ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 14

• 39 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Миомата е на матката,а кистите са по яйчниците.Няма как едното да прерастне в друго.

# 211
  • София
Двете нямат нищо общо!

# 212
Здравейте, момичета! Откриха ми киста на десен я., с големина 5 см, и ми предстои операция при д-р Баев, в бившата "Тина Киркова". Насрочихме операцията, като преди това пуснах само изсл-я за туморни маркери, без микроб-я, хламидия или други подобни. Вие правихте ли такива преди хирург. намеса или да звъня да питам д-ра? Изискват ми само серология, ПКК , хемостаза, биохимия, дифер. броене, обикн. урина, кр. група.  Ще поискам хистология на кистата след това. А и с отворена или лапароскопска е по-надеждния вариант? Остави ме аз да реша  с кой от двата, но му казах той да прецени по-подходящия за мен метод. Благодаря!

# 213
  • София
Аз правих тези изследвания.
Аз имам и отворена операция през 2010г. и една лапароскопска 2018г.
Не мисля че има някой, който ще предпочете отворена пред лапароскопска...

# 214
Аз правих тези изследвания.
Аз имам и отворена операция през 2010г. и една лапароскопска 2018г.
Не мисля че има някой, който ще предпочете отворена пред лапароскопска...

Акси, под тези изсл-я имаш предвид микроб-я, хламидия идр., така ли? Ще звъня да питам.

# 215
  • София
Да, искаха ми. Но не знам дали е практика в другите болници.
А в допълнение за операцията след лапарото - ставаш и тръгваш Simple Smile
Докато отворената, въпреки че бях на 22г., беше много трудно и гадно.

# 216
Да, искаха ми. Но не знам дали е практика в другите болници.
А в допълнение за операцията след лапарото - ставаш и тръгваш Simple Smile
Докато отворената, въпреки че бях на 22г., беше много трудно и гадно.
Акси, благодаря ти! Току-що говорих с д-ра и каза, че тези изсл-я не  трябват в случая и ще направим лапароскопска. За първи път попадам на лекар, който да ми върне обаждане веднага, което е похвално. Много съм притеснена и то не от самата операция, а от това тъпчене на едно място. Чувствам се като в омагьосан кръг, от който не знам как да излезна. Лек ден!

# 217
Лапароскопска е сто пъти по-добре.Много по-бързо възстановяване,много по-малка вероятност от сраствания.
Аз имам отворена операция 2014 и лапароскопска 2016,с която поправяха пораженията от първата операция.Целият ми корем беше в сраствания в следствие на отворената операция,отделно че ми остана и голям белег.
Няма нищо страшно в лапарото,много леко минава.Успех. Simple Smile

# 218
Благодаря, Стефи! Лапароскопска ще бъде. Искаше ми се да пробваме да я спукаме с лекарства преди операцията, но според доктора е безсмислено и не добра идея.

# 219
Благодаря, Стефи! Лапароскопска ще бъде. Искаше ми се да пробваме да я спукаме с лекарства преди операцията, но според доктора е безсмислено и не добра идея.
определено недей да чакаш и да се мъчиш с лекарства,успех с лапароскопска та операцията и да пишеш как е минала

# 220
определено недей да чакаш и да се мъчиш с лекарства,успех с лапароскопска та операцията и да пишеш как е минала
Благодаря и ще пиша!

# 221
Благодаря и ще пиша!

И аз бих била благодарна,ако споделиш , защото и на мен май май ми предстои това,а много ме е страх...особено от упойката  Simple Smile

# 222
  • Sofia
И аз си мислих, че никой не би предпочел отворена операция пред лапароскопия Но във фейсбук има група с момичета имащи ендометриоза (ендометриоза България - група за взаимопомощ) и там има дами, които са избрали отворена операция по препоръка на лекари, тъй като смятат, че се вижда по-добре и се премахват повече сраствания и огнища. Споделям тъй като има и друга гледна точка и възможност. Аз самата имам 2 лапароскопии, но след първата лапароскопия и 6 месеца със золадекс се появи киста 3 месеца след възстановяване на цикъла в/у неоперирания яйчник, което ме навежда на мисълта, че нещо не са видели по време на лапароскопията.
Лапароскопска е сто пъти по-добре.Много по-бързо възстановяване,много по-малка вероятност от сраствания.
Аз имам отворена операция 2014 и лапароскопска 2016,с която поправяха пораженията от първата операция.Целият ми корем беше в сраствания в следствие на отворената операция,отделно че ми остана и голям белег.
Няма нищо страшно в лапарото,много леко минава.Успех. Simple Smile

# 223
  • София
Това го казват лекари, които не са добри в лапароскопията. Отворената операция носи нови сраствания...

# 224
  • София
Абсолютно! Аз също съм потърпевша с тази отворена операция,  белега (от пъпа до долу), трудното възстановяване , безбожните сраствания, които даже не можаха да ми ги оправят - според док - "Страшно е вътре"

Общи условия

Активация на акаунт