Юлски мами 2019г.

• 33 792
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Изгубен много съжалявам за случилото се. Пожелавам ти всичко да мине бързо и безболезнено и дай Боже скоро да си в друга такава тема.

# 436
Изгубен, много съжалявам за случилото се. Дано от тук насетне ти се случват само положителни неща 🙏🏻

# 437
Ами да ви попитам на вас казаха ли ви нещо относно храните, които не трябва да ядете?! Аз това не го обсъдих с гинеколога, но др път 100% ще попитам.
Тия дни обаче ядох сирене (чудя се какво да ям, че почти нищо не искам), бяло краве ("Боженци"), но после разбрах, че то всъщност се прави от непастьоризирано мляко (е, поне зрее след това) и мноого се притесних заради листерията. За любимите ми меки и сини сирена не си и помислям и дано това, което съм яла, да не ми докара някоя беля :/

# 438
Ами да ви попитам на вас казаха ли ви нещо относно храните, които не трябва да ядете?! Аз това не го обсъдих с гинеколога, но др път 100% ще попитам.
Тия дни обаче ядох сирене (чудя се какво да ям, че почти нищо не искам), бяло краве ("Боженци"), но после разбрах, че то всъщност се прави от непастьоризирано мляко (е, поне зрее след това) и мноого се притесних заради листерията. За любимите ми меки и сини сирена не си и помислям и дано това, което съм яла, да не ми докара някоя беля :/

Здравей, има списъци в интернет за храните, но по препоръка на моя лекар пия Биозин мама, който според листовката има вещества, които предпазват именно от подобни вируси, провери Simple Smile вярвам, че всичко е наред въпреки това Simple Smile))) поздрави

# 439
  • Сандански
Изгубен, много съжалявам за това, което ти се случило. Надявам се лекарите да намерят най- добрия вариант и този кошмар да приключи по-бързо. Бъди силна, пращам ти прегръдки и ти пожелавам бързо да се възстановиш и скоро да се включиш в друга подобна тема.

# 440
  • Сливен
    Въпрос. Секс правите ли? Знам, че не е забранено, но до прегледа ни е малко страх.

# 441
    • Варна
    Здравейте, момичета! С голямо нетърпение чаках и аз да се включа в групичката Simple Smile От 3 седмици следя всеки ден темичката и чета всички коментари, но си бях казала, че докато не ми мине и вторият преглед няма да коментирам. И така - вчера мина и вторият преглед, вече съм 7+3 седмица по календар (според видеозона бях 7+5). Гинеколожката каза, че вече си имаме ембрионче и даже успяхме да видим и чуем сърчице Heart
    Иначе аз съм на 26 г. (живот и здраве ще родя на 27 г.), от Варна съм, първа бременност с термин 13.07.2019 г.
    За мое щастие нито пуша, нито пия кафе. Симптомите ми за сега са само болезнени гърди и много много голяма умора. Нямам гадене и повръщане, много рядко ми прилошава и то в следобедните часове, предполагам от преумора.
    Леко бременеене на всички Simple Smile

# 442
      Въпрос. Секс правите ли? Знам, че не е забранено, но до прегледа ни е малко страх.

Трябва да бъдете много внимателни, да не е често и имайте предвид, че семенната течност съдържа вещество (гинекологът ми каза, но забравих името), което предизвиква контракции.

# 443
      Здравейте момичета, четох много из другите теми, но съм в голяма дилема. Предстои ми пътуване, на което много искам да отида, но се притеснявам това да не навреди на бебчо. В момента на пътуването (400+ км с "луксозен" автобус) ще съм 9+1. Бременността ми дотук е без проблеми, пия Дуфастон, но той ми е още от преди бременността, заради нисък прогестерон. Гаденията вече намаляха, не съм имала течения, всичко изглежда ок, и доктора не ми забрани, но пак се притеснявам. Вие бихте ли предприели такова пътуване в тези седмици?

# 444
      Nansss На мен ми предстои пътуване 2000+ км. Декември месец с кола, когато ще съм 11+4г.с и  аз доста се притеснявам. Днес щях да питам АГ на прегледа, ноо ще чакам до другата седмица понеже е в болничен до края на тази седмица..

# 445
      Изгубен, съжалявам, дано всичко се нареди и скоро пак се похвалиш.

Относно пътуванията, зависи от състоянието ви, от пътя, какво ще правите там и тн. Аз миналия път ходих до Италия и обратно с кола в 7м и нямах проблем, а от качване пеша и носене на тежко в София прокървих в 4м. Аз лично в момента не съм за път Simple Smile

Относно сирената: повечето, които се продават по магазините, са ОК. Аз напоследък много ям пастет, който по принцип е тежък и не се препоръчва, ама пусто, почти само от него не ми се гади Sad

Мамите с предни бременности, кога се очаква да премине гаденето и да ни просветне? Simple Smile

# 446
      Аз нещо ужасно съм се отчаяла.
      Едно, че на предния преглед не съвпаднаха седмици и само го мисля.
      Сега пък се разболях и имам болно гърло, ужасна кашлица и хрема.
      На всичкото отгоре днес имах и няколко капки розово зацапване. Звънах на док и ми каза да почвам Утрогестан.
      Не мога вече да се ядосвам. Каквото стане. На преглед съм чааааак 7.12

# 447
      Аз нещо ужасно съм се отчаяла.
      Едно, че на предния преглед не съвпаднаха седмици и само го мисля.
      Сега пък се разболях и имам болно гърло, ужасна кашлица и хрема.
      На всичкото отгоре днес имах и няколко капки розово зацапване. Звънах на док и ми каза да почвам Утрогестан.
      Не мога вече да се ядосвам. Каквото стане. На преглед съм чааааак 7.12

Как ти каза да го почваш? Аз го слагам 3х2 и силно се надявам да ми го намали докторката скоро, че не ми влияе добре Sad
      За гърлото и др: досадно е наистина, но горе главата, поне не би трябвало да е страшно за бебчо, макар че за теб със сигурност е неприятно.

# 448
      Ами моят доктор ми каза да го пия 3х2. Поне аз така го разбрах де. С предната бременност си спомням, че ги слагах вагинало, но е по-неприятно.
      На мен ми стана кофти, защото имам чувстото, че прокървих от напъването при кашлянето.
      Надявам се, че нищо няма да стане на плода от боледуването, но знае ли човек.

# 449
      • Варна
      Bloomie,  ти на лекар ходи ли?  Как се лекуваш,  какво ти изписаха?  Има безопасни сиропи за кашлица,  които биха ти помогнали.  Инхалации с лайка и сода също много облекчават.  Не се обвинявай,  няма как да избегнем болестите в това време. 

Общи условия

Активация на акаунт