ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

• 12 212
  • 282
  •   1
Отговори
# 15
Аз пак набързо ... защото сега като хапна Стени е ред и на майка му да хапне Mr. Green ... ама да ви успокоя за Борко на Къдрокоса (Ели, надявам се, не се сърдиш, че съобщавам вместо теб Hug) - newsm44 Новините са добри newsm10! Всичко се е оказало фалшива тревога! Борко е един голям здрав мъж smile3501! По-късно като се приберат, предполагам, Къдрокоса сама ще ви разкаже.
айде отивам да ям!

# 16
Елси, бравос за новината:)
Правде, свиркай как е хемоглобина:)
Аз чака Жоро да заспи, а той не ще - крещи и прочее:( А и тва време смотанооооооо...  Sick

# 17
    Привет!
 Много се радвам, че с Борко всичко е ОК! Simple Smile
 Иначе при нас всичко си е.......... Sick не ядем, ревем, спим по малко, дано скоро зъбчетата да избият в противен случай  ku-ku
  Айде приятен ден от нас Heart Eyes

# 18
  • Добрич
Хей, тук сме си вече!  Laughing
Елс, мила, много ясно, че не се сърдя, а даже ти благодаря, че уведоми и успокои момичетата!   Hug Peace
Ние след прегледа тръгнахме на разходка, че имаше повод за черпня за здравето на Борис, както сте разбрали вече от другото Ели.  Laughing  Hug
Ами, диагнозата беше страшна вчера, а днес се оказа, че са пълни глупости и всичко си ни е наред за сега.  Peace Та, тъй като главичката на Борко е все в горните граници на консултациите и аз от самоинициатива реших да го погледнат на ехограф. Д-рката ми каза, че според нея всичко е ок, но нека да ни види и невролог и той да си каже мнението. Налагало се, защото размерите на главичката му са на горните граници за възрастта. Отиваме на невролог вчера и тя ми казва, че според нея всичко е ок, но за всеки сл. да направим скенер на главата и лепва диагноза "непотвърдена хидроцефалия" Това е супер страшна диагноза и ще рече с две думи - натрупване на водни мехурчета в главичката и притискане на мозъка и от там няма какво да ви обяснявам направо - сериозни мозъчни увреждания, изостанало развитие и куп още др. "красоти". Това обаче никой не ми го обяснява, а аз стигам от общо култура до заключенията въпреки, че питам, питам. Те мрънкат само, защото явно не са искали да ме стреснат или и аз не знам защо или по-точно не искам да повярвам, че е др.причина. Питам невроложката как точно ще накарат Борис да не мърда на скенера и тя ми вика, ами ще му бият пълна упойка и така....щели да го преспят. Аз направо луднах и се затичах към педиатъра ни, защото просто ми се виждаше доста крайно това със скенера и тя като ме погледна направо й стана лошо. Като започнахме да гледами разни таблици и умения на моторно двигателната система за възрастта и правим заклячения, че е безумие това със скенера и тя просто ми каза - "Не разрешавам да облъчваме детето, защото за мен всичко му е наред!" Обадихме се и за второ мнение при една микро педиатърка и днес имахме час при нея. Тя, категорично отхвърли хидроцефалията и каза, че този, който я е поставил просто не разбира от деца. Не се гледало само възрастта на дето, а и габаритите както тя се изрази, сиреч размерите - кг. и ръст. Та, като й казах, че Борис тежи в момента 9,500 и е 71 см., тя ме успокой и каза, че това са размери като за дете на годинка и трябва да се гледа размера на главичката за годинка, а не за 6 мес. Нормално е щом всичките му мерки са на по-голяма възраст и главичката също да отговаря на тях. Та, прегледа го и тя на ефограф и разни упражнения му прави и каза, че всичко си му е наред, че и даже моторно-двигателните му умения са за по-голяма дете. То и при Борис играе и наследствиния фактор, защото баща му е с по-голяма и такава квадратно-кръгла глава.  Mr. Green Даже носих снимки да го видят, че той днес не беше с нас. Та, така......снощи щях да полудея от притеснение, днес от радост!   Laughing Hug Hug Hug
Ако искате вече мога да давам консулт какво трябва да може да прави дете на 6 навършени месеца.  hahaha
Това е - Благодаря на всички ви момичета, за загрижеността и стисканите палци. Ето, имаха положителен резултат! Благодаря ви още веднъж и да знаете, че много си ви обичаме! Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.П Забравих - Честито на днешните пораснали с още един месец! Да са ви живи и здрави децата!

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 16:31 от kadrokosa

# 19
Къдрокоске мнооогоо се радвам ,че с Борко всичко е ок Hug Hug

# 20
Ели, много се радвам, че всичко си му е наред на Борко!!!  bouquet Hug
Много съм доволна от езследването на кръвта - Hb е 126! Урааа! Без жълтък и други измишльотини!

# 21
Къдрокоске - чудесна е новината за Борко   bouquet Голямо е момчето (имам предвид кг и см) пу, пу!!!Естествено е при такъв голям мъж и главичката му да е голяма. Направо съм възмутена от тия лекари  ooooh! И като си помисля, че им поверяваме живота и здравето на децата си  Crossing Arms Нашата пък, като бяхме на 23.05. на консултация гледа венчетата и вика - Мда, скоро зъби няма да има. Да ама не. Зъбчето изби три дни по-късно  Mr. Green
Кокита, съчувствам ти. Дано скоро да си имате зъбче  Praynig (описаните симптоми, начело с неяденето са ми добре познати и при нас беше точно така два дни преди да излезе зъбчето).
Правде, страхотен хемоглобин на Калинка!  Simple Smile
Между другото момичета една педиатърка (поредната при която съм ходила) каза, че освен хемоглобин е добре при изследването да се търсят и конкретните стойности на желязото в кръвта. Казвам, щот тя изкара Сисито анемична по цвета на кожата около очите  #Crazy Ние изследване още не сме правили, те предстоят, но ми каза да търся и показател на желязото. Още не ми е оставало време да се ровя и по тоя въпрос, че с нашите медици май най-добре е всеки сам да си е информиран много.
Ели, ако не те затруднява пиши за това какво трябва да прави дете на навършени 6 месеца. Мисля че четох някъде, ама вече толкова инфо има в главата ми, че...  Shocked
Ние сега сме си в Шумен и Сисито всяка вечер плаче неутешимо  Cry Мисля, че се превъзбужда, а и като не й е позната обстановката ...  Rolling Eyes
Днес никой не ми отговори на въпроса  Sad - колко спят вашите деца  Rolling Eyes

# 22
Привет и от мен,
къдрокоса радвам се че всичко е наред.Някои лекари въобЩе не се съобраzяват какво говорят и човек може да се побърка от притеснение.Представям си какво си иzживяла.Важното е че всичко е наред Praynig.
 Dani_na_Sisi   И ники си поспива.Сутрин се буди към 5.30ч. и си пие млякото,след което zаспива до към 7.30ч.Към 8.30ч.иzлиzаме да водиме баткото на градина и след това се раzхождаме и тои пак си поспива около половин ,един час.После спи на обяд след като си хапне пиурето.Тогава спи от 13.00 до 15.00-15.30ч. Иzлиzаме и понякога дремва и навън около половин час.Вечер zаспива към 21.00ч.Ех,че съм подробна. Grinning
 Отивам да къпя децата.

# 23
  • Добрич
Мацки, наистина трябва май сами да се информираме за почти всичко, защото някои лекари само диплома имат на хартия и туй то - за голямо съжаление. Rolling Eyes
Правде, браво за изследванията и какъва стойност на хемоглобина - Бравос, бравос!  Peace
Кокита, искрено се надявам скоро да се появи зъбче, че да си починете всички от мъките.  Hug Praynig
Дани, относно спането - Борис заспива към 20,30-21,00 и се буди да яде към 4,00-5,00 и после става към 7,00 и от там-нататък спи на всеки два часа за по-половин час. През нощта задължително се будим поне един, два пъти да пием вода и пак заспиваме.
Относно уменията за деца навършили 6 мес. -
1 - Да се обръщат от корем на гръб и в двете посоки - ляво -дясно. За от гръб по корем можело и по-късно.
2 - Да могат да държат игричка освен с двете ръце така и с по всяка отделно.
3 - Да могат да прехвърлят играчка от едната в др. ръка
4 - Да могат да стоят що годе стабилно изправени както и в седнало положение.
5 - Когато са по корем да могат да посягат към играчка с едната ръка и в същото време да стоят на др. три крайника стабилно.
6 - Да могат да пият от чаша
7 - Да ядат свободно от лъжица
8 - Да казват отделни срички - ма-ма, ба-ба, дя-дя, га-га
9 - Да могат да издават различни звуци
10 - Да се опитват да лазят

Това е в момента, което се сещам, че ме питаха.  newsm78 Ако се сетя още нещо ще пиша.

Ами, това е от мен, а щях да забравя да позравя с добре дошла отново на Дани и вече да няма такива паузи на изчезване, а да е редовна както през последните два дни. Peace Laughing

Приятна вечер и лека нощ! Да спите сладко и малките бебоци да са послушни през нощта.   bouquet

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 21:34 от kadrokosa

# 24
Привет на всички! Ние сме нови тук! Декемврийче сме и ако може бихме се включили в албума! Мерси Joy

# 25
  • Добрич
Добре дошли на Феята и нейното слънчице! Много ясно, че ще се включите в големия ни дружен отбор!  Laughing Peace Дано ви е приятно при нас!   bouquet Пиши повече за вас!  Laughing

# 26
Черпииииииим!  newsm44 Ставаме на половин година!  newsm44
- за мамите! - за бебчовците!

newsm51Честита половин година също и нашата сърожденничка, двойничка от първите бебешки снимки и т.н., и т.н. ...
на хубавото Симонче - розовото бонбонче! newsm51

И  smile3501Браво на Калина! Ама тя първа във всичко, бе! Първа със зъби, първа с хемоглобина!
Кокита, и аз искрено се надявам скоро да ви избие зъбче и да свърши този тормоз, ама и без да те отчайвам пак ще ти кажа - и ние минахме такъв период, а зъб не излезе!
Дани, спането скоро го обсъждахме, може би затова нямаш отговори ... Във всеки случай не се притеснявай, че Сиска си поспива, а се радвай (и дано този път гостуването мине не толова стресиращо за детето Praynig)! А иначе шампионката по сън е Маги на Мъни (или вече не е така, а Мъни?)! Обобщено при Стени положението със съня е така - спи от 21ч. до около 7ч., с едно две събуждания за вода, през деня си прави още две дрямки от по половин час и едно по-голямо поспиване следобед от около час и половина-два. А с анемиите действително е така - ако се установи, се прави детайлно изследване, за да се види дали е желязодефицитна анемия или незнам-си-каква друга анемия.
Къдрокосче, това със списъка добре си направила, че ни го пускаш, че и на мен няма кой да ми ги каже тези неща, ако аз не си ги издиря от някъде. Стени като гледам е в норми, с някои изключения. По т.5 - в това положение като посегне за играчка не стои на останалите три крайника, а се държи само на корема си, защото като посегне с ръка да хване или бутне нещо си вдига и краката hahaha. По т.6 - незнам дали може, защото не съм му давала да пие от чаша Wink. И т.8 - неговите срички в повечето случаи започват все с "Г" - гя, ге, ги, гу, га и много рядко да вкара някоя друга буква. А когато аз му повтарям "ма-ма" или "та-та" само ми се смее и ми вика "нгееее" hahaha.

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 08:18 от els

# 27
  • Добрич
Елси, да не мислиш, че сме ви забравили с Борко.  newsm53 Нееее, още от вчера си казвам, че утре Стени си има празник, и че трябва нещо специално да му измислим за поздрав!  smile3521
Та, по този повод - специално за Стени и теб - от мен и Борко:

Имаме приятелче голямо,
от форума на бг-мамма!
Стени казваме му ние,
но Станимир е цялото му име.

Късметлия Стени е голям
от списанието "Мама" без подарък не остана.
Спечели си возилото голямо
и сега ще се разхождат двама с мама!

С гордост днеска мама Ели рече:
"На половин годинка стана моето човече".
Вече Стени е голям
и ще хапва всичко знам!

Пожелаваме му с Борко в този час
да расте щастлив, голям и здрав!
И когато се обърне мама
да възкликне: "Хубав и достоен син ни стана!"

Честит ви празник мила, Елс!
Много ви обичаме!  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 09:05 от kadrokosa

# 28
  • Добрич
Честит празник и на другото ни сладко бонбонче - Симонка! Коки, да ви е жива и здрава и много красива като мама да порасне малката Симонка!

Hug  bouquet

# 29
Ели, трогна ме до сълзи с това мило стихотворение Hug! Сега ще има копи-пейст и даже и ще си го препиша при снимките на Стени, да си му остане този хубав подарък!
И ние много ви обичаме! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт