Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • софия
Моята реши, че като е ваканция можела да ходи на кино в мола. Може, но друг път.
От октомври сутрин давам домашна бърканица (мед с джинджифил, лимон, канела, прополис, пчелно млечице) сутрин на гладно 1 с.л.
Много ме е ядосала преди малко. Ходи на уроците по мат без да решава домашното. Нямала била време. Дори не сяда да опита. Казала съм да си помисли сериозно дали ще ходи 2рия срок. Ако ще продължава с минимални усилия и ние ще даваме минимум от нас. Ходенето на уроци не е присъствие. Доста се е разпищолила.

# 496
  • София
По темата с школите/ частните уроци: много бих искала да сверя часовника.
Колко точно ги товарят? По колко домашни дават? Задачите по математика от коя група са?
Ще съм благодарна, ако споделите. Simple Smile

# 497
А, не е само при вас така Simple Smile С голям зор сяда да си пише дори домашното по математика. Не й е силна страна, ама и не сяда да решава задачи. ПЪк после:" Аууу, много ме е яд за оценката от теста!". Вятър я вее на бял кон . СПрях да говоря на тема математика. То не бяха уроци, то не бяха материали допълнителни да й предизвикат интереса- нъЦки. Дано само един ден не реши да става инженер, че с днешното образУвание , като нищо ще я приемат Laughing

# 498
Нашите получили програмата за втория срок. Дано я сменят, че грам мозък не е вложен в нея. Понеделник и вторник нямат нито един разказвателен предмет, в останалите дни по два.  #Crazy Имат само тадиционните си домашни, нищо извънредно. Предизвиках я да си дочете поредната книга за Хари Потър, че я влачи от доста време. Има около 500 страници. Но го е ударила на игра. Снощи отиде да спи у братовчедка си.

# 499
  • у дома
С голям зор сяда да си пише дори домашното по математика. Не й е силна страна, ама и не сяда да решава задачи.

На моето като уж му е силна страна да не мислиш,че се е спретнал да решава-нищо подобно-извън задължителния минимум за училище не пипа нищо и постоянно се разправяме за това„

# 500
  • Велико Търново
Моята дъщеря също ходи на уроци по математика, и какво - изложила се е здраво на класното - 4,60. Най-много ме е яд на елементарните грешки, които е направила, една няма от неразбиране - всичко е от бързане и недоглеждане. Набих й канчето яко, гледа виновно, ама да видим дали ще е от ден до пладне. Какво й става не знам тази година, много е разсеяна, трудно се съсредоточава, чак се чудя как не е слязла под 5-ца...За първи път има и забележка в бележника "без домашна работа по бълг.език", и то, не че не е писала домашно, ама объркала страниците и написала предходното - това, всичкото от заплес, къде й е акъла..
А дали заради грипната ваканция ще отложат областния кръг на олимпиадата по БЕЛ? На 03.02. е при нас.

# 501
Областните кръгове са еднакви за цяла България. Няма как само в еден район да е на друга дата. Датата за бел ще си остане 03.02.

# 502
Областните кръгове са еднакви за цяла България. Няма как само в еден район да е на друга дата. Датата за бел ще си остане 03.02.

Сега попитах синковеца дали знае кога му е олимпиадата по литература, при което той се плесна по главата и възкликна: "Оле, изпуснах я! Госпожата каза в неделя!" Като го попитах за дата, се усети, че всъщност става въпрос за другата седмица.
Същата работа беше по история. Каза кога е, обаждах се да му отложа урока по БЕЛ, че съвпадаха и след това същия ден ми звънна, за да ми каже, че то не било този четвъртък, ами другия. За нещата, които го интересуват обаче, хич не е заплес.
И ей сега се мота, а има да учи за утре, има домашни,  ще иска и по география да го изпитват. И вместо да седне да си свърши работата набързо, въздиша тежко и кръстосва из стаите.

# 503
https://slovum.com/exercises/
Днес попаднах на този сайт с упражнения и обяснения по български, може да е полезен за вашите деца, моето ме отсвири, но е временно, нищо, че той не знае Simple Smile За сметка на това се самотествах - добре се справям в общи линии, чак приятно се изненадах от себе си  Simple Smile

# 504
Момичета, догодина на изпита ще има ли сбит преразказ.. Голяма мъка е това, сега за зорлян ваканцията им писала госпожата да направят сбит преразказ на "Представлението " .. Една седмица кански мъки, направо му се реве ., Ми то и на мен ми се реве..
Отворихме дума с колежката и та каза, че събитията преразказ не влиза за тази година. Сегашните седмокласници тренират трансформиращ подробен преразказ

# 505
Ще си остане трансформиращ. Говорила съм с експерт по бел. За сбития е по-трудно оценяването, нещо в критериите, не запомних подробности. Та нямат намерение да го променят.

# 506
Имам приятелка - учителка по БЕЛ, която започва квалификация за проверител на НВО. От нея знам, че за нашите остава преразказ за изпита. Значи това ще подготвят в училище.
За след нас готвели някаква странна форма на преразказ с допълване на измислен герой или случка. Нещо странно, но още не са го досъчинили.
...
Нашите си учат, но понеже вчера ги оформиха, значи свършиха срока.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 09:26 от Judy

# 507
С двама учителя по бел, които минаха обучението на мон за оценители на нво и то в 2 различни дни съм разговаряла. И те ми потвърдиха твърдо само трансформиращ. От тях знаех за преименуването на модулите в части. Дори когато от мон говореха по тв за обща продължителност от 150 минути, те ми казаха, че няма да е така, а ще са 2 части 60+90. Оказаха се прави. Затова и сега им вярвам за вида преразказ. На 5.02 им предстои ново обучение, но то ще е за използването на електронна среда за проверяване. Ако споменат и сбит преразказ за нашия набор, ще се включа да се коригирам.

# 508
  • София
Аз съвсем се оплетох с тия преразкази...Значи-  сбития не  м трябва за  матурата, така ли? ДЪщеря ми я юркам да упражнява  всякакви видове.И в школата я карат.Сега разбрах че май  на бели листове без редове ще  трябва да пишат заради сканирането на изпитните работи, та явно ще трябва да  упражняваме писане върху тях ...

# 509
  • софия
Момичета, догодина на изпита ще има ли сбит преразказ.. Голяма мъка е това, сега за зорлян ваканцията им писала госпожата да направят сбит преразказ на "Представлението " .. Една седмица кански мъки, направо му се реве ., Ми то и на мен ми се реве..
Отворихме дума с колежката и та каза, че събитията преразказ не влиза за тази година. Сегашните седмокласници тренират трансформиращ подробен преразказ
Това е фалшива информация. Когато се обсъждаха промени и писахме писма до МОН, беше потвърдено, че за децата от нашия випуск няма да има промяна. Предлагам, когато пускаме някаква информация, тя да е проверена, за да не се внася излишен смут. Или поне да не се представя като краен "факт". ЕЖК не е сериозен източник. Peace

Общи условия

Активация на акаунт