НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 380
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, здравейте. Вкъщи всичко е ×2. Две кучета, две бебета, откачила съм леко.

Правихме погача, днес на църква бяхме, ходих в друга църква този път и съм по-доволна. Попът няма да ми мънка пред някоя икона, а като закънтя тази църква, попя, по прочете, занесе Рада пред олтара и там се моли. Каза ми ако искам нещо на църквата да дам, молитва било, не нещо кой знае какво и си дадох 20лв. с удоволствие.

Погачата също добре мина, много сладко, много остана, а ритуалът беше същият както Деси го разказа, само ще допълня, че гостите си тръгнаха по светло, не се казва довиждане и майката не изпраща, за да не й спре млякото и нищо не се изнася от дома в този ден. Simple Smile

# 556
# 557
Аз пия по един чай за кърмачки на ден на Хип, хапвам си орехи, сега взех и тахан халва. Кърма имам доста, чак след баня и двете гърди започват да текат. Но не съм сигурна дали и без изброените неща няма да е така.
Днес изрязах ноктите за първи път, не било толкова страшно Simple Smile

Пия и ям тези неща + още и пак максимум 100-140гр дневно нацеждам от двете гърди. Не мисля, че е само от тях..родих нормално и пак кърма йок.

# 558
  • София
Поли, много тъпо от страна на тая бабичка. Трябва да се говори с нея, но спокойно, иначе още повече ще се озлоби.

ЯННА, много е сладка Рада!

Днес отивам на мивката да мия на Тео дупето и докато нагласям водата се чува едно “пръц” и човека си свърши работата по голо дупе Joy добре че го държах над мивката и само нея трябваше да мия после Grinning

Това със спането с отворени очи и аз го забелязвам от скоро. Заспива и после ги отваря наполовина и започва да върти очите. Много сънува явно, много е интересен на го наблюдава човек.

# 559
Момичета, да ви питам, понеже имам чувството, че само аз останах още не родила в темата (терминът ми е утре, но признаци - никакви). Вече се чувствам като разглобена - сецната, захапана, схваната и т. н. къде ли не по кръста, гърба и ребрата. Та се чудех, ако сте имали подобни неволи, след раждането има ли надежда да отшумят и кога. Аз и с първата бременност си имах разни такива болежки, но почнаха след като родих. А сега имам чувството, че никога няма да се съвзема. То и годините вече не са ми същите, но все пак. Направо ви завиждам като чета за погачи и разни такива - ми те децата си пораснаха 😄.

# 560
  • София
Пепина, не си сама 😂.
Аз по цял ден отговарям на телефони обаждания, дали съм родила и защо не съм все още 😅 явно следващите дни ще е така.

За останалото, родителите момичетае кажат!

Стискам палци съвсем скоро и твоето бебче да се появи ❤️

# 561
И аз като Еуфория16 по 10 пъти на ден слушам едно и също... Само дето моят термин мина и е още по-дразнещо Expressionless

# 562
и аз се включвам към чакащите 😀

и вече спрях да отговарям на съобщения и обаждания, защото леееко ме напрягат 🙄

# 563
  • София
Пепина,  аз преди да родя нямах особени оплаквания, обаче към днешна дата, месец след раждането вече съм разглобена. От врата до кръста всичко ме боли - разнасяне и дундуркане на малкия, обличане/събличане за къпане, самото къпане, кърмене. Все заемам пози удобни за него, но не и за мен Sad Най ми е тегаво къпането - правим го на кухненския плот, дрехи, памперс, мазане са на масата и сме все наведени с ММ, с малкия само се дърпа и нервничи и става бавна процедурата.

# 564
  • Bарна, морето, сините вълни
О, да... Ужасно е дразнещо наистина всеки ден да те питат дали не си родила. Моят термин е след два дни и ще се почне ама защо не съм.
ЯННА, Рада е прекрасна! Heart Eyes и на последната снимка една сладка муцунка се е показала. Най - обичам бебета и кучета, най-милите създания, даряващи ни с обич! Пу, пу, пу, всички бъдете много здрави, от сърце го желая.

# 565
Здравейте. Бебето стана на десет дни, а при мен е абсолютен ад. То не беше запушвания на гърдите, огромни болки, разранени зърна, вдигнах 39,5 онзи ден. Оказах се с инфектирана гърда. Днес като гледам и другата е така. Отначало имаше толкова кърма, сега май намяля. Утре уж ще ме вкарат в болницата, заради температурата, която така и не пада, а съм на антибиотик. Бебето остава вкъщи. Много си мечтая да се оправя и да си гледам бебето.

# 566
Здравейте. Бебето стана на десет дни, а при мен е абсолютен ад. То не беше запушвания на гърдите, огромни болки, разранени зърна, вдигнах 39,5 онзи ден. Оказах се с инфектирана гърда. Днес като гледам и другата е така. Отначало имаше толкова кърма, сега май намяля. Утре уж ще ме вкарат в болницата, заради температурата, която така и не пада, а съм на антибиотик. Бебето остава вкъщи. Много си мечтая да се оправя и да си гледам бебето.
Day, съчувствам ти! Преди почти 4 години лежах в болница заради това, само че аз седмица стоях с 39-40 и упорито казвах, че ще се оправя, едва 15 дни от раждането са минали, бебе ще се кърми, инат, инат, инат... Кураж, мила и се настрой положително, нагласата е особено важна!

# 567
Day, нямаш ли помпа да изцедиш? Топли компреси преди кърмене и цедене, ама не просто топли, а горещи, колкото можеш да търпиш и студени след кърмене. За зърната лансинох, силиконови зърна... най-добре запушени канали оправя бебето, но ако стигнеш до мастит, не знам какво се прави. Дано се оправиш бързо и да се връщаш при бебче.

Тази нощ за пурви път направихме пауза 5 часа. До 2 часа ядене, дохранване, мрънкане и като заспа, та чак в 7. Ще видим дали е било еднократно.

# 568
  • София
Day, милата! Дано бързо да се оправиш. ЯННА ти е дала много хубави съвети.

ЯННА, и ние тази нощ спахме добре (да не чуе дявола). Татко му го приспа в 12, след като се наяде. Спа до 3. До 4:20 памперс, кърма от шише, малко цица за дояждане, оригване (много пъти, не знам вашите бебоци как са, но моя много се оригва), пъшкане, гърчене. По едно време си мислех, че няма да заспи, обаче си заспа и се събуди в 8:15. Направо не можах да повярвам.

# 569
Божидар пък редовно прави нощни паузи от по 6-7 часа,през които не яде.

Общи условия

Активация на акаунт