Юлски мами 2019г.

• 33 899
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
eeyoree77, супер, може да се засечем на някой преглед или на раждането. Simple Smile Аз ще се следя при Кирякова, както и предната бременност и раждане. Но ти щом си на преглед на 12.12, значи си при някой друг лекар. Те всички са много добри.
И аз съм правила фетална във фемина, но попаднах на някаква дръпната лекарка и сякаш не ми се ходи там. Затова ще разпитам на прегледа къде и за коя седмица ще ми препоръчат.

Ако някой има препоръки за ФМ, моля да сподели. Simple Smile

Ние на втората ФМ също попаднахме на една сърдита дама, която нищо не обясняваше. На третата обаче, останах очарована. Бяхме при Славкова. Аз раждах при Герганова, ще видим на идния преглед дали ще съм пак при нея. Simple Smile

# 346
Много тихичко се записвам и аз във вашата темичка.  Имам син на 5 г., както се вижда от подписа ми. С него бременността ми беше много тежка, но няма да разказвам, за да не ви плаша. Важно е, че всичко завърши благополучно и се надявам този път на по-лека бременност Simple Smile С тромбофилия съм и на терапия с Фраксипарин всеки ден. Днес по спешност търчах на преглед, заради болки в 6 г.с. + 1 д., но се оказа, че болките не са от бебчето, а съм с колит, та ще си поседя на диета сега ... Иначе видяхме пулсации на ехографа ( вагинален ), даже ми го пуснаха, за да се успокоя. Към ФБ групата ще се присъединя, като мине 3-тият месец, надявам се да ми е по-спокойно тогава. Термин - 19.07.2019 г.
Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички! Да си гушнем юли месец живи и здрави дечицата!
Има ли други мами от Варна?
Аз съм от Варна🤗

# 347
Добре дошли на всички нови мамчета Simple Smile Много се радвам, че се увеличаваме постоянно.

Пипи 5+1 означава 5 седмици + 1 ден Wink

Първото ми раждане беше преди 10г и сега като чета за някой неща се чувствам като индианец хаха

Моля,  който може да поясни. Преди се правеше биохимичен скрининг по желание на бременната и се заплащаше отделно. Сега чета и за фетална морфология. Първа, втора, трета...
Каква е разликата между БС и ФМ и по колко се правят по време на бременността?
Питах моята лекарка и тя ми каза,  че ФМ е приблизително изследване и показва има ли вероятност за генетично заболяване, но не е точно. Феталната морфология е платено допълнително генетично изследване,  което показва има ли генетични заболявания плода или не, и в зависимост за колко заболявания искаш да направиш изследването (минимума е 3) цената е от 1500 до 2800лв (май, като чух първата цифра се шокирах)...

Та ми се струва, че това, за което споменавате вие и това, което ми обясни докторката са 2 различни неща...

# 348
Dessy, повече инфо можеш да намериш тук https://bremennost.bg/fetalna-morfologiq.html&ved=2ahUKEwiGg … 6G2N5UgJBKGF41KDf
Надявам се да се отваря линка, понеже го копирам от телефона.
Като цяла е вярно, това което ти е казала твоята докторка. Не е задължително и не се поема от ЗК, но е препоръчително. Цената преди 5 години за ФМ беше около 100лв в София, но сега може и 200лв да е станала с тази инфлация.

# 349
Добре дошли на всички нови мамчета Simple Smile Много се радвам, че се увеличаваме постоянно.

Пипи 5+1 означава 5 седмици + 1 ден Wink

Първото ми раждане беше преди 10г и сега като чета за някой неща се чувствам като индианец хаха

Моля,  който може да поясни. Преди се правеше биохимичен скрининг по желание на бременната и се заплащаше отделно. Сега чета и за фетална морфология. Първа, втора, трета...
Каква е разликата между БС и ФМ и по колко се правят по време на бременността?
Питах моята лекарка и тя ми каза,  че ФМ е приблизително изследване и показва има ли вероятност за генетично заболяване, но не е точно. Феталната морфология е платено допълнително генетично изследване,  което показва има ли генетични заболявания плода или не, и в зависимост за колко заболявания искаш да направиш изследването (минимума е 3) цената е от 1500 до 2800лв (май, като чух първата цифра се шокирах)...

Та ми се струва, че това, за което споменавате вие и това, което ми обясни докторката са 2 различни неща...

Dessy, най-вероятно са имали предвид Prenatest, чийто най-евтин вариант е около 800 лева, а ако искаш пълния пакет изследвания за всички генни мутации, стига до 2800 лева. Наистина си е сериозна сума. Аз лично ще се огранича до стандартните  - биохимичен скрининг и фетална морфология.

# 350
Аз да ви кажа с тази фетална миналия път леко се обърках Simple Smile Моята докторка ми обясни, че ми прави "нещо като фетална" Simple Smile Аз знаех, че ултразвукът й е добър, но не правеше чак такива 3д-4д-5д и тн снимки, каквито разни други мами качваха. Затова отидох и на една при Сигридов, който ми се накара, че не съм с проблемна бременност и не съм за него. Както и да е, той гледаше точно същите неща като моята докторка. БХСто доколкото успях да се ориентирам май е леко булшит. То е статистическо изследване въз основа на кръвна картина и данни от ехографа, най-вече за транзнухалната  гънка. Знам за мами, при които е давало недобри резултати, а всичко е било ОК. Както и да е, ще го пусна да не е без хич Simple Smile Мисля пак обаче като предния път да направя първата ФМ на две места за всеки случай, защото за мен тя е най-важна. В "Надежда" в София някой следи ли се? Там мисля да питам кой прави и кога и да запиша.

# 351
Мамчета знам, че попринцип жена не се пита, но пък нали всички сме жени. Интересно ми на колко години сте и ако ви е втора бременност на колко беше първата ви? 🤗🤗🤗

# 352
Привет,
Включвам се с отговор на някои от последните въпроси.
Аз лично ще правя Биохимичен скрининг + Фетална морфология някъде в 12-13г.с.
После има още две фетални морфологии до края на бременността. И предния път правих същото. Феталните май бяха някъде към 120лв. едната. Не ги смятам за излишни определно.

Аз се следя в клиника “Надежда”. Там родих и първото си дете. Останах доволна. Сега си плащам всеки преглед, а живот и здраве ако всичко е наред, след феталната и биохимичния ще се запиша за Женска консултация. Има пакет, който струва 680лв. и включва цялото проследяване на бременността от 12г.с. до края ( включва изследвания, прегледи, ултразвукове, тонове и т.н.) само феталните се плащат допълнително. Ще се пробвам да запазя час при др. Михова за Феталните.

Аз съм на 27 години. Първото си дете родих на 24г. Все жалани бременности. Дай боже до 30г. да имам три Wink

# 353
Аз съм на 35.Първата бременност беше на 23 преди 12 години.И аз всичко съм забравила,но има и новости.Лекарите ще ни насочват.То няма една с една една еднакви бременности.Аз все още зацапвам  кафяво и ми е много притеснено.

# 354
Аз съм на 36 г. с първа бременност, май ще съм доста голяма кака на повечето от вас 😁 Просто съдбата ни срещна по-късно с половинката 😊

# 355
  • Варна
Аз съм на 29 г. Родих синът си 2 месеца преди да навърша 24г., напълно планувани са ни дечицата.  Когато бях на 21г. ме оперираха заради кисти на яйчниците и ме предупредиха,  ако искам деца да побързам.  С намален яйчников резерв съм също... 
ФМ мисля да правя в София -  при Михова и при Сигридов,  да стигна до там само.  Имам си своите причини да посетя и двамата.  При предишната бременност нямаше как да пътувам и правих само първата ФМ,  във Варна.  Другите не ги направих.

# 356
Аз съм на 35, първото дете родих на 22, второто на 24, а третото на 31.

# 357
Здравейте момичета!
С голямо удоволствие се присъединявам към вас, предполагаем термин 2 юли.
На 35 год.съм, имам 2 момиченца на 12 и 7 години. Те са много щастливи от новината ☺
Ще се радвам да обменяме опит, тъй като двете ми деца са раждани в чужбина и не съм много наясно как се случват нещата тук.
Относно зацапването, не се притеснявайте, щом доктора казва, че всичко е наред. Аз имах такова с голямата ми дъщеря, даже алено червена кръв си беше и всичко изчезна от само себе си в 11 седмица, без медикаменти. Мислете положително, всичко ще е наред 🤗

# 358
  • Сандански
Първото дете родих на 30, живи и здрави,  сега ще родя на 35 ☺.

# 359
Здравейте, реших и аз да се включа най-накрая след като досега само тихо четох останалите. Аз съм на 30 с първа бременност, очакваме мъника около 04.07.19.
Нещо което не успях да намеря из форума, знае ли някой за списък на всички задължителни и важните опционални изследвания и кое кога се прави? Успях да намеря само отделни споменавания тук-таме, но нищо по-конкретно.
Успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт