) -
Новините са добри
! Всичко се е оказало фалшива тревога! Борко е един голям здрав мъж
! По-късно като се приберат, предполагам, Къдрокоса сама ще ви разкаже.айде отивам да ям!
) -
Новините са добри
! Всичко се е оказало фалшива тревога! Борко е един голям здрав мъж
! По-късно като се приберат, предполагам, Къдрокоса сама ще ви разкаже.

Та, тъй като главичката на Борко е все в горните граници на консултациите и аз от самоинициатива реших да го погледнат на ехограф. Д-рката ми каза, че според нея всичко е ок, но нека да ни види и невролог и той да си каже мнението. Налагало се, защото размерите на главичката му са на горните граници за възрастта. Отиваме на невролог вчера и тя ми казва, че според нея всичко е ок, но за всеки сл. да направим скенер на главата и лепва диагноза "непотвърдена хидроцефалия" Това е супер страшна диагноза и ще рече с две думи - натрупване на водни мехурчета в главичката и притискане на мозъка и от там няма какво да ви обяснявам направо - сериозни мозъчни увреждания, изостанало развитие и куп още др. "красоти". Това обаче никой не ми го обяснява, а аз стигам от общо култура до заключенията въпреки, че питам, питам. Те мрънкат само, защото явно не са искали да ме стреснат или и аз не знам защо или по-точно не искам да повярвам, че е др.причина. Питам невроложката как точно ще накарат Борис да не мърда на скенера и тя ми вика, ами ще му бият пълна упойка и така....щели да го преспят. Аз направо луднах и се затичах към педиатъра ни, защото просто ми се виждаше доста крайно това със скенера и тя като ме погледна направо й стана лошо. Като започнахме да гледами разни таблици и умения на моторно двигателната система за възрастта и правим заклячения, че е безумие това със скенера и тя просто ми каза - "Не разрешавам да облъчваме детето, защото за мен всичко му е наред!" Обадихме се и за второ мнение при една микро педиатърка и днес имахме час при нея. Тя, категорично отхвърли хидроцефалията и каза, че този, който я е поставил просто не разбира от деца. Не се гледало само възрастта на дето, а и габаритите както тя се изрази, сиреч размерите - кг. и ръст. Та, като й казах, че Борис тежи в момента 9,500 и е 71 см., тя ме успокой и каза, че това са размери като за дете на годинка и трябва да се гледа размера на главичката за годинка, а не за 6 мес. Нормално е щом всичките му мерки са на по-голяма възраст и главичката също да отговаря на тях. Та, прегледа го и тя на ефограф и разни упражнения му прави и каза, че всичко си му е наред, че и даже моторно-двигателните му умения са за по-голяма дете. То и при Борис играе и наследствиния фактор, защото баща му е с по-голяма и такава квадратно-кръгла глава.

Голямо е момчето (имам предвид кг и см) пу, пу!!!Естествено е при такъв голям мъж и главичката му да е голяма. Направо съм възмутена от тия лекари
И като си помисля, че им поверяваме живота и здравето на децата си
Нашата пък, като бяхме на 23.05. на консултация гледа венчетата и вика - Мда, скоро зъби няма да има. Да ама не. Зъбчето изби три дни по-късно
(описаните симптоми, начело с неяденето са ми добре познати и при нас беше точно така два дни преди да излезе зъбчето).
Ние изследване още не сме правили, те предстоят, но ми каза да търся и показател на желязото. Още не ми е оставало време да се ровя и по тоя въпрос, че с нашите медици май най-добре е всеки сам да си е информиран много.
Мисля, че се превъзбужда, а и като не й е позната обстановката ...
- колко спят вашите деца
.

Ако се сетя още нещо ще пиша.

Ставаме на половин година! 
Честита половин година също и нашата сърожденничка, двойничка от първите бебешки снимки и т.н., и т.н. ...
Браво на Калина! Ама тя първа във всичко, бе! Първа със зъби, първа с хемоглобина!
)! А иначе шампионката по сън е Маги на Мъни (или вече не е така, а Мъни?)! Обобщено при Стени положението със съня е така - спи от 21ч. до около 7ч., с едно две събуждания за вода, през деня си прави още две дрямки от по половин час и едно по-голямо поспиване следобед от около час и половина-два. А с анемиите действително е така - ако се установи, се прави детайлно изследване, за да се види дали е желязодефицитна анемия или незнам-си-каква друга анемия.
. По т.6 - незнам дали може, защото не съм му давала да пие от чаша
. И т.8 - неговите срички в повечето случаи започват все с "Г" - гя, ге, ги, гу, га и много рядко да вкара някоя друга буква. А когато аз му повтарям "ма-ма" или "та-та" само ми се смее и ми вика "нгееее"
.
Нееее, още от вчера си казвам, че утре Стени си има празник, и че трябва нещо специално да му измислим за поздрав!