Консултация с Класически Хомеопат

• 175 396
  • 996
  •   1
Отговори
# 315
хомеопатичката, която лекува сина ми също използва специализирания софтуер, за който става дума, предполагам всички хомеопати прибягват до него в определени моменти.
а лично мен, изобщо не ме интересува дали тя знае медицинските наименования на някои редки заболявания. важното е, че много помогна на дребния и благодарение на нея той се чувства добре

нека не спорим за компетентността на александър, защото най-много да затворят интересната тема...

# 316
нека не спорим за компетентността на александър, защото най-много да затворят интересната тема...

Правилно, проповедите му са интерсни, оцветени с приятни цветове. На мен ми действат много разтоварващо...

# 317
аз за компетентността на Александър не споря - не го познавам, не съм говорила с него - не бих си позволила да давам оценки за работата му Peace
исках просто вместо да пише поговорки и лозунги, да обясни как става предписването на лекарство и защо се използва софтуер. защото смятах, че беше редно той, а не аз, да го направи, ама нейсе...пак излязох флеймър... Wink
мисля, че казах всичко, което исках и смятам повече да не разводнявам консултацията - Александър да си я води, както намери за добре  bouquet
приятен ден на всички   bouquet

# 318
хомеопатичката, която лекува сина ми също използва специализирания софтуер, за който става дума, предполагам всички хомеопати прибягват до него в определени моменти.
а лично мен, изобщо не ме интересува дали тя знае медицинските наименования на някои редки заболявания. важното е, че много помогна на дребния и благодарение на нея той се чувства добре

Ами, това е положението. Кой може да се сърди  на Александър, когато самите родители не се вълнуват кой колко знае и може да лекува. Само за сведение - хемангиомът изобщо не е рядко заболяване. Само в нашия форум има няколко майки на деца с хемангиом. А за темата - не бойте се! Никой няма да я заключи, нищо кой-знае какво не се е случило.  bouquet

# 319
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Здравей Александър
  Колко време е нормално да поддържа детето високата  температура при правилно избрано лекарство ? След колко време ако няма подобрение трябва да се смени лекарството . Благодаря !

- когато детето е вдигнало висока Т. - значи е в Остро състояние и съответното хомеопатично л-во трябва да подейства максимум до 6 часа, но обикновено действието му е по-бързо - до около час.
 - Виждал съм и как след две денонощия висока Т. детето не може да я свали трайно с нищо, и тя остава 39 - 39.5С, но след точно предписаното хомеопатично л-во спада до 36.6 само след 15 минути.

# 320
Не мога да разбера какво имате против ползването на компютърни програми за справка. Нима във вашата професия не ги използвате. Нима цялото ви необходимо знание е в главите ви.
Ясно е, че човек не може да бъде ходеща енциклопедия. Важно е  да знае къде да погледне и как да интерпретира информацията.
Въобще - крайно глупав и излишен спор, според мен.

# 321
  • Стара Загора
Цитат
Здравей Александър
  Колко време е нормално да поддържа детето високата  температура при правилно избрано лекарство ? След колко време ако няма подобрение трябва да се смени лекарството . Благодаря !

- когато детето е вдигнало висока Т. - значи е в Остро състояние и съответното хомеопатично л-во трябва да подейства максимум до 6 часа, но обикновено действието му е по-бързо - до около час.
 - Виждал съм и как след две денонощия висока Т. детето не може да я свали трайно с нищо, и тя остава 39 - 39.5С, но след точно предписаното хомеопатично л-во спада до 36.6 само след 15 минути.
Аз също зная това но ние от вчера сме с темп. 38.8-39.5 и продължаваме да стоим на същото лекарство - Меркуриус . Нямаме гнои по гърлото нямаме и кашлица . Но езикът бил бял и обложен. Лекарката ни продължава да твърди че няма нужда да го сменя . За първи път ни се случва това .Досега винаги е спадала веднага или  до няколко часа .Ходим при д-р Марияна Райчева

# 322
  • София, по трасето
аз за компетентността на Александър не споря - не го познавам, не съм говорила с него - не бих си позволила да давам оценки за работата му

Здравейте и от мен.Е тук мога да се включа като човек, който познава Александър и е ползвал услугите му.Не искам да споря с никой от вас, просто да обясня, че независимо от това с компютърна програма или не, той помогна на мен и 3 годишният ми син, всеки със своят индивидуален проблем, което много други не успяха.Ще обясня на кратко: Синът ми, от както е роден се събуждаше по много пъти всяка нощ, доскоро.Нощ не видях, денят  не ми беше ден-все недоспала и изнервена.
Аз от своя страна имах булимия-вярвам, че много от вас знаят какво е , а и съм се убедила, че и страшно много, които ровят в нета носят нейното тегло с години, както и аз го носих.Няма да ви обяснявам подробностите, но ще ви кажа, че човек, когато си даде равносметка, че не живее, а живурка, и няма изход, когато животът и взаимоотношенията му със всички около него са разрушени почти непоправимо......търси помощ....и не го интересува в какво е съхранена тя-дали в нечия глава или компютър.Защото много сме тези, които не веднъж търсим изходът в разини книжки- боклуци, от типа "помогни си сам", които не знаем дори кой е написал и от кой компютър е извадил.
      Благодаря за вниманието.Всеки си има глава на раменете и право да избира.Ако искате да ме опровергавате-заповядайте на лични.И телефона си ще дам, ако ви трябва.Дано няма такива, които да ми изтрият мнението, подчертавайки, че "всеки може да си каже мнението"

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 12:36 от mimi01

# 323
Е, тук е моментът да отбележа, че компютърните програми в хомеопатията са нещо без което не може. Ако не са те, ще са книгите. Защото всяко едно лекарство отговарящо на една картина е описано там. Не възмжно е да се знаят всички картини, защото са ужасно различни една от друга:пример:
при едни картината ще е темп. +болки в гърлото ( но само от дясно, или само от ляво) + студени крайници + главоболие ( само от дясно или само от ляво)+ еди какъв си апетит или еди каква си жажда. В случая по тази картина ще има три лекарства, но за да се разбере кое ще е точно твоето лек. трябва да се погледне в компютърната програма или книгата. Защото точно тези малки разлики в картината ( ляво-дясно, топло-студено, жажда за топло или студено) определят вида на лекарството. А лекарствата са хиляди и не може да се знаят всички до един с всичките им разлики и т.н....дали стана разбрано?

# 324
хора, въпросът с програмите и тяхното използване го изяснихме преди 5-6 поста. и аз не виждам смисъл да се цикли повече около това.
хомеопатията е достатъчно широка материя и има много неща за обсъждане. нека не превръщаме темата в словестна еквилибристика, от която полза няма Peace

# 325
Ама, кой е казал нещо за използването на литература при лечение? През цялото време говоря за това, че Александър не знае КАКВО е хемангиом и за това ползва литература. Странно ми е, че се наема да лекува нещо, което среща (чува?) за първи път! Това не го разбирам и приемам. Разбрахте ли сега? Hug Защото, по тази логика, всеки може да стане класически хомеопат, стига да има нужната програма.

# 326
  • София, по трасето
Може би всек може да стане, но не всеки има сърце за това.Пък и човек се учи докато е жив.Нима грешката не е човешка? Всеки има нещо което не знае, пък и дори да сгреши в избора на хомеопатично лекарство, то нали е безвредно???

# 327
# 328
то нали е безвредно???
не, не е безвредно! самият Александър го е обяснявал нееднократно. това е един от най-големите митове за хомеопатията и причина много хора да се самолекуват с "безвредни хомеопатични"...ама то много хора си мислят и че аналгинчето е безвредно...
ето един, много добър/според мен/ информативен сайт за хомеопатията. който има време и желание - да чете!

# 329
Цитат
  - Прегледах проблема, и моята Хомеопатична компютърна програма показва че, хемангиома е доброкачествено образувание, но е възможно да премине и в злокачествено, затова моят съвет е да не предприемате оперативна намеса, без да сте опитали всичко, особено Класическа Хомеопатия.

Ееее, стига сте се заяждали вече. Привеждам отново цитата - човекът казва какво определение дава неговата програма за хемангиома, а не че за първи път е чул за такова нещо от форума и е отишъл да провери. И така да е, какво страшно - не е казал, сега ще видя какво е хамангиом в компютъра и после ела да ти го излекувам, нали? Напротив - много добър съвет е дал, да не се минава към оперативно лечение, преди да се пробват други средства. Но никъде не предписва лекарство и не въвежда хората в заблуда, така че не виждам проблем. Малко си украсявате казаното и се самонавивате.

Общи условия

Активация на акаунт