Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 554
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Zvanche, ако намериш решение за мързела и гледането на клипчета, моля сподели. Решението на този проблем си е направо за Нобелова награда
Бедствие е, бедствие.. понякога дори не чете какво го питат и сътворява такива чудеса..

# 136
Благодаря , момичета!

JUdy, права си, само че моята ,, математичка,, като види тест с 10 задачи и с по няколко примера (7,8) към всяка задача и блокира. УЧителката все им напомня , колко време им остава и това допълнително притеснява децата. НА последния тест отново много слаби оценки...

# 137
  • София
10 задачи с по 7-8 примера, дори и със затворен отговор за 40мин за мен лични е сръх. При моята пък по история има драма - последното контролно било на два модула, толкова много се ошашкали на първия, че се наложило да дописват във втори час остатъка от контролното. При все това целия клас има двойки на първия модул, на втория има само 1 петица и всичко друго 2,3 и 4. Ми не мога да повярвам, че проблемът в случая е във всички деца...

# 138
Охо , нашите са на модули вече! Понеже всичко си знаят. Grinning
Аз нали съм отписала училището тотално, преподавам и изпитвам колкото мога,  че сме работещи хора у нас, гледам просто да сме с училищното темпо. От лятото ще си готвим НВО сами и каквото подготвим.

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 13:24 от Judy

# 139
10 задачи с по 7-8 примера, дори и със затворен отговор за 40мин за мен лични е сръх. При моята пък по история има драма - последното контролно било на два модула, толкова много се ошашкали на първия, че се наложило да дописват във втори час остатъка от контролното. При все това целия клас има двойки на първия модул, на втория има само 1 петица и всичко друго 2,3 и 4. Ми не мога да повярвам, че проблемът в случая е във всички деца...
Това по история прилича на възпитателна мярка. При нас беше така, но по друг разказвателен предмет. Резултатът - повечето деца обърнаха внимание на предмета и си учат редовно. Поправиха си тези оценки и госпожата не ги взе предвид и не ги написа в дневника.

# 140
  • София
10 задачи с по 7-8 примера, дори и със затворен отговор за 40мин за мен лични е сръх.
Не вярвам някоя учителка да даде 10 задачи по 8 примера, т.е. 80 примера за 40 мин. Това прави 30 сек. на пример. Освен ако оценяването не е с предварителна скала, а на база реални резултати. Казват, че най-добрите тестове  са тези, които са нерешими за даденото време. След това се прави крива на получените резултати и на нейна база се определят оценките.

# 141

Все по- трудно си обяснявам поведението на някои учители...

Esma, бе то и на мен не ми се вярваше, ама ...

# 142
А какви са тези контролни с "примери" по математика? Не сте ли всички на ръбести или валчести тела?
Нашите чак сега, в петък, започнаха алгебрата.

# 143
А какви са тези контролни с "примери" по математика? Не сте ли всички на ръбести или валчести тела?
Нашите чак сега, в петък, започнаха алгебрата.

При нас приключиха преди една седмица с ръбестите и валчестите...

# 144
  • София
Ние не сме свършили с геометрията още.В петък имаше тест на някои фигури.Не съм се и сещала че предстои алгебра...... Уф- пуста и математика....

# 145
  • София
Я да ви питам малко извън учебната част-  вашите деца имат ли някакви  ясни желания за подаръци по случай  предстоящите празници? ВИдяла съм се в чудо какво да измисля....

# 146
При нас вече са на рационални числа. Последното контролно беше на валчести тела с 5-6 задачи. Другия понеделник на 10.12. е и класното, но не ме информирал дали е казала госпожата какви ще са задачите.

# 147
Я да ви питам малко извън учебната част-  вашите деца имат ли някакви  ясни желания за подаръци по случай  предстоящите празници? ВИдяла съм се в чудо какво да измисля....

Никакви ясни желания при нас☺ Лошото е, че и аз зациклих с идеите .

# 148
  • софия
Нашето желание е да отиде на концерт на 1 direction или на някой от членовете й. Очевидно неизпълнимо. Ще й купим телефон (поради пълна идейна немощ), има пъзел-име, което ще накачим по елхата да сглоби, билет за концерта на Любо Киров, чорап с бонбони. Подозирам, виждайки как се държи, че няма да е особено доволна, но такъв е животът. Това е.

# 149
  • София
Ние сме лесни. Трябва му нов сак за тренировките, та мисля това да е. Някоя и друга книга и толкоз. Вече са толкова презадоволени, че всеки подарък е мъка.

Общи условия

Активация на акаунт