Розацея - тема 4

• 57 003
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Пробвай.  Подбери си студио, което да работи с качествените продукти и да имат опит, че се бяха навъдили менте процедури, които правели с разредени консумативи. Проверих и в Леге Артис предлагат услугата - 160 лв 1 бр, като се препоръчват поне 3 бр мин. В темата за естетически корекции ми казаха, че и в Персона може да им се има доверие.

# 91
Аз се бях насочила към боди естетикс. Имаш ли отзиви за тях?

# 92
Не са ми познати работещите специалисти там, не съм и чела коментари за студиото. ...което пък не ги прави автоматично лоши Hug

Желая ти приятно релаксиращо изкарване с терапията Sunglasses

Консултира ли се колко процедури и в какъв интервал препоръчват те?
Със сигурност 1 няма особен ефект,  3-6 е курса, затова и пакетна цена е по-изгодно.

# 93
Lindea, с кои кремове пъддържаш кожата си сега?

Преди година полвах Ретин А една единствена вечер, на едно място на лицето ми стана червенина, която си остана. С един крем н Уриаж я поддържах почти невидима.
От 10тина дни забелязах, че червенинанат се засилва и раширява, имам и типични ситни пъпчици, които също се увеличават. Утре имам час при дерматолог, но нещо не съм много позитивна.
От 5-6 дни пия Кларитин, защото той тушира червенината, но той е решение за много кратко.

Възможно ли е според вас антибиотик да провокира розацеята, защото докато пиех антибиотик, се появиха червенината и пъпчиците?
Имах толкова чиста и хубава кожа и това дойде толкова неочаквано. Нямам диагноа от лекар, утре ще отида, но аз виждам, много е типична картината.

Единия е на Ла рош Розалиак, а другия - Биодерма пак за розацея, но ББ крем. Също така и с масло от ший Bowtie

# 94
Здравейте,
Моята сага с лечение на розацеята започна ноември, първата дерматоложка, която посетих беше в поликлиниката, изписа ми кортикостероид за мазане вече и метронидазол за сутрин. След спиране на кортикостероидния крем (който спрях по схема която тя ми каза) положението се влоши. Като се върнах при нея с резултата тя ми изписа отново кортикостероид но за сутрин и вечер... не го приложих повече това лечение.
На своя глава продължих да мажа метронидазола вечер и си взех на uriage кремове. Така положението се върна в изходното. Реших да посетя Lege artis, четейки вече в тази тема, попаднах на доктор Христозова. Тя ми каза че ако искам видимо решение то варианта ми е лазер и ми изписа крем соолантра за мазане. Но соолантрата не ми понесе, обадих се, веднага ми запазиха час, при д-р Миронова, но и д-р Христозова се включи в прегледа. И каза да спра соолантрата, аз съм била първия пациент, на който не понася този крем.... и ми изписа кортикостероид... въпреки че на предишния преглед отхвърли това като подходящо за розацея. А и след предишния ми опит с тези кремове бях попаднала на тази тема, виждам че и тук всички сте писали че не трябва да се прилага. И сега не знам какво да правя?! Да го ползвам ли или не, за лазер се бях навила, даже имам запазен час в Леге артис, но вече взех да се двоумя. Тук виждам че има много доволни от д-р Христозов, но пък вече след като съм ходила при дъщеря му... вероятно и да отида при него, едва ли ще ми изпише нещо различно?!

# 95
Здравей!
Многото доволни от Христозов съм аз  (само преглед и консултация)  и Asmegin Simple Smile Христозова и на друга пациентка с розацея+себорея беше изписала кортикостероид. Това ме кара да се съмнявам в нейния професионализъм.  При теб като чели в безизходицата от непонеслата Соолантра и ти хвърля спасителния пояс, който обаче, всички знаем, че издиша и пак ще потънеш, даже по-надълбоко. Какво е състоянието ти? Ако искаш качи тук снимка. Обяснили ти защо не може сега лазер, акне ли имаш?
Предлагам да не се паникьосваш, със сигурност има изход. Какво ползваш за кожата си до сега;; алкохол; спорт ; хормони; витамини; храносмилане?

# 96
Не е казвала, че не може лазер, лазера си остава имам час при нея за лазер, но сега си ми изписа кортикостероид "за да се оправи възпалението". Акне нямам, в момента състоянието ми е зачервяване, леко лющене на по-червени петна на бузите. Хормони не съм изследвала скоро, последно преди година - не съм имала проблеми. Аз сега реших да се върна на метронидазол и се мажа по-обилно с крема на Uriage за розацея и ползвам на биодерма слънцезащитен крем - 50 фактор, с цвят (много хубав, прикрива червенини без да се напластява в порите, лек флуид) и положението е на подобряване. Притеснението ми е че хем се навих за лазер, хем сега останах разочарована, че предписва нещо което тя сама отхвърли на предишен преглед и се чудя колко добър специалист при това положение ?! Както ми направи много добро впечатление самата клиника, персонала също... и сега се колебая да направя ли лазер при нея или да търся друг център Thinking

# 97
  • Пловдив
Безумно е това..
Моят съвет е да не слагаш кортикостероида.
И аз като теб съм слагала два пъти -груба и голяма грешка е това! Хиляди пъти съжалих.
Слагай си метронизадола вечер, мажи си хубав крем за през деня и дай време на лицето да се оправи. За лазер -не мога да дам мнение.

# 98
Възпалението се изразява в много силно тъмно червено зачервяване ли?

# 99
Хммм ми не е много тъмно червено, ще кача снимка, ама сега съм с крем с цвят и е доста покрито.
@armira, не мажа кортикостероид, достраша ме, защото първия път мазах (ама не знаех че не трябва), нещата се оправиха и после след спиране се влошиха брутално, чак пъпчици бяха избили. И тогава и за по-малко дни бях мазала - 4-5 дни, всеки ден и после през ден през два разреждах. А сега Христозова каза 7 дни...
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 16:17 от _Gabrielle_

# 100
Фръц, не съм се консултирала още с тях, ако се реша и го направя, ще дам отзив.

Габриеле, забрави кортикостероида, наистина ще се вкараш в порочен кръг!
Наживо сигурно е друго, но на снимките аз не виждам кой знае какво.. и все пак, помисли си вследствие на какво зе появи розацеята? Спазваш ли някакъв хранителен режим?

Аз съм от недоволните от Христозов и по-скоро недоволна от това, че първия път ми каза, че нямам розацея, а втория път че имам и ще ме включи в някаква програма за лазер, така че да ми излезе два пъти по-евтино. Единственото условие беше да се съглася да ме снимат и да ме включат в рипорта за лазера, който доклад се представял по конгреси. Трябваше да ми се обадят, но така и никой не ме потърси. А пък като видя под микроскопа демодекс, аз поисках да ги видя, а той ми каза, че не се вижда добре и нищо нямало да видя.
Най-разочароващото всъщност беше, че ми каза, че няма абсолютно никаква връзка между храненето и състоянието на кожата ми и че в цялата си практика не е срещал връзка между хранене и кожно състояние (изкл.алергиите) ..?!!
Това мен направо ме разби, защото съм твърдо убедена, че 70-80% от кожните заболявания се дължат на проблеми с храна и храносмилане.. както и да е. Повече там няма да се върна.

# 101
Chancy, определено няма да слагам кортикостероид, днес след доста размисъл и четене се разколебах да правя и лазер в леге артис. Определено съм разочарована, в петък съм на контролен преглед и ще поискам обяснение какво наложи да ми се изпише кортикостероид... още повече при положение, че тази вечер вече лицето ми е значително по-спокойно без него. Аз не разбирам и защо ми беше изписана и соолантра...
А за хранителен режим,не спазвам нищо, но взех да се замислям, че вероятно трябва. А Христозови трябва да вземат да си прочетат инфото на собствения сайт, на който пише за фактори, които влошават розацеята, като пикантни храни, локални кортикостероиди, като адвантан, който ми беше изписан на мен...

# 102
И аз очаквах, че ще се успокои кожата ти от самосебе си. Затова те питах дали си в утежнено положение, че чак кортико. ....wtf. Те и на мен ми предложиха Соолантра  (бяха двамата) , но аз съм категорична телица и ме бяха преценили мн точно , в смисъл. ....помежду другото, ако искам да пробвам.  Питах ги защо ми е, при все че нямам акне, гадинки, мазна кожа, пори. .....нищо, питах Христозов с повдигнати вежди Соолантра помага ли на еритема. ....той смънка, че в някои случаи "да". Но не ми изглеждаше като точно да има практически наблюдения дали и в кои случаи. Както и да е. .....аз познавам кожата си и розацеята си и няма лекар, който да ме убеди, че лекарство или мед. кремчета ще ми олекотят състоянието.
Донякъде кожата ти си прилича с моята и смятам за излишно да търсиш мед съвети, които зад приключват с рецепта. А овесена маска и някои други наши природни бърканица имат мн по-видим ефект.

Виж за лазерите...Христозов е мастерът в Бг. Разбира се всеки си решава,  а и аз ако се подложа ще искам да ми го прави той и ще си капризнича за пач тест, дори и да ми оскъпят процедурата.

Пиши как се развиват нещата, изключи всякакъв алкохол, козм.. Процедури, спа кефчета, излизане на вятър и си наблюдавай храните как действат.

# 103
Фръц, какво е пач тест?
Аз мисля да си отложа лазера засега, ще видя какво ще ми предложат в петък, тогава съм на контролен преглед. Лошото е че като исках час при Христозов ми казаха че няма скоро такъв и ме насочиха към Христозова... Вече съжалявам, дотук прегледите и "лечението" при нея ми струва над 200лв... а то реално само ми е влошило състоянието.

# 104
Привечер ще пиша от лаптопа по-подробно People Angel

Общи условия

Активация на акаунт