Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 605
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Примерните теми за АК ги има на сайта:
https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-after-grade-7/
Има и учебните програми, както и оценяването:
https://www.acs.bg/bg/about-acs/school-profile/

# 421
# 422
Това наистина ли е оригиналният тест даван миналата година? За пръв път виждам "изтичане" на задачи от реален изпит в АК.
Или този тест е авторски на някой учител и е даван на пробен в някоя школа?

# 423
Това наистина ли е оригиналният тест даван миналата година? За пръв път виждам "изтичане" на задачи от реален изпит в АК.
Да, Фран, АК го раздаваха на всички, които отиваха на ден на отворените врати. Аз бях на друга дата и получих същото тесте с листчета. Скоро се чудих къде съм ги загубила, все ще изскочат надявам се.

# 424
Много се извинявам тогава. Добре са направили АК, че раздават примерен тест.
Преди имаше много малка част от него към брошурата. Тук ми се виждат повече задачи.
И повече теми за есета от минали години има на сайта, което е добре, за да може все пак децата да се ориентират.
Особено тези, които не се готвят по школи.

# 425
  • София

maria77bg е отговорила, раздаваха тестовете на изхода. Отгоре на листата пише "Откъси от Тест 2018". Явно искат да популяризират изпита си, колкото повече кандидати, толкова по-добър подбор.
Реших, че дори и да не се готвят специално за АК, тестът ще е от полза за децата на тази възраст.

# 426
  • София
можем ли да сверим как вървят с материала по математика вашите деца, защото съм много смутена.

имаме 4 часа математика седмично. учителката на моето дете вече завърши раздела за рационални числа. в същото време, детето на моя приятелка в друго училище, също с 4 часа математика седмично, едва сега навлизат в раздела за рационални числа.

нашата учителка твърди, че кара по програмата, въпреки, че прескача всички уроци с упражнения от учебника. а подозирам, че те не са сложени там за красота.

докъде са по математика вашите деца? и как си обяснявате това разминаване в темпото?

# 427
  • Бургас
Миналата седмица са правили тест на събиране и изваждане на рационални числа. Сега са в грипна ваканция до петък и предполагам, че умножението ще го вземат след това.
Математика имат 5 часа седмично.

# 428
Нашите са с 4 часа математика + още 5 ЗИП/СИП/модул и са на средата на рационалните числа.. Точно си вървят по графика - в петък направиха класното и продължиха с умножение на рационални числа вчера
Упражненията в математиката са най-важното. В допълнителните часове решават само задачи без нови знания - е тук-там някоя хитрина им показва и задачи по PISA

# 429
  • Велико Търново
При нас вече взеха за умножение на рационални числа, сега се упражняват преди класното другата седмица.

# 430
  • София
Има ли някой взел и приключил степени?

# 431
Има ли някой взел и приключил степени?
В смг започнаха степените вчера.

# 432
При нас вече взеха за умножение на рационални числа, сега се упражняват преди класното другата седмица.

Нашите взеха и делението, съответно - намиране на неизвестно.

# 433
  • София
4 часа седмично.Днес са взели умножение на рационални числа.Класното ще е в петък

# 434
4 часа седмично, започнаха степени.

Общи условия

Активация на акаунт