Юлски мами 2019г.

• 33 757
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета! С голямо нетърпение чаках и аз да се включа в групичката Simple Smile От 3 седмици следя всеки ден темичката и чета всички коментари, но си бях казала, че докато не ми мине и вторият преглед няма да коментирам. И така - вчера мина и вторият преглед, вече съм 7+3 седмица по календар (според видеозона бях 7+5). Гинеколожката каза, че вече си имаме ембрионче и даже успяхме да видим и чуем сърчице Heart
Иначе аз съм на 26 г. (живот и здраве ще родя на 27 г.), от Варна съм, първа бременност с термин 13.07.2019 г.
За мое щастие нито пуша, нито пия кафе. Симптомите ми за сега са само болезнени гърди и много много голяма умора. Нямам гадене и повръщане, много рядко ми прилошава и то в следобедните часове, предполагам от преумора.
Леко бременеене на всички Simple Smile
И още една Варненка се записва. Къде ще водите ЖК бъдещи мамчета от Варна?

# 451
Относно пътуването зависи как се чувствате. Аз в седма седмица ходих до Одрин, а в осма от Бургас до Мадарски конник. С предната бременност пътувах постоянно Велико търново- Бургас. Последно три седмици преди да родя. Не виждам драма в пътуването, ако не е рискова бременност или самата ти не се чувстваш добре.
За храните - аз си ям всичко! И синьо сирене и суши, ако ми се хапва. Риска е, ако си купиш продуктите от някоя баба на улицата! Или пък консумираш сурово мляко, неизмити плодове и зеленчуци и т. н. Аз поне не мога да живея във вечна паника - ами ако...  Водете се по тялото си и усещанията си - това е най - правилно за мен! Сега пак имам планирано пътуване до Македония в началото на май и ако се чувствам добре, смятам да пътувам. Живот и здраве ще се решава на място. 😊

# 452
Ами не съм ходила на лекар, но по телефона ми изписа Прополки за смучене, Гринтус сироп. В нас си правя инхалации с Натриев хлорид и инхалатора на малкия.
По цял ден се тъпча с чайове, мед и лимони. Само за запушения нос не съм измислила какво безвредно нещо да взема.

# 453
  • София
Bloomie, бях хремава, когато разбрах, че съм бременна и веднага отидох до ЛЛ. Тя ми даде Sterimar:
https://apteka.framar.bg/30021256/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8 … -50-%D0%BC%D0%BB-, което си е просто солена вода. 

# 454
Здравейте!

Изгубен, много съжалявам. Не знам какво да ти кажа, но горе главата. Стискам палци всичко да мине по най-лекия за теб начин и много скоро да дойдеш да се похвалих с хубави новини.

За сирената знам, че тези сините трябва да се избягват, но другите май са ок.

Bloomie, бързо оздравяване. Не ги мисли размерите, то и измерването може да не е направено правилно, може и късна овулация да е било. Мисли си само хубави неща, всичко ще е наред.

Пътуванията не би трябвало да са проблем, ако бремеността протича нормално. Аз също ще пътувам другата седмица

А относно гаденето, предните пъти ми е минало към 11 седмица. Аз тогава си водех дневник на бременността и съм си записвала кога ми е ставало лошо, кога ми е минало, доста съм била подробна, само колко пъти съм пишкала не съм писала 😁, но пък сега ми е много полезна инфорацията.
Айде 🤗 от мен, че пак се отплеснах в писане.

# 455
  • Варна
Ерос аз лично за сега смятам да си водя ЖК при моята гинеколожка - д-р Савулева. Simple Smile

# 456
  • Сандански
Аз нещо ужасно съм се отчаяла.
Едно, че на предния преглед не съвпаднаха седмици и само го мисля.
Сега пък се разболях и имам болно гърло, ужасна кашлица и хрема.
На всичкото отгоре днес имах и няколко капки розово зацапване. Звънах на док и ми каза да почвам Утрогестан.
Не мога вече да се ядосвам. Каквото стане. На преглед съм чааааак 7.12
Bloomie, аз ти казах и по-рано размерите да не ги мислиш и на мен на първия преглед беше с седмица и половина изоставане, но на втория преглед си ми беше точно по календар. Една седмица не е проблем по принцип.
И аз миналата седмица минах през хремата с кашлица, много е гадно, но минава. Аз и лукчета много смучех те едновременно ми намаляха дразненето в гърлото и гаденето Simple Smile сега пак си смуча лукчета като ми се гади.

# 457
Здравейте, момичета! С голямо нетърпение чаках и аз да се включа в групичката Simple Smile От 3 седмици следя всеки ден темичката и чета всички коментари, но си бях казала, че докато не ми мине и вторият преглед няма да коментирам. И така - вчера мина и вторият преглед, вече съм 7+3 седмица по календар (според видеозона бях 7+5). Гинеколожката каза, че вече си имаме ембрионче и даже успяхме да видим и чуем сърчице Heart
Иначе аз съм на 26 г. (живот и здраве ще родя на 27 г.), от Варна съм, първа бременност с термин 13.07.2019 г.
За мое щастие нито пуша, нито пия кафе. Симптомите ми за сега са само болезнени гърди и много много голяма умора. Нямам гадене и повръщане, много рядко ми прилошава и то в следобедните часове, предполагам от преумора.

Аз ще съм в Майчин дом при доц. Янева. Simple Smile Ти къде си се записала?

# 458

Аз ще съм в Майчин дом при доц. Янева. Simple Smile Ти къде си се записала?
Другата седмица съм на преглед живот и здраве при д-р Славчев.

# 459
  • Варна
Доста момичета от Варна се събрахме май Simple Smile  Аз съм при д-р Красимира Желязкова за сега,  предишната бременност бях при Славчев.
Някой с болезнени венци?  Едва си мия зъбите и то с детска паста,  имам чувството,  че ми изгаря лигавицата. Бях на зъболекар,  видимо ми няма нищо...  Даже четката ми се струва твърда,  смених няколко,  не съм намерила още точната.

# 460
Ерос в коя седмица си? Аз успях да запиша за Славчев чак на 15.12.

# 461
Момичета, усещам някакво странно стягане на корема, ниско долу. Странно трептене...твърде рано е за такива усещания 🤔  Не знам какво да мисля, да се притеснявам ли...в петък съм на преглед Sad

# 462
Момичета, усещам някакво странно стягане на корема, ниско долу. Странно трептене...твърде рано е за такива усещания 🤔  Не знам какво да мисля, да се притеснявам ли...в петък съм на преглед Sad

Постоянно ли е стягането или е на периоди? Не се притеснявай, това единствено може да ти навреди. Почивай и ако не спре до час-два, аз лично бих отишла на преглед.

# 463
Здравейте бъдещи мами. Преди десет дена разбрах че съм бременна. Все още не съм ходила на гинеколог, но по изчислението на калкулатора за термин съм в 5та г. с, а термина е 28.07 Blush
За сега единствено си чувствам гърдите по напрегнати

# 464
  • Варна
stelavi,  аз бих изпила 2 но-шпа и ако не мине -  на лекар.  Такива болки може да се предизвикат и от червата,  аз направих криза в Събота,  изкарах си акъла. Но отидох на преглед и ме успокоиха. Дано отшуми бързо неразположението!

Общи условия

Активация на акаунт