ДЕКЕМВРИйските зайчета радват своите майчета

• 12 237
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета!

Аз съм в един много спешъл период...Каня се да пиша тема за това, ама е доста специфично.

А по-простичко и съвсем накратко как са се развили нещата до тук написах в тази темичка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109281.0

Някой ако го интересуват подробности да пише там. С удоволствие и желание ще обяснявам и отговарям  Heart Eyes

# 151
  • Варна, морето и сините вълни!
Мимито, добре, че си пуснала линк за гласуването, сега ми е много лесно... coolcoolИ един въпрос - на едно хранене как редуваш - първо кърма и после друго ли или обратното?
Да е жив и здрав Ицака на мама Вали!!!

В началото давах първо кърма и после пюре,колкото да се запознае с вкуса. Сега давам зеленчуково пюре към 12 - 13,нещо като обяд. Но тя не изяжда повече от 80 гр., понякога яде 3 лъжици Laughing и след това си суче с голям кеф!

Чудя се кога е време да дам малко супа newsm78Колкото да знае че има и супа  Wink
Иначе почнахме да пием вода. Имаме рекорд - за 24 часа 30 гр  Sunglasses

От днес Борко е на градина, а аз ще се правя на революционерка Crazy Спорна седмица на всички!

# 152
Добрютър. Голяма скука през уикенда нещо  newsm78 Всички позачезнали. И ние така - програмата беше пълна - в събота - имен ден и водихме Жоро за първи път на вечерна кръчма до към 10.30. Вчера кръщелницата имаше рожден ден, та бяхме рожденици:) А преди това посетихме плажа. НАшият малък мъж обаче доста бъзлив Mr. Green - страх го е от морето, а след това майка му реши да го изкъпе в банята, та съборихме блока от рев.
Иначе Жоро похапва зеленчукови пюрета, но максимумът му е 130 гр., мисля скоро да включим и месо. От днес взех да му готвя да видим дали ще хареса на мама манджите Simple Smile Иначе дояждаше от Катините. Успех с водата нямаме - пробвахме и ябълков сок, но от шишето не му е кеф да пие, имам чувството, че с лъжица ще изконсумира повече.
Поли, прочетох за 6-месечното кърмене. Много добре разказваш:)
Цвете, голямо зачезване направихте Rolling Eyes Честито ви второ зъбче.
Честито на всички, чукнали половин годинка!
Толкова бързо лети времето, в неделя Жоро става на седем Grinning
Питанка: Има ли някой, който вече е  спец в седенето?
И аз съм революционно настроена Mr. Green трябва да ходя до общината, но Жоро хич не му пука - спи  Mr. Green
До скоро!

# 153
Леле, от сутринта никой не е писал...
Аз не че има какво да кажа, но като ги няма Къдрокоса и Елс и виж как пустее темата  Mr. Green Мацки, идвайте си и пишете, липсвате ни  Hug
Да ви се похваля - направих домашно пюре в промишлено количество и този път беше одобрено - 3 дни поред го яде - микс от картоф, морков, тиквичка, лук, домат, копър и магданоз. Сега отивам да пазарувам още продукти и да направя няколко бурканчета за фризера.
Купихме бънджи гащи и жънат голям успех:

А така изглежда сутрин, 5 минути след като се събуди:

Айде стига съм писала, че ще взема да ви заразя  Mr. Green

# 154
   ura  Честита половин годинка на Ели и Катрин! Да са здрави и засмени!!!!  ura
   Ние сме ОК! Скитосваме насам-натам, ама то май и другите това правят, та никакви ги няма Thinking
  pachikrak много щастливо това захарче в бънджито, бе Hug Heart Eyes Симока нещо не ще да седи в него, в началото му се кефеше, а сега да не го види Rolling Eyes бебешка му работа Simple Smile
bella-dani Честити ви зъбчета! tooth

# 155
  • София
Здравейте  Hug.
pachikrak,ето на взе,че ме зарази и реших да драсна някои ред Laughing.
Маги изглежда много доволна в бънджито.
При нас нищо ново,но викам да драсна,за да подържаме темата.
Дани от няколко дни ми скача по нервите,но какво да го правя,нали си ми е детенце и си го търпя  Mr. Green.
Кашата я яде,та чак ушите му пукат от кеф.Давам му пасирани плодове,засега праскова и кайсия,а днес,утре мисля и пъпеш да му дам.
Честити зъбки на озъбилите се бебоци.
Като споменах зъби Дани още няма,но пък една зъболекарка ми каза,че при момченцата зъбките тръгвали към 8-мия месец и аз вече не търся зъби.Когато се появят,тогава.

Питанка: Има ли някой, който вече е  спец в седенето?
Ние не сме.Седи,седи и като му омръзне и се катурва на една страна.Преди като не можеше да се обръща от гръб по корем се оправдавхме,че дупето му тежи,а сега се оправдаваме,че главата му тежи.Оправдания да има Mr. Green.
Поли,прочетох постинга ти и ти казвам едно голямо Браво за търпението.
Мими и аз се чудя откога може да им се дава супа.Така,че мамчетата които знаят да споделят  Grinning.
А сега в тая жега Дани пие вода повече от мен.Изпива към 200-250 мл.
Ами друго не се сещам.
Хайде пишете да има какво да четем  bouquet.

# 156
  • Варна
Здравейте, здравейте  Joy Айде и ние да дадем кратък отчет, че от толкоз хойкане не ни остава време да се доберем до компа Mr. Green
 Мони-бонбони си е 6 на n-та степен Laughing Почти са ни избили двете долни зъбчета и горните ги следват май с малка разлика, скоро и ние ще се гордеем с бели зъбки tooth Хапваме всичко и вече втора седмица сме на детска кухня - на обяд хапваме няколко лъжици супа и най-често цялото пюре, следобед кремчето, а вечер остатъка от супата с малко сухар. Върти се като шило и се научи да пълзи назад, затова вече не се оставяме по високи и неоградени места Mr. Green Днес за първи път седна сама в кошарата и си игра без да клатушне цели 15 мин  smile3521
 Вчера бати имаше рожден ден и тя се забавлява доста покрай по-големите деца

# 157
Едно среднощно и от мене, докато се гледа мача  Mr. Green
Пачи, много се е променила малката магаричка, порастнала е...като не съм я виждала на снимки отдавна  Heart Eyes
Домашните пюренца и ние много ги морим, днес направих 4 бурканчета тиквичка, картоф, морков, лук, чушка и копър.
Мимито, по повод на изследванията да ти кажа и на мен не ми пука, направихме ги още в началото на месеца, но още не съм се интересувала от резултатите...на другата консултация ще разберем  Flutter
Яни, и ние седим, но току се катурне нанякъде, но си се кефи много като е седнал.
Честито зъбче на мъника на Бела- Дани  Grinning
Честито и на порастналите в днешния, а и утрешния ден.  bouquet
Както казах ние утре пътуваме за Севлиево и ще се приберем след ден-два.
Това засега, целувки   bouquet

# 158
Цвете, да имате 1 брой Правда из Плевен, че ми зачезна от хоризонта newsm78.
И да протестираш в събота, ей!
Цунки на Марти и него не сме го виждали скоро на снимка Joy

# 159
Добра вечер и от нас!
Днес  Two HeartsКалоян Two Hearts става на 6 месеца! newsm38  bigdance2 Направо не ми се вярва колко бързо се стопява това време - като че ли насън бях бременна, като че ли насън родих...Сега не мога да откъсна очи от него и с всеки изминал ден се пристрастявам все повече! Е, по случай повода ви черпим виртуално и ефирно... Laughing
Честито и на Камен и Никола! Да са живи и здрави! newsm67
Мимито, благодаря за инфото за порядъка! За супите проверих в тази книжка за храненето, която имам - казват, че е подходящо около осмия месец, но от това, което пише разбирам, че можеш да даваш сега само бульонче, а от сварените зеленчуци да приготвиш пюре! Всъщност казват, че не е добре да даваш по-едри частици храна, тъй като крие риск от задавяне! Цитат:"Бульоните подпомагат смилането на по-твърдата храна, тъй като усилват стомашната секреция. Въпреки ценните си качества обаче бульоните далеч не могат да удовлетворяват нуждата на детския организъм от хранителни вещества и затова се препоръчват в малко количество (до 50 гр) преди обедното хранене с пюре."
Пачи, прекрасна идея за зеленчуковия микс! Благодарско! Ама да попитам - едно бурканче едно хранене ли съдържа?
За сядането - Калоян нито прави опити, нито пък му е приятно. Иска прав, за да наблюдава от всички ъгли. Невероятен клюкар, дори си държи устата отворена, когато се случва нещо изключиииително интересно, като например минава кола или пък човек с червена или по-ярка дреха! newsm09 Grinning Grinning И определено задява мацките, които се надвесват над количката, когато сме в парка!

# 160
Честито порастване на бебоците днес!

Вчера имах невероятен успех с Катя! Изяде цяло бурканче от 130г. с пюре от тиквичка,картоф,лук и магданоз  Mr. Green Но след 2 часа беше пак гладна и си засмука цицката!

Вчера говорих с майки ветеранки в храненето на юнаци с бели калпаци. Та те ми казаха че мога вече да давам супичка по лъжичка,две, за да пробваме как ще е.Колкото да знае че, има и супа. Може вече да се пробва и с месо(ние сме почти ан 7 месеца)
Днес съм забъркала спанак с ориз, да видим дали ще ме одобрят в кухнята!

За спането - много сме зян. През деня почти не спим, но пък вечерите са спокойни.
За сядането - можем, ама не шем. Като я сложа седнала на дивана се захлюпва по очи и се почват опити за пълзене. Пълзи доста успешно назад. Напред ни е все още трудно. Надига добре дупето,подпъхва краката,но вместо да се отблъснат те се хлъзгат и тя много се ядосва!
Ми това е от нас.

# 161
   newsm67           ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАЛОЯНЧО newsm67
                       Heart Eyes Да е жив и здрав и да слушка много!!! Heart Eyes
  за сядането ние имаме голям мерак, ма още не трябва заради последните съвети на ортопеда. Не знам до колко е вярна диагнозата му, ама ще изчакаме още малко.
Вероятно от жегата ,  бебка хич не амка. Само правя храни и после ги хвърлям Thinking От 2 дни яде само по 2-3 пъти.
  Аиде целувки от нас и приятен ден! Hug

# 162
 baloniЧестита половин година на Калоян! baloni

Честити зъбчета на озъбилите се! newsm47

И БРАВО на Катето за успеха с яденето!

При нас нищо ново ... ама да се разпиша, че да не се затъжите Mr. Green!
И да си кажа подред - за сядането - седи стабилно ако е вързан, т.е. в столчето за хранене или в количката. При всеки опит да го подпра с възглавници, те на момента са разбутани и започва луда борба и търкаляне с тях. Седи също ако седим двамата и от едната страна е подпрян на мен.
- за пълзенето - опитите вече са успешни, нацелихме и посоката напред. Само дето не е точно пълзене, а някакво заешко подскачане - вдига се на ръце, вдига дупето, свива крака  в коленцата и почва да се клати напред-назад (така както е на четири крака hahaha) и на трето-четвърто поклащане отскача напред.
Кокита, Симонка е много сладка на новата снимка!
Пачи, Маги вярно много е пораснала! А Стени има същото зелено боди с фигурки и хиксчета. Баща му му вика, че това е бодито за XXL (не едноименния размер, а тв канал)!
Мими, хубаво си ни улеснила гласуването! Гледам има резултат, малко му остава на Борко!
Ами толкоз ...

# 163
Не мога да не се похваля, след като токлкоз се оплаквах  Mr. Green
Катето прояде, но само солени неща. Сладко и плодово не ще. Днес консумирахме спанак с ориз. Не беше много очарована,но похапна порядъчно за нея Wink

Благодаря на всички дали своя глас за моето гардже!Ако спечелим ще се похвалим и снимки ще приложим  Mr. Green

# 164
Здравейте,
тия дни нищо интересно, затова и не писах.
Днес обаче бяхме на консултация - резултатите 6700 и 68 см, щурченцето на мама е наддало 500 гр. Направо е чудо, като хапва по толкова малко. Много му се насъбра днес на детенце - първо я дебнах 15 мин. за да се изпишка в едно бурканче. Мисията беше възможна  Mr. Green После при докито рева доста - от прегледа (не я харесваме тая лелка със слушалките и туй то), последва инжекция - хепатит. Като я боцна иглата не усети, но когато започнаха да инжектират лекарството ревна. Не му стига това, ами след това последва бодене по пръстчето за кръвна проба и още сълзи. И на мен ми се ревеше с нея  Cry За да я разведрим малко ходихме на покупки по детските магазини - млека, пюрета, каши, купички за хранене... Каталясала от многото емоции заспа в колата по пътя към къщи.
Честито на всички пораснали бебенца - да са живи и здрави за радост на майчетата и татковците си!  baloni baloni baloni
Кокита и ние ядем по по-малко в тия жеги, ама то и на мен не ми се яде много. Пък и сигурно зъбките ги мъчат дечицата.
Мими ще прояде и плодови пюрета Катето. Между другото едни алби още чакат в къщи да ги вземеш. И трите стръкчета имат корен, но на едната подозрително взеха да й капят листенцата. Мини като можеш.
Лека нощ на всички   bouquet

Последна редакция: вт, 27 юни 2006, 22:51 от Dani_na_Sisi

Общи условия

Активация на акаунт