Юлски мами 2019г.

• 33 891
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Яренце , ти ли казваше, че си с котка? Прави ли изследвания за токсоплазмоза? Ако да - къде, как, какво, що?

Нищо не съм правила още. Другия понеделник съм на 2ри преглед и ще искам пълни напътствия- кое изследване кога и къде да правя.
Веднага ще си кажа тук, де. Simple Smile
Ох аз имам 3 котки най-голямата ми е на 16 години от бебе е вкъщи дано изследванията излязат окей, че не мога да се разделя с нея 🤭

# 376
  • София
Cwetii, и на теб да кажа как протече първия ми преглед. Влизам при докторицата и й казвам "Имам котка!". Отговорът й беше "Супер! И аз имам котка! Да не си си и помислила да я махнеш!".

Не че няма да пусна изследванията, де. Simple Smile

# 377
Cwetii, и на теб да кажа как протече първия ми преглед. Влизам при докторицата и й казвам "Имам котка!". Отговорът й беше "Супер! И аз имам котка! Да не си си и помислила да я махнеш!".

Не че няма да пусна изследванията, де. Simple Smile

Да и аз ще ги направя на 100% и силно се надявам всичко да е наред! Бях чела, че когато живееш дълго време с котка развиваш имунитет към токсоплазмоза-та. Дано е така.

# 378
  • Сандански
Момичета, вие имате ли бяло течение? Аз след последния цикъл си бях правила цитонамазка, която е чиста. Но от около две седмици имам бяло течение. В петък казах на доки и тя каза, ами сигурно имаш гъбички, но след това нищо не ми изписа. Пък и аз забравих да я питам, та сега се чудя дали да и звъня или да изчакам следващият преглед към 20.12. Дали може да навреди на бебчо?

# 379
Antonka  Аз също имам, но е без мирис или странен цвят(жълтеникав,зелен и т.н), за което  казат, че е нормално защото имунната с-ма отслабва и това е един вид защита от инфекции, но зависи и какво е бялото течение, ако е много засилено,с различен цвят,мирис или консистенция може да има възпаление. Ако много те тревожи обади ѝ се. Има близо месец до следващия преглед.

# 380
  • Пловдив/София
Засиленото течение в ранна бременност било нормално четох. И аз ще питам док, защото го имам- още преди да направя първия тест се беше засилило. Ако не те притеснява с някакви зверски сърбежи, не би следвало да е проблем и няма да пиеш нищо. По-малко сладко, повече кисело мляко са ествени начини за справяне. Аз мисля и на басейни да си ходя, но ще питам де.
Никакво махане на животните, ей Simple Smile  доказано е, че ако от утробата/новородено детето живее с животни, имунитетът му е засилен и % алергични деца е по-малък. Не само е жестоко и глупаво да се махне животно, ами и реално ще загубите една огромна полза от него. Мога да потърся сайтовете, на английски са, но и само мжоете да намерите с гугъл- allergy pets newborn примерно като напишете.

# 381
Здравейте, момичета. Добре дошли на новите бъдещи мамчета. Успех на всички, които им предстои преглед тази седмица. Има ли мами, които нямат гадене /повръщане/? С миналата бременност много се измъчвах относно това, а сега съм почти в 6г.с и нямам такива симптоми, от време на време само леко ми прилошава. А нали казват, че колкото се чувства по-зле майката, толкова бебето е по-добре Simple Smile . Иначе гърдите много ме болят и са наедрели, чакам си прегледа на 15.12, когато се надявам, че ще се запиша и на ЖК, зацапването ми отшумява, но го има, сякаш нещо се чисти. На въпроса за възрастта, аз съм на 38г., втора бременност.

# 382
Miss_Deyzy Аз съм с мноооого леко гадене, но ми е първа бременност и съм почти в 7 г.с. На преглед съм утре, дано чуем сърчице! Някои дори и това прилошаване нямат. Само бъди спокойна ( до колкото е възможно) позитивно мислене и дано всичко е наред. Успех !

# 383
Благодаря, Cwetii! Ти при кой лекар се записа? Понеже и аз съм от Варна и много трудно избрах своя. Тия дни бяхте споменали за плачливостта, присъщо ми е и на мен. Смяната на настроенията ги имах и преди бременността, така че не ги отдавам на симптом. Лесно раздразнима съм, избухлива или пък хипер спокойна, на моменти ме е страх или пък съм непукист и т.н

# 384
  • София
И аз почти нямам никакви симптоми. Като изключим 2 номера по-голям сутиен (с който се преродих). Grinning

Само вчера и тази сутрин ми беше едно между "гладна съм/повдига ми се", но реално само това е.

Трябва да седна да си направя списък с въпроси за другия понеделник:
- Кога на какви прегледи се ходи?
- Кога мога да се запиша за ЖК?
- Давайте идеи за други въпроси. Simple Smile

# 385
  • Варна
Cwetii,  Miss_ Deizy ,  вие при кои лекари ще се следите?  Бременността със синът ми я следи д-р Славчев, сега съм при д-р Красимира Желязкова,  но ми предстои среща и с д-р Наталия Мирчева от АГ. 
Иначе аз нямам гадене и преди не съм имала.  Единствено гърдите са ми надути и болезнени,  и си ме приболява корема,  както и пишкам често. 

# 386
  • Сандански
Miss_Deizy, радвай се че нямаш гадене и повръщане, не е вярно, че колкото по-зле е на майка толкова по-добре му е на бебето. Аз с първата бременност нямах почти гадене и не се съм повръщала, детето ми се роди живо и здраво и всичко беше наред. Сега пак е почти така, може би една идея ми се гади повече през ден, през два.
Яренце, за ЖК моята докторка каза след 12г.с., така също беше казала тук в темата и някоя мама, но не помня коя Simple Smile

# 387
Яренце, аз също се раздвам на този бонус от бременността Simple Smile
Arven_89, миналата ми бременност следеше д-р Мирчева, посещавах и д-р Александров от АГ. Сега съм се насочила към д-р Славчев.
antonka, права си мила! Пусто неспокойствие и много мислене от моя страна. При все, че в сравнение с предния път, сега съм по-спокойна и даже още не мога да го асимилирам. Стана толкова бързо. Първия път чаках повече от 4 години, сега на втория месец се получи.

# 388
  • София
Здравейте и от мен. 😊
Аз съм на 24г. първа бременност. ❤️
За симптомите за сега нямам освен зверския глад 😥 който малко ме притеснява. Да не взема да се превърна в "кит убиец" 😁 Вие как сте с храната? Хапвате ли повече?

# 389
Diksy Моля те не питай за храна, че само от думата огладнявам 😂😂 За сега май аз съм най-мъничката тук (21г.) 🤭

Общи условия

Активация на акаунт