Юлски мами 2019г.

• 33 889
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ехаааа много яко, че си се решила на тези години Cwetii 😊👌
П. С. Имам чувството че мога да изям целия свят (предимно сладкия свят де) 😃 и ми става по добре да знам, че не съм единствена!

# 391
Diksy Моля те не питай за храна, че само от думата огладнявам 😂😂 За сега май аз съм най-мъничката тук (21г.) 🤭

А аз най-старичката, може да ми викате лельо Stuck Out Tongue Closed Eyes . Като се замисля момичета, моята племеница е на 24г. Smile

# 392
  • София
Абе, и аз си похапвам, но винаги съм обичала да си похапвам. Grinning

Но сега се вкарах в нов филм- преди 10ина дена на моя колежка дъщеричката се разболя от варицела. Миналия петък и майката (колежката ми) също се разболя.

Аз уж съм карала, но майка ми ще рови из картоните довечера.

*А девойката на съседното бюро е болна. Confused
**Не е решение цяла зима да се затвориш вкъщи, но същевременно искам да минимизирам рисковете.

# 393
Здравейте мами,
Най-накрая и аз се включвам при мамите след 11 месеца мъки, болка, сълзии разочарования.
Според приложението съм в 5гс+2дни и термин 28 юни 2019. Другия понеделник съм на първия си преглед.
Като гледам съм най-мъничка от всички Ви. (19г.)

# 394
  • София
Хахаха разсмя ме от сърце, "лельо" Miss_Deizy 😘 Много хубаво, че сме се събрали бъдещи мами от различни възрастови групи, пък и сме все забавни 😁
Яренце и аз по принцип си похапвам, ама сега се "оливам".
За рисковете и аз от време на време се панирам да не се разболея, ама си права че няма как да се затворим вкъщи.

Добре дошла и на теб FBID ти си шампиона по възраст! 🤗 Честито и леко бременеене 😊

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 16:57 от Diksy

# 395
Относно излизането в болничен, аз смятам, че ако човек не е с рискова бременност и се чувства добре, може да си работи до край. Зависи и от професията де. С предната бременнност работех до 8ми месец, но тогава се чувствах супер и почти не ми личеше корема.
Сега уж ми е за втори път, а съм по-притеснена за всички. Ето сега съм с болки в гърлото и много се притеснявам. Отделно нещо и семдиците не съвпадат и все го мисля. Нямам търпение до следващ преглед, а е чак на 7.12.

# 396
  • Пловдив/София
Здравейте мами,
Най-накрая и аз се включвам при мамите след 11 месеца мъки, болка, сълзии разочарования.
Според приложението съм в 5гс+2дни и термин 28 юни 2019. Другия понеделник съм на първия си преглед.
Като гледам съм най-мъничка от всички Ви. (19г.)

Извинявай, ако е твърде лично, но ми стана интересно: 11 месеца си опитвала тна всяка цена да забременееш, така ли? Тоест от 18 годишна? Има ли причина да си искала  и да си се притеснявала така рано?
Още веднъж извинявй за въпроса, но не познавам никой като теб- повечето ми приятелки на 30+ още не "са готови". Интересно изключение си и ще се радвам да разкажеш малко за себе си Simple Smile

Някакви бабини деветини за  успокоение е това, че колкото по-зле майката, по-добре бебето. Имах прекрасна първа бременност, не помня почти никакъв дискомфорт, бебето си беше съвсем здраво (макар и доста ревливо- дотам и с прикзката "спокойна бременност- спокойно бебе". Тц!)

# 397
@пипи2013 Да точно така. Преди да сте започнали да упреквате.... наложи ми се да порасна бързо бързо, тъй като родителите ми пътуваха и ги нямаше 11 от 12 месеца в годината. Исках или не трябваше да се оправям сама с много много много неща, които не са за едно малко дете. Разбира се не обвинявам родителите си, те искаха да имаме всичко. Та, дори когато бях на 7г. И се роди брат ми аз се грижех за него като за свое дете. Като на 8 навършени месеца грижите за него останаха изцяло на мен, след поредното заминаване. Дете на 8години трябваше да бъде поне с мислене на 18, за да е адекватно в грижите, е и бях. Съответно в момента съм на 19 и мисленето и приоритетите ми изпреварват на светлинни години години. Не са ми нужни барове, купони и "наживяване" както казват моите набори.
Малко за нас. С мъжът ни сме заедно повече от две години. В момента той е на 26г. Той е моето "аз" в мъжки пол. Просто еднакви сме и животът ни е като приказка. Миналата Нова година бяхме на пътешествие из рязлични държави и той ми предложи брак, съответно се пренесох у тях. След две три седмици от самосебе си започна разговор за дете и аз казах, че съм напълно готова и винаги съм искала да съм много млада майка.
Спряхме да се пазих още януари, като си мислехме, че ще стане бързо за няколко месеца, затова си насрочихме сватбата за 20 откомври 2018, за да съм около 6ти, 7ми месец и да е възможно още. Но по ирония на съдбата не става както искаме. Както ми беше редовен цикълът и ми идваше точно на 29 дни, така Март месец июах закъснение от 14 дни, което ме побърка. Хиляда тестове, чете, форуми, притеснения и посещения на двама гинекози, които взаимно си потвърдиха диагнозата "поликистозни яйчници". Питаха ме " за къде бързаш? Ти луда ли си, притесняват се само над 35,40год, та ти си дете. И тези приказки ме ядосваха още повече. Това не беше просто прищявка, а истинско. Започнах да пия Иногинол и Мама хранителни добавки. Мерих БТ и използвах метода на цервикалната слуз. И всеки месец след поредното идване на менструацията бяха сълзи, болки, разочарование, депресии. Докато август месец не реших, че вече след 7 месеца ще потърся специалист по фертилитет/стерилитет, защото според мен не е нужно да мине цяла година, за да отидеш и да ти открият очевиден проблем, а ти да си загубил цялото време и нерви. Посетихме невероятния д-р Даскалов, който може би единствен държи на изследвания преди опити за забременяване. Съответно при посещение при него, докато му обяснявах всичко около мен и опитите, той ме попита"Вие да не се занимавате с медицина, че използватв такива термини." Аами не, просто изчетох всичко налично на български, английски и част на руско, което беше по темата. Той ме накара да си направя 3 страници А4 списък с необходими изследвания, които всъщност се оказаха в норма, без обременяването с глюкоза. Нямаше как поликистоза без инсулинова резистентност. Още повече се питах защо на мен точно. Направихме и спермограма, от която стана ясно, че е с лека намалена подвижност. Изписаха на мъжа ми L-Carnitin  2000mgr дневно. Септември си мислех, че всичко се е получило и надеждите да си имаме бебе зодия близнаци  беше огромна ( и аз и той сме близнаци, родени през 5 дни). Но желанието ми се попари като разбрах, че имаме положителен Уреаплазма Парвум и антибиотик и със забрана за секс точно преди предполагаемата овулация. Още един удар за нас и пак процедурата със сълзите. Толкова се бях променила  не бях същия усмихнен лъчезарен човек, който приемаше всичко с усмивка. Октомври бяхме на повторно изследване и беше изчезнала тази гадинка. Точно ден преди сватбата на 19ти ми дойде и беше доста неприятно, но го преживях. Еуфорията покрай сватбата и след нея отминаха и точно на 14сти ден след сватбата си хванах овулацията с мерене на БТ и съответно сега съм тук  в тази група. Най-щастлива на света,  защото си мислех как никога няма да стане с тези наши проблеми.
Това е моята история, ще се радвам на много Ваши въпроси, знам че Ви е много странно и едва ли не "това момиче какво се лигави". Няма значение на колко години си, има значение какво имаш в главата си, какви са ти мечтите, приоритетите и разбиранията за живот.
Хубава вечер на всички!

# 398
FBID Как ми напомняш за меннн! Радвам се, че сте стигнали до щастлив финал. Лека бременност и само положителни емоции. 🤗

# 399
  • София
FBID шапка ти свалям!!!
Леко и щастливо бременеене! Хубаво е, че се включи в нашата група! 🤗❤️

# 400
Cwetii, и на теб да кажа как протече първия ми преглед. Влизам при докторицата и й казвам "Имам котка!". Отговорът й беше "Супер! И аз имам котка! Да не си си и помислила да я махнеш!".

Не че няма да пусна изследванията, де. Simple Smile

Да и аз ще ги направя на 100% и силно се надявам всичко да е наред! Бях чела, че когато живееш дълго време с котка развиваш имунитет към токсоплазмоза-та. Дано е така.

Момичета, и аз имам коте на малко повече от годинка. Пред месеци като се решихме, че искаме бебче си направих изследване за токсоплазмоза (в Националния център по заразни и паразитни болести). Оказа се, че не съм го карала. Когато разбрах, че съм бременна в 5г.с. направихме изследване и на котето и тя се оказа отрицателна (занесохме проба от акото при ветеринара ни). Тази седмица ще питам лекарката, но искрено се надявам да няма други съображения Blush

# 401
  • София
Cwetii, и на теб да кажа как протече първия ми преглед. Влизам при докторицата и й казвам "Имам котка!". Отговорът й беше "Супер! И аз имам котка! Да не си си и помислила да я махнеш!".

Не че няма да пусна изследванията, де. Simple Smile

Да и аз ще ги направя на 100% и силно се надявам всичко да е наред! Бях чела, че когато живееш дълго време с котка развиваш имунитет към токсоплазмоза-та. Дано е така.

Момичета, и аз имам коте на малко повече от годинка. Пред месеци като се решихме, че искаме бебче си направих изследване за токсоплазмоза (в Националния център по заразни и паразитни болести). Оказа се, че не съм го карала. Когато разбрах, че съм бременна в 5г.с. направихме изследване и на котето и тя се оказа отрицателна (занесохме проба от акото при ветеринара ни). Тази седмица ще питам лекарката, но искрено се надявам да няма други съображения Blush
Дано! Аз без такова келешче не мога! Heart Eyes А и той е с нас от съвсем съвсем малък - нямаше 2 мес.

FBID, стискам палци всичко занапред да ти се случва по-леко! И бременеене, и раждане, и всичко!

# 402
FBID и аз правих от на Даскалов всичките изследвания.От Пловдив ли си? Като те четох и си казах, че си с по - голям от теб партньор и познах.Присъщо е на такива хора като теб да са с по - голям на години партньор. Щом сте го искали е станало ,това е най прекрасното.Годините са ти супер! Има време после и да учиш и всичко, което пожелаеш.Аз след като родих на 23 реших да уча и на 30 бях завършила магистратура .

# 403
Здравейте,
Да от Пловдив съм и в момента уча бакалавър Маркетинг, завършила съм Национална Търговска гимназия и всичко с икономика ми е в кръвта. Ако има желание винаги може дори и с бебе да се учи, особено ако си го знаеш или поне имаш представа от материала.
А аз съм много за младите родители, майка ми е на 37 и има две деца, едното се ожени и чака дете, а брат ми е на 12г. Тя е в разгара на силите си, а вече няма грижи с деца и може да си гледат живота с тати двамата. Няма по-истинска любов от тази, от която се появява бебе (освен грешките и така наречените бели).
Лека бременност на всички в тази групичка.
Може мами от Пловдив да ми пишат, ще се радвам да обменяме опит  и мнения за лекари, процедури и какво ли още не повремена на бременността.

# 404
  • София
Няколко дни се будих с леко дразнене в стомаха, но и бях болничен миналата седмицата, та си поспивах. Но днес като станах по-рано си ми се гадеше, чак по върнах. С първата бременност си повръща, ще видим сега как ще е. Кора а и при мен е супер подук все едно съм в пети месец.

Общи условия

Активация на акаунт