Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 607
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 810
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Ама Херче, два поста по-горе писа Силвето. Heart

С Хай сме писали заедно. Joy

# 6 811
  • София
Скрит текст:

Какво е турското? Иначе няма причина да спре да ти действа.

https://4.bp.blogspot.com/-kWsKSQy_4tg/WmeG72_IC2I/AAAAAAAAAsE/8 … 600/86014394.jpeg

Това е, взех си веднъж, но не повторих. Много по- евтино е от Хедан-а, но ...полза никаква за мен

Това е по-скоро аналогично на кофергамина, нищо чудно, че не ти действа...
Наименование: Авамигран (Avamigran)

Состав
Комбинированный препарат, содержащий эрготамина тартрат, меклоксамина цитрат, камилофина дигидрохлорид, кофеин, амидопирин.

КОФЕРГАМИН 20 дражета

Листовка: информация за пациента
Кофергамин 1 mg/100 mg филмирани таблетки
Coffergamin 1 mg/100 mg film coated tablets
ерготаминов тартарат / кофеин (ergotamine tartrate / caffeine)

Хеданът, имигранът, амигранът и др.-те подобни съдържат суматриптан...  Hug

При някои хора с по-лек, може би, приблем ерготаминово-кофеиновите неща помагат (и са много по-малко вредни) - ама...

Освен това, намерих едни подивели ябълки, на нищо не приличаха, докато са зелени ,са стипциви, а поузреят ли- гният.но събрах от по-здравите плодове и ги изсуших- чудни станаха, само като се отвори бурканът и се носи вълшебен аромат.

Леле, това ще го направя догодина - пълно е с диви ябълки край мен - ама за какво ги ползваш после?

Куркума, и колите, и пешеходците (за лудите с колелата да не споменавам) се подхлъзват и на тънка ледена коричка. По-евтино е допълнителното "излишно" ръсене, отколкото сметките в болниците и поправки на коли - а те пък се заплащат от застрахователните компании (основно), по ГО (основно), те пък са данъкоплатци (едри) - от една страна - и ще поискат повишаване на цените, ако няма грижа за пътищата и се увеличат пришествията - от друга...
Т.е. това се прави понеже всъщност е икономически оправдано.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 14:22 от katiABV

# 6 812
      Кати, слагам ги в чая или в топлия компот- ошав, който варим за Бъдни вечер.Но предимно в чая- шипки, трънки, равнец и няколко парченца ябълки- много ароматно и вкусно е!На моето дете това му е едно от любимите питиета.

Освен това, докато беше по-малък синът ми ,правихме всяка година сурвачка- нанизвам сушени ябълки, пуканки, люта чушка, ако не ме примързи- пека кравайчета, ако ме мързи- готови купени, но ябълките украсяват хубаво.

# 6 813
  • постоянно
Ама Херче, два поста по-горе писа Силвето. Heart

С Хай сме писали заедно. Joy

Хахаха май аз трябва да легна " на тъмно" .
Звартенце,
аз и Сам редовно си носим шушонките , в неделя за ръгбито са ми " СПАСЕНИЕ " Kissing Heart

# 6 814
Хърче, а и дамите от чужбинско да попитам, когато изпращате подаръци в България, нормалните пощи ли използвате или DHL?

# 6 815
  • София
Намирват ми се ябълков, винен (три вида), шипков, дюлев... Догодина ще пробвам къпинов.

Искам и от дюлевия, и от шипковия, и направо отсега се нареждам за догодишния къпинов...

Иииии... Вземи да ни понаучиш - искам да си правя.... рецептура за оцет?? Ама да става както си трябва... т.е. не просто да вкисне и да развъди всевъзможни ужасии.

А, и докато не съм забравила - да питам за пина коладата... Някой казваше, че прави - ама аз искам трайно да е, не за момента... От няколко седмици съм заложила кокоси със спирт, почти няма аромат (за разлика от други плодове), та взех и кокосова сметана и кокосово мляко и кокосова вода ииии... се чудя сега какво да правя с всичкото това. Не ми се ще да се пресече... и с алкохолния кокос се чудя как точно да постъпя... мога да го озахаря и изсуша или просто изсуша (та да му прогоня алкохолеца)...

# 6 816
  • постоянно
Хърче, а и дамите от чужбинско да попитам, когато изпращате подаръци в България, нормалните пощи ли използвате или DHL?

Аз позлвам , който даде най-добра цена Ландче. DHL при нас са скъпи.
Имам познати , които се занимават с транспорт до БГ и им давам големи пратки честичко за скромната сума от 1 паунд на кг до адрес с Еконт в БГ. Ето сега чакам на ТИТ постелката и шращам кашона за КОледа на мама.
За по-малки неща ползвам пощата - стигам за седмица- две макс.

# 6 817
Цварте, да. Щом става и с ябълки и него ще направя. Имам бая, и колкото и да раздавам все си стоят и накрая ще се развалят.

# 6 818
И аз това видях за DHL, Хър, за над 3 кг. пратка - около 80 евро, аз направо по-добре тогава пари да пратя. Ще разгледам още малко, така или иначе, ако нещо не ме грабне за племеницата (на 4 месеца е), направо пари ще пратя на брат ми и да си вземат каквото им хареса на тях.

# 6 819
  • Euskal Herria
Досега само картички съм пращала - чрез пощите. Всички са пристигали. Но времето за получаване е различно. Пак чрез пощите са ми изпращали колети от България.
За пратки - редовно попадам на обяви във фейсбук групите. Хората са доволни и препоръчват един или друг превозвач. Цените варират - 1 - 1,50 евро за килограм. Или по договаряне.

# 6 820
  • София
Навън времето е приказка! Хапе студ, обаче и напича слънчице - тооолкова е хубаво! Единственото лошо е, че Вампирчо спа като къпан на слънчицето, увит и пакетиран в количката и сега безчинства с нови сили! А аз не успях да почина 5 минути! СъТба!

Коледните тишлайфери от Лидл са пълен боклук. Гладих го, опъвах го - ми седи си смачкано и накъдрено, и това е!

# 6 821

Коледните тишлайфери от Лидл са пълен боклук. Гладих го, опъвах го - ми седи си смачкано и накъдрено, и това е!
Колосай ги. Едно време баба имаше едни ленени карета, избродирани с българска шевица, та тя ги колосваше. Трябва да я питам, май с оризово нишесте или с брашно.

# 6 822
Нещо ми се обърка мозъкът, вместо 15,00ч ми се привидя, че е 16,00ч , и търтих да се прибирам от работа newsm78 Уж все поглеждам часовника долу в дясно на компютъра, какво съм видяла...  Thinking

# 6 823
И аз искам коледни тишлайфери. Утре мисля да идем до Джъмбо и после да украсяваме с Кати. Сигурна съм, че ще е епично! Joy
Хора,
Стоически издържах и не си купих нищо от Зара, но после ме замъкнаха в един аутлет за обувки и се сдобих със страхотни винени ботушлета за без пари. Много съм доволна!
Някои да има идея за подарък за 10 годишен геймър? Днес племеникът е именик, в 7 трябва да сме на купона, а аз още нямам нищо. Sad

# 6 824
Хубаво, че сте зачекнали темата за пощи/куриери. Мислех да изпращам коледните подаръци за БГ от Австрия...ами май няма да пращам. Търся др вариант от тук  newsm78

Коледни тишлейфи и аз искам, гледах миналата седмица, ами нищо не ми хареса. Гледах по разни сайтове, но или са майка си ибаща си  ( взети заедно) , или ми се струва съмнително качеството. Вчера това коментирахме с колеги, колко е занижено качеството на всичко и какви буклуци има по магазините

Likeadream, абонамент за игра, геймърска клавиатура, геймърска мишка ( последните две излизат тук на много добри цени, но на теб ти тршбва за днес)

Общи условия

Активация на акаунт