Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 555
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Zvanche, не че ще те успокоя, но моят е същият. Яд ме е, че има потенциал, а го използва за глупости. Едно към едно си го описала, та няма какво да обяснявам и аз. Да, получават му се нещата, с минимум усилие от негова страна, но аз не мога да се примиря с този негов, то не е и точно мързел, по-скоро инат.
Минаха вече на алгебрато по математика. Контролно не са им върнали нито едно до сега. Разпитах го по-подробно и каза, че всеки път е различно като брой задачи, но по-голямата част били с отворен отговор и с повече разписване.
Аз продължавам да го карам вкъщи да решава по-голямата част от задачите от група Б на сборника на Коала. Домашните пък са им от Архимед.

# 151
  • у дома
Дали минаха всички дати на ПИ по бел,който коментирахме и дали има желаещ да го качи във фейсбук групата или някъде другаде-ние сме в провинцията и при нас такива екстри няма за съжаление...И дали вече има и отзиви за ПИ по математика ?

# 152
Имаме ли поща, в която да качваме пи?

# 153
Колко класна имат?
По БЕ и л-ра две отделни ли са?
По английски от кога почваха класната?

# 154
  • София
Звънче, все едно си описала моята щерка. Flushed С тези клипчета на телефона зомбирането е пълно.
При нея засега проблемни са географията и историята. Учи, но нещо подробностите ѝ се изплъзват и оттам оценките се занижават.
Единственото което иска за Коледа е нов телефон, но пък мъжа ми не разрешава сега да се купуват нови тел. и за нея и за брат ѝ. Затова, всичко каквото и да купя не мисля, че ще му се зарадва чак толкова. Все пак като алтернатива на тел. си е поръчала някакви гримове.

Някой ще ходи ли на олимпиадата по БЕЛ? Дали са им казали вече в у-ще, защото видях, че е на 16-ти?

# 155
И таза година в класа ще има Коледна томбола с подаръци. ОБаче на дъщеря ми хич не й хрумва , какво може да подари на момчето, което й се е паднало. Питала е за насока, обаче детето явно е притеснено от това, че момиче ще му подарява подарък и  е дал свобода на избор Laughing 
Вашите момчета на какво биха се зарадвали? newsm78

# 156
  • София
При нас госпожата е казала кой да се запише на олимпиадата по БЕЛ, което малко ме смущава мен. Накарала е моята да се запише, но аз принципно искам да ходи, за да свиква с формата и да спре да се притеснява, че при нея 2/3 от грешките й са от притеснение. Та се чудя ако госпожата не беше казала нейния номер, какво се случва, след като аз искам да ходи?

За Коледа иска фотоапарат за моментални снимки, ще й го купим, струва ми се относително малко зло Simple Smile

# 157
Нали олимпиадите са по желание ? Ако детето иска да участва, учителката ще откаже ли? Аз май писах за миналогодишната олимпиада по БЕЛ, но пак да се възмутя Laughing Дъщеря ми беше решила, че ще участва, но след като с е информира какви са задачите, реши, че ще пропусне. тя си търси състезания за творческо писане , които да я провокират, да са извън рамката за преразкази и т.н. На децата , които се явиха, учителката написа оценки в дневника, в са висим ост от представянето им на олимпиадата. Не говоря за поощрителни шестици, а за четворки...Тази година от класа има само един желаещ да участва. По гореспоменатата причина.

# 158
  • София
Адски тъпо...Разбирам ако се е представила добре, да напише 6ца, ама на другите, които не са се представили ок просто да не пише нищо. Ей, не го разбирам това - желанието за учене им убиват така.

Silver BLade, възпитава ги така вече 2ра година, на всички контролни по история е така, наистина нямам идея защо го прави. Миналата година след бруталните оценки на всички, накрая на втория срок от някъде се появиха разни 5ци и 6ци и съответно някои от децата докараха 4 и 5 за годината, но нито разбрахме от къде се появиха, нито защо. Сега като гледам върви по същата система.

# 159
  • софия
Някой ще ходи ли на олимпиадата по БЕЛ? Дали са им казали вече в у-ще, защото видях, че е на 16-ти?
Моята се е записала, дори не знаеше точно на какво, но знаеше деня  Laughing
И таза година в класа ще има Коледна томбола с подаръци. ОБаче на дъщеря ми хич не й хрумва , какво може да подари на момчето, което й се е паднало. Питала е за насока, обаче детето явно е притеснено от това, че момиче ще му подарява подарък и  е дал свобода на избор Laughing 
Вашите момчета на какво биха се зарадвали? newsm78
Блутуут колонка е подходяща и не е скъп подарък.
По повод фотоапарата за моментни снимки се зареди с консумативи. Голямо тото е да се получи що-годе добра снимка. Аз спечелих такъв фотоапарат и много се зарадвах, защото детето искаше и се бях подготвила да купувам. От 3 пакетчета листчета, за снимане през лятото, има под 10 снимки, които стават. Другото е бой на негри в тъмна нощ.

Глупавото поведение на госпожата по БЕЛ към участие в олимпиада изобщо не искам да коментирам.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 10:11 от zvаnchе

# 160
Бубчето, ако се съберете родители и да разговаряте с учителката?

Звънче, благодаря за чудесната идея  bouquet

# 161
  • софия
Сетих се още един подходящ и нескъп подарък за момче - парфюм от Зара. Миришат хубаво и са около 15 лв.
https://www.zara.com/bg/bg/detsko-momcheta-accessories-parfumi-l … 6.html?v1=1077911

# 162
  • Бургас
Biserka_a, имат ли ограничение в цената?
И нашите ще си разменят, но лимита е до 10 лв. Ще вземем нещо на Коледна тематика - шал, чаша, ръкавици.

# 163
Получих паролата на пощата и в папка БЕЛ качих пробния с изтритите отговори на дъщеря ми (доста нескопосано ги изтрих). Преразказът е бил по "Носът, който избягал" от "Приказки по телефона" на Джани Родари.

# 164
Да дам идеи за преразказ - хем с произведения, които залягат в програмата, хем подходящи за деца на 12-13 години - нашите преразказват разкази от Елин Пелин и Йовков. Подходящи са и части от "Бай Ганьо".

Общи условия

Активация на акаунт