ако ти е писано да забременееш, ще забременееш и по време на мензис.
Ако ѝ е писано да забременее, ще забременеее дори девствена. Я Мария как неочаквано я е треснало... Какви обяснения е давала на Йосиф, само тя си знае.

Хубаво е, че по онова време ДНК тестовете са били безплатни. И директно архангел небесен е доставял резултатите.

# 80
Какви обяснения да дава? Той не я ли взема бременна, за да я спаси от срама?

# 81
  • София - Варна
При толкова точен цикъл - 28-29-30 дни - излиза, че никой от двамата не е бащата.
Сега, ако се абстрахираме от тази точност, и приемем, че този път цикълът се е бил "объркал", излиза, че колегата е по-вероятният баща. Защото: реализиране на бременност от овулация, настъпила преди 10-тия ден от цикъла е доста рядко явление, защото за 7-8-9 дни яйцеклетката няма да е узряла до качествена за оплождане. Тоест дори и да си имала контакт с приятеля си на 1-ви ноември, нали изтеглено най-далеч от 25-ти октовмри, пак шансът е по-скоро минимален, но все пак има шанс да си пуснала годна яйцеклетка между 8-10-ти ден от цикъла, но пак казвам, това се случва рядко.
А пък ако контактът се е случил по-рано от 1-ви, съвсем няма шанс.

Бих направила теста тайно от приятеля си, и бих му казала само при положителен за него резултат. Като за начало така бих действала, а после ще му мисля.
Да не би пък да казва, че няма пари за теста, защото го е страх от резултата, а иначе хем го сърби, хем го боли. Все пак го човърка го да разбере, но го е страх едновременно с това. Ама пък по-добре да си траеше, след като вече веднъж е поел грижата за детето; доколкото разбирам живеете заедно като семейство, нали?

Много странно, да не би да бъркаш някоя дата. При такъв точен цикъл никоя дадена от теб дата на вероятно зачеване не е възможна.
Моят цикъл е подобен, като овулацията ми е била винаги между 12-16 ден, най-често на 13-15.

# 82
e]

Пренаталните тестове, за които си дала линк са за кариотип. Те са пренатални, а в случая детето вече е родено и има ли или няма излишна хромозома Х, 13,18,21 се знае със сигурност.

Медицинският 23андми дава представа за наличие или липса на гени за най-различни тромбоцилии, хемофилии, таласемия, сърповидни анемии, MTHFR мутации, муковисцидозата. Също дали имаме гени, които ни предразполагат към рак на гърдата, примерно, Алцхаймер, гени за черти като свързани вежди, усещане за солено и сладко Итн.

https://medical.23andme.com

Защо да е минал момента за проверка за бащинство? Във всеки момент може да се наложи дарение на костен мозък, кръв.

Всъщност е абсолютно несъществена подробност дали изследванията са извършени преди или след раждането. Не това е определящо за цената. Тестове за бащинство има и пренатални, просто тогава се взима кръв от бременната, в която има ДНК на фетуса, тъй като по обясними причини не могат да вземат ДНК проба на фетуса от обичайни за вече родените места като косата и вътрешната страна на бузата. В случай, че детето е вече родено се знае със сигурност единствено дали има заболявания с някакво видимо проявление във външността, моториката и пр., но има редица хромозомни и генни аномалии, които нямат такива проявления или се развиват по-късно.  

Човешкият геном е много голям и изследването на всеки интересуващ ни ген, хромозома, мутация или делеция е отделно, целенасочено, сложно и скъпоструващо. Едни обикновени хормони да изследваш, не изследваш всички налични хормони, че да ти кажат от 100 хормона еди-кои си 3 не са в норма, а изследваш хормоните А, Б и В, тъй като техният дисбаланс е най-вероятен за здравословните проблеми, които имаш. Ако са в норма, можеш да преминеш към изследване на други хормони или нещо друго, но изследваш конкретни хормони. С гените и хромозомите е още по-сложно.

Сключени вежди, усещане за сладко и солено, Алцхаймер? Да, подобни "авторитетни изследвания" може да струват 99 долара за будалите, съгласни да ги платят. Нищо че няма някакви медицински доказателства за конкретни генетични или хромозомни мутации, свързани с Алцхаймер с реална научна тежест, каквито има например за синдрома на Даун. Но на някои хора и разните му тестове за хранителна поносимост им звучат научно, та защо не и за дебели вежди да си направят тест.

И какво, ако се наложи взимането на костен мозък и кръв? Детето било нейната кръвна група, тъй че то е съвместимо с майка си, освен ако и бащата по случайност няма същата или съвместима кръвна група. Ама и да не беше, някак не я виждам да издирва колегата за костен мозък и кръв, ако се наложи. Това само по филмите става.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 00:01 от кукумицинка

# 83
  • София
Както казах, тест с тампон от дете и баща е 600 лв в първата лаборатория в нета. Без правна стойност. Ако толкова искате да знаете истината, да ги бяхте намерили досега.

# 84
  • Paris, France
кукумицинка, пренатални не съм правила. По мое време нямаше. Всъщност имаше, но бяха само чрез амнио- или CVS. Кръвни нямаше. Зная от приятелки, че пренаталните кръвни са доста по-скъпи. Интересно ми е как разбират коя клетка е от бебето и коя от майката след като са с еднакво митохондриите ДНК. Ами ако са две бебетата? Хайде, ако бебето е момче е по-лесно. Или сравняват с кръв, взета в ранна бременност, когато няма клетки от фетуса? Не са ми ясни тези тестове.

Вярно е, че не може да се изследва всичко. Може би след няколко години ще може.

Делециите и транслокациите не са трудни и скъпи за изследване.

За да е по+точен теста за бащинство е добре да се тества и майката.

# 85
След като сте отрицателен резус фактор, наблюдаващия ви АГ е трябвало да изиска и този на предполагаемия баща. И евентуално ако той е с положителен резус фактор се пускат изследвания по време на бремеността за наличие на антитела.
А вие казвате, че не знаете кръвната група на нито един от двамата?

# 86
Биби, ако ти е писано да забременееш, ще забременееш и по време на мензис. Разгледай добре беба и мъжа ти. Както и неговите родители, брат или сестра. В комбинирането им, доминантните и рецесивни алели си правят големи закачки. Вгледай се добре във формата на стъпалата, носовият хрющял, веждите... Имат ли тръпчинки и какъв е точният цвят на очите.
Ти имала ли си проблеми с яйчниците? Кисти например. Завишено окосмение? Цикълът ти редовен ли е? Или от време на време се проточва до 35-40 дни? Със зацапване по средата? Спомняш ли си дали последния ти цикъл беше нормален.

Да , имам една киста на левия яйчник около 2 см , още от 17 годишна е имам. . Но доктора каза,  че няма проблем,  и че много жени я имат
И колегата и приятеля ми са с тъмно кафяви очи.  И детето ми също
Не , нямам зацапване по средата
Да , редовен е цикъла ми. . Най - много 30 дни

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 01:23 от bibi_bibi

# 87
При толкова точен цикъл - 28-29-30 дни - излиза, че никой от двамата не е бащата.
Много странно, да не би да бъркаш някоя дата. При такъв точен цикъл никоя дадена от теб дата на вероятно зачеване не е възможна.
Моят цикъл е подобен, като овулацията ми е била винаги между 12-16 ден, най-често на 13-15.

Не , не бъркам датите. . Имам всичко записано,  100 % цикъла ми е бил на 25 октомври,  а с колегата на 13 ноември със сигурност. . Само датата с приятеля ми не съм сигурна .. не съм си записвала;, кога съм правела секс с него, не съм очаквала , че ще се скараме и изневерята  .. с колегата разбрах датата,  защото същата вечер си бяхме писали смси

# 88
  • София

Бащата го е припознал и гледал вече 3 години. Какво значение има чии гени носи?

# 89
Тая история в колко форума още ще я постнеш ....приятеля,колегата.....

Три години са минали , досега тоя тест за бащинство сто пъти да го беше направила...и да не го мислиш вече,че и да занимаваш две или повече форумни аудитории.
Те по форумите нали хвърлят боб.... и ще ти кажат.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 02:25 от Zhani

Общи условия

Активация на акаунт