Какво повече НЯМА да купя - тема 14

  • 85 735
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 3 149
Вие колко сте-85 човека с един профил,четящи научни статии събота и неделя,обаче не можещи да ги цитират....Естествено,че моето мнение е субективно,все пак сме във форум,не на научна конференция,не че в изказа ти има нещо научно!Еди коя си махленка казала,значи е така,всичко друго е субективно!:)))

# 631
  • Мнения: 10 453
Аз пък мисля, че ако човек има лош дъх, причината трябва да се търси отвъд това дали ползва Листерин или не. Проблемът може да е по целия храносмилателен тракт и дори в органите, имащи отношение към храносмилането, а не само в устната кухина.

# 632
  • Мнения: X
Никъде не е написано че само алкохола предизвиква лош дъх.
Като почнете да се хващате за всяка дума и да изопачавате...
вътъфъ

# 633
  • Мнения: 10 453
Ама разбира се, че не си. То и аз не казвам, че това се твърди. Казвам, че ако човек е здрав, Листерин няма да му докара лош дъх. А ако не е здрав, Листерин няма да го спаси от лошия дъх. Това ми е мнението.

# 634
  • София
  • Мнения: 12 006
Субективно, събективно ... и аз ползвам листерин от години. Даже не съм гледала каво съдържа. Нито ми изсушава устата, нито лош дъх ми прави. Лошият дъх, след изиване на зъби, се дължи на проблем с някой зъб, проблем с венците или останала храна около коронка и венеца или другаде.
По темата: аз няма да си купя никога повече тиган/касерола или друго подобно от лидл - на второто ползване покритието му е аут. Жалко, че не си пазя касовата бележка да им го върна. Верно че са супер евтини, ама чак пък за 2 ползвания #Cussing out.

# 635
  • Мнения: X
И аз така от лидл нищо с покритие.

# 636
  • Мнения: 5 253
То хубаво, ама това покритие дали не сте го изяли с храната? И дали е по-вредно от Листерин?

# 637
  • София
  • Мнения: 1 434
И аз купих едни тавички за тарт от Лидл и се надраха още на първо ползване. Хем бях сложила хартия и само от шпатулката за торти се издраха, а внимавам с такива с покритие и при миене, рязане, бъркане с дървени или пластмасови прибори и т.н.

# 638
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Аз пък имам Уок тиган и две тенджери от Лидл, а също и форми за кекс - 3 бр. Всички са си Ок, а се ползват често. В Лидл пускат и качествени и не толкова качествени продукти. Трябва да се гледа какво се купува и няма да има разочаровани.

# 639
  • София
  • Мнения: 12 006
То хубаво, ама това покритие дали не сте го изяли с храната? И дали е по-вредно от Листерин?
Не съм. Бърках с дървена шпатула и след като приключих, забелязах, че нещо не е ок. Измих на ръка с мекото на гъбата и оп лъснаха "дупките" в покритието. Изхвърлих храната и правих нова в друг съд. Обаче ако не го бях забелязала на момента ..Imp

blue.angel - дефинирай ми "Трябва да се гледа какво се купува "? Как аджеба да знам аз дали покритието ще падне или не?

# 640
  • Мнения: 10 453
Кое е това покритие, ILAG ли? Понеже аз не знам Лидл да си имат тяхно покритие, затова е добре да се знае за какво покритие става дума и то най-вероятно се продава навсякъде - и в другите вериги, и в квартални магазинчета за домашни потреби.

# 641
  • Мнения: 1 964
https://След като няма написано изрично,че е без PFOA ,PFТE си е вреден .

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 16:51 от julia_gt

# 642
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
То хубаво, ама това покритие дали не сте го изяли с храната? И дали е по-вредно от Листерин?
Не съм. Бърках с дървена шпатула и след като приключих, забелязах, че нещо не е ок. Измих на ръка с мекото на гъбата и оп лъснаха "дупките" в покритието. Изхвърлих храната и правих нова в друг съд. Обаче ако не го бях забелязала на момента ..Imp

blue.angel - дефинирай ми "Трябва да се гледа какво се купува "? Как аджеба да знам аз дали покритието ще падне или не?
За мен водеща е цената и тежестта на съда. Тенджера за 8 лв не очаквам да изкара толкова колкото такава от 30, примерно. Ilag е хубаво покритие, и трите ми съда за готвене са с такова и съм доволна.
И Уокът, и тенджерите са тежки, за мен това също е показателно.

# 643
  • Мнения: 12 280
Никога повече торта от сладкарница "Неделя". Вчера ми се беше прияла нещо сладко и на прибиране си взех едно парче шоколадова еклерова торта. Не беше някакво изостанало, беше отрязано само едно парче от тортата, а моето беше второ. Е, еклерите сигурно бяха правени поне преди 2 месеца, а отгоре покритието беше с количества долнопробен течен шоколад. Хич не беше добре, не бих взела втори път.

# 644
  • Мнения: 33
За съжаление сладкарската промишленост у нас е на мизерно ниско ниво. Всякакви торти, пасти, еклери и др. подобни се произвеждат от най-евтината и вредна химия. Още по-лошото е, че тези храни, ако изобщо можем така да ги наречем, се консумират основно от деца. Не ям подобни неща от години. Ако ми се прияде сладко си взимам шоколад на Линдт. Милка в доста от шоколадите си слагат палмова мазнина и още доста други "пълнежи". От колега немец, който е работил в Швейцария, знам, че там Милка е синоним на много ниско качество.
Мярнах по-нагоре в темата, че ставаше въпрос за хлебчета от Кауфланд май. До скоро и аз често купувах подобни от БИЛЛА, Кауфланд и Лидл, но случайно на една работна среща разбрах, че всичко това си е просто един замразен полуфабрикат, който се произвежда в една фабрика ( Симид май беше името на фирмата ). От там всички вериги зареждат "фурните" си, че даже работели и за износ. Освен това голяма част от тези продукти са бъкани с Е-та, палмова мазнина и маргарин.

Общи условия

Активация на акаунт