Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 558
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Бубчето, ако се съберете родители и да разговаряте с учителката?
Тя не вижда проблем. Миналата година при оценки 3 и 4 на дъщеря ми я питам какво ще ми каже за нея, на родителска среща бяхме. Учителката ми отговаря "Стабилно дете със знания, работи добре и е уверена"! На резонния ми въпрос защо тогава са й такива оценките, отговорът беше "Еееееее, какво пък сте се вторачили в тези оценки, да не би сега ще кандидатстват с история в Софийския..."
Отказах се, нали няма да кандидатства сега с история в Софийския Grinning

# 166
  • София
Бубче, позволявам си да ти дам съвет, тъй като съвсем скоро имахме подобен казус с учителя по математика.Ходих на среща с него, друга майка- също.Писах и в темата тук подробно за случая.Но вкратце- въпросният преподавател смяташе че е напълно нормално да има в един клас от 24 деца 18 двойки! ПОсле да се повишат на тройки( викаше ги на  нарочн а поправка) и т.н.. И ние  входирахме  при директорката жалба.Последваха проверки от страна на ръководството на училището, среща с учителя и нас, родителите, и в момента има огромна промяна.Наистина той откри  грешките и разбра тревогите ни.Мисля че намериха общ език с децата и вече го няма този стрес.Нещата и в оценките осезаемо се подобриха.Та- не оставяйте нещата така, нищо че няма да кандидатствате с история Wink .И ние  не сме с афинитет към математиката, но не е нужно да се насажда стрес и травма от този предмет

# 167
  • София
Моля за паролата на пощата.

# 168
  • София
И аз моля за паролата. Попитах преди време, но така и не я получих.
Благодаря Hug .

# 169
И аз моля за парола за пощата.
Моят син се е записал за КМС, но пък не иска да участва на олимпиадата. Съвпада му по време с урока по БЕЛ и изведнъж реши, че урокът му бил по-важен. Така му е кефнало, не че примира от желание да ходи на уроци. На състезанията било тъпо, трябвало да стои 2-3 часа в стаята и прочие мрън-мрън. Всички мои обяснения, че това са просто един вид контролни и за НВО догодина, и че могат да са му само от полза, се срещат с пълно отрицание от негова страна. Тъй де, той е наясно с всичко, знае всичко и съвети не приема. Ще ме побърка това дете. Как пък с малкия се разбирам с една дума, а с него все удрям на камък. Ни се води, ни се кара.

# 170
Biserka_a, имат ли ограничение в цената?
И нашите ще си разменят, но лимита е до 10 лв. Ще вземем нещо на Коледна тематика - шал, чаша, ръкавици.

Имат. До 10 лв, но май ще вземем колонката , за която спомена Звънче bouquet

Бубче, ясно. С разговори няма да се получи. На Sssani съвета бих последвала, но много си зависи и от учителя. Има такива, които не приемат градивна критика и се инатят до последно.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 12:18 от Biserka_a

# 171
# 172
  • София
Бубче, позволявам си да ти дам съвет, тъй като съвсем скоро имахме подобен казус с учителя по математика.Ходих на среща с него, друга майка- също.Писах и в темата тук подробно за случая.Но вкратце- въпросният преподавател смяташе че е напълно нормално да има в един клас от 24 деца 18 двойки! ПОсле да се повишат на тройки( викаше ги на  нарочн а поправка) и т.н.. И ние  входирахме  при директорката жалба.Последваха проверки от страна на ръководството на училището, среща с учителя и нас, родителите, и в момента има огромна промяна.Наистина той откри  грешките и разбра тревогите ни.Мисля че намериха общ език с децата и вече го няма този стрес.Нещата и в оценките осезаемо се подобриха.Та- не оставяйте нещата така, нищо че няма да кандидатствате с история Wink .И ние  не сме с афинитет към математиката, но не е нужно да се насажда стрес и травма от този предмет

Знаеш ли, истината е , че ако ставаше въпрос за БЕЛ и математика, щях да се занимавам. Даже ходих да говоря преди месец с учителката по БЕЛ, защото както миналата година беше бетон 6, така сега има три четворки от началото на срока. Очевидно има проблем и ми беше важно да разбера какъв, говорих с учителката, доста адекватно ми обясни ситуацията и въобще съм съвсем ок със случващото се там.
С тази дама по история разговорът беше повече от абсурден и мисля, че няма да се боря с вятърни мелници, тя е учителката от повече от 20г и колкото инфо имам назад, все си е била така. Просто не виждам смисъл да си губя времето и нервите при положение, че от догодина тя няма да бъде мой проблем Simple Smile

П.П. пращам пощата на момичетата, която я поискаха по-горе, да не се занимава и друг като прочете Simple Smile

# 173
При нас пък проблемът с разсеяността се задълбочава все повече и повече. Писна ми вече, и по състезания, и на контролни винаги има непрочетено като хората условие/я. Вече се чудя неграмотен ли е, с дислексия ли е, разсеян ли е, какво е. Някой да е открил лек за такъв проблем? Simple Smile

Може ли и на мен пощата?

# 174
  • София
Да помоля и аз за паролата. Преди я имах, но без да искам си изтрих всички съобщения и тя отиде.

# 175
  • София
А какво стана с промените, които изискваха балообразуващ да е успеха от 5, 6 и 7 клас? Това отпадна, нали?
И въобще взимат ли се предвид другите оценки освен БЕЛ и математика?

# 176
  • софия
А какво стана с промените, които изискваха балообразуващ да е успеха от 5, 6 и 7 клас? Това отпадна, нали?

Такова нещо никога не е имало, за да отпада.

# 177
Бубче, позволявам си да ти дам съвет, тъй като съвсем скоро имахме подобен казус с учителя по математика.Ходих на среща с него, друга майка- също.Писах и в темата тук подробно за случая.Но вкратце- въпросният преподавател смяташе че е напълно нормално да има в един клас от 24 деца 18 двойки! ПОсле да се повишат на тройки( викаше ги на  нарочн а поправка) и т.н.. И ние  входирахме  при директорката жалба.Последваха проверки от страна на ръководството на училището, среща с учителя и нас, родителите, и в момента има огромна промяна.Наистина той откри  грешките и разбра тревогите ни.Мисля че намериха общ език с децата и вече го няма този стрес.Нещата и в оценките осезаемо се подобриха.Та- не оставяйте нещата така, нищо че няма да кандидатствате с история Wink .И ние  не сме с афинитет към математиката, но не е нужно да се насажда стрес и травма от този предмет

Знаеш ли, истината е , че ако ставаше въпрос за БЕЛ и математика, щях да се занимавам. Даже ходих да говоря преди месец с учителката по БЕЛ, защото както миналата година беше бетон 6, така сега има три четворки от началото на срока. Очевидно има проблем и ми беше важно да разбера какъв, говорих с учителката, доста адекватно ми обясни ситуацията и въобще съм съвсем ок със случващото се там.
С тази дама по история разговорът беше повече от абсурден и мисля, че няма да се боря с вятърни мелници, тя е учителката от повече от 20г и колкото инфо имам назад, все си е била така. Просто не виждам смисъл да си губя времето и нервите при положение, че от догодина тя няма да бъде мой проблем Simple Smile

Така е. Човек трябва да си избира и битките. За някои неща няма смисъл да се товари.
И аз бих заложила на математиката и на БЕЛ. Другото са някакви проверки какво е запаметило детето от написан текст. Ми не ми е толкова важно.
Вашата по история догодина ще я сменят ли, че пишеш, че от "догодина тя няма да бъде мой проблем"? Дано е така, при това положение.

Такова нещо никога не е имало, за да отпада.

Точно така. Имаше по места даскали и директори - ентусиасти, които искаха да изстискат родителите и децата за пълно шест трите години - къде поради незнание, къде - с други цели.

# 178
Пипнах малко снимките. Разпечатах за проба 1-2 страници, не е идеално, но се чете. Знаете къде да го намерите. Simple Smile

# 179
Може ли и на мен пощата?

Общи условия

Активация на акаунт