Юлски мами 2019г.

• 33 763
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен бъдещи мами. Записвам се с голяма еуфория тук. Имам два положителни теста , според каклкулатора термина е на 12.07 още на док не съм ходила,тъй като с мъжа ми сме в Англия и тук е малко объркващо. Първа бременност и съм много притеснена, следващата седмица мисля да запиша частен преглед за начало. Леко бременеене на всички и само тупкащи сърчица.

# 76
В мед.център, където исках да ми следят бременността болничния се плаща 30лв/мес., отделно преглед 30лв и видиозон 15лв, предполагам и изследванията се плащат... Май ми се струва скъпичко.

# 77
Здравейте, включвам се и аз в темичката. При мен е първа бременност калкулатора ми изчислява 8 юли термин.
Казала съм освен на ММ Grinning и на семейството ми, защото ми е за първи път и ми възникват множество въпроси, а и дори и нещо да се случи знам че ще ме подкрепят. Другите ще разберат като си проличи Simple Smile
Бях на лекар вече, но отидох доста рано седмица след дата на М, видяхме сакче и чакам прегледа др седмица за да чуем сърчице.
От няколко дни започна да ми се гади, а нз защо бях убедена че ще ми се размине но уви Grinning
За ЖК и аз още не съм много наясно с болничните и тн.  Взех решение да се следя в частна клиника, защото за съжаление по каса почти нищо не е включено и лекарите са ужасно натоварени и не обръщат голямо внимание. Обаче ми възниква и въпроса частните клиники могат ли да издават болничен?
Пожелавам лека бременност на всички момичета и нека темичката да се пълни само с положителни емоции Hug

За  болничните е много относително. Примерно в частна болница в гр.  Пловдив  болничния се плаща по 80лв.

# 78
Смятате ли да се мажете вече с нещо? Аз мисля, че е време и този път искам да пробвам какаово масло. Предната бременност ползвах кокосово. Много съм доволна, но попива много бавно и оставяше мазни следи. Иначе вече имам корем като на преяла! 😂 И първия път така бързо ми се появи. Дано само този път не кача много килограми. Ще внимавам.

# 79
Здравейте, включвам се и аз в темичката. При мен е първа бременност калкулатора ми изчислява 8 юли термин.
Казала съм освен на ММ Grinning и на семейството ми, защото ми е за първи път и ми възникват множество въпроси, а и дори и нещо да се случи знам че ще ме подкрепят. Другите ще разберат като си проличи Simple Smile
Бях на лекар вече, но отидох доста рано седмица след дата на М, видяхме сакче и чакам прегледа др седмица за да чуем сърчице.
От няколко дни започна да ми се гади, а нз защо бях убедена че ще ми се размине но уви Grinning
За ЖК и аз още не съм много наясно с болничните и тн.  Взех решение да се следя в частна клиника, защото за съжаление по каса почти нищо не е включено и лекарите са ужасно натоварени и не обръщат голямо внимание. Обаче ми възниква и въпроса частните клиники могат ли да издават болничен?
Пожелавам лека бременност на всички момичета и нека темичката да се пълни само с положителни емоции Hug

За  болничните е много относително. Примерно в частна болница в гр.  Пловдив  болничния се плаща по 80лв.

Хм в какъв смисъл се плаща, нали съм съм осигурена и имам право на майчинство тоест като му дойде времето трябва да платя за болнчен ли не разбирам? Тоест на практика всички болници са частни, просто някои лекари работят с касата други не. Чудя се ако се запиша при лекар, който не работи с касата той щеможе ли да ми издаде самия документ за майчинство 40 дни преди термина. Или трябва да се запиша проформа и по касата да се преглеждам?

# 80

[/quote]
Хм в какъв смисъл се плаща, нали съм съм осигурена и имам право на майчинство тоест като му дойде времето трябва да платя за болнчен ли не разбирам? Тоест на практика всички болници са частни, просто някои лекари работят с касата други не. Чудя се ако се запиша при лекар, който не работи с касата той щеможе ли да ми издаде самия документ за майчинство 40 дни преди термина. Или трябва да се запиша проформа и по касата да се преглеждам?
[/quote]

Аз питах за болничен по-рано от 45 дни преди раждането. За такъв май искат да се плаща. Иначе за 45 дни преди раждането и следващата 1г. би трябвало да няма проблем. Попитай все пак, за да си спокойна Wink

# 81
  • Сандански
Здравейте и добре дошли на новите момичета, пожелавам на всички в групичката леко бременеене Wink
eeyoree77, запази спокойствие и си направи още една консултация. Изоставянето не винаги е проблем, може да си имала по-късна овулация. При първата ми бременност след 7-ми месец бебето почна да изостава в размера на главата спрямо тялото и 9-ия месец изоставането  на размера на главичката му беше някъде 2 -3 седмици, а тялото горе долу си отговаряше на седмиците. Това като цяло много тревожеше моя лекар, но винаги ме успокояваше като казваше, че може да не е главуресто Simple Smile Ех, така и беше, роди се здраво, сладко, малко бебче 2,300кг. Един съвет от мен бъди спокойна и вярвай, че всичко ще е наред и накрая ще гушкаме сладки бебенца.

# 82
Има ли някой без никакви симптоми? То вярно, че е рано де, сега съм в 5гс, но предния път ми се струваше че по това време почна зачестено уриниране и напрегнати гърди. Сега имам само леко придърпване.

# 83
Често ми се пилка на мен от доста време , много ми се спи иии с храната съм скарана , но иначе нямам болезнени гърди или нещо друго. Вие пиете ли някакви витамини , че малката пак е болна и много ме е страх да не се разболея?

# 84
Аз си довършвам едни за преди бременност, които бях почнала и пия пробиотик

# 85
  • Сандански
Моите симптоми, ако ги има са леко гадене и нагарчане в устата, често ходене до WC и от време на време леки болки малко под пъпа. Не винаги ги имам тези неразположения, даже вчера казвах на ММ, че все едно не съм бременна, но и с първата не съм имала кой знае какви симптоми. Вече съм в 7с. още не съм била на лекар,  много ми се иска да отида вече на преглед, но докторката ми цел ден не ми вдига Sad

# 86
Благодаря, antonka!
За сега съм спокойна и мисля само положително.. ако не аз, кой да повярва в бебенцето ми? Тази седмица съм пак на преглед,дано нещата са се нормализирали и да се зарадваме както трябва Simple Smile

За симптомите, това са моите: често уриниране, вълчи глад, обострено обоняние и леко придърпване от време на време. Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 14:26 от eeyoree77

# 87
Здравейте и от мен!
Все още нямам термин. Майка съм на 3г. момченце и бременна в 6г.с.
Миналата седмица бях на преглед и се видя добре оформено сакче. Отидох толкова рано на преглед, защото се притеснявах дали всичко е наред.
Разбрах, че съм бременна съвсем случайно. В деня, в който трябваше да ми дойде прокървих. Предполагах, че е цикъл, но само след един ден, кървенето спря. Имах само от време на време розово зацапване. Не знам какво ме накара да си взема тест, но беше положителен Wink Лекаря, който ме прегледа каза, че не вижда никакъв проблем. Вика ме след 10 дни, за да чуем пулс.
В първата бременност бях много спокойна, но с тази съм същински ужас. За всяко нещо се притеснявам, чета и се шашкам.
Днес пак ми се случи розово зацапване за кратко. Имам чувството, че като се движа повече и се появява. Чувствам се много уморена и всяка болка ме притеснява. Често имам напрежение ниско долу и придърпване.
Сега се чудя дали пък да не чакам следващата седмица, а още тази да не мина на преглед, поне за мое успокоение.

# 88
И аз се шашкам, ама е нормално. (Не че имам няква идея въобще Joy )
Симптомите си остават същите- лека умора и (най-лошото) запек...Може би за това още не мога да асимилирам новината и все си мисля, че нещо не е наред.
Иначе си бях взимала бадемово масло и с него се мажа. Мисля да ги редувам с кокосовото. Поне действа успокояващо и приятно като започнеш да се грижиш за себе си Blush
За зацапването всички казват, че е много често срещано и стига да няма болка или съсиреци всичко е наред.
И аз да питам, как мислите, дали да ида другата седмица (7г.с.) или да изчакам още?

# 89
Здравейте, момичета! Много се радвам, че мога да се присъединя към групата на юлските мами. Все още не съм ходила на лекар, но преди няколко дни видях желаните две чертички. Надявам се всичко да е наред и да можем да си споделяме вълненията около бременноста през следващите девет месеца. Терминът ми е на 24.07. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт