НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 373
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Рената, аз не слагам аларма. Тя сама ме буди, когато е гладна. Зависи как я храниш- на всеки 3 часа или на поискване, защото аз я храня на поискване.

# 586
И ние сме изцяло на кърма и я храня на поискване. Последните вечери се случва към 12 я храня и после започва да мрънка към 4.

# 587
  • София
Ние се кърмим на поискване. В началото се будеше и искаше да яде на час и половина-два. Вече е на месец и продължава повечето пъти да се буди на около 2 часа, ако имам късмет (като миналата нощ) може да откара и 3 часа. През деня се е случвало и по-дълги паузи да прави. То най-добре си знае кога е гладно.

# 588
Renata, как качва тегло? Ако всичко е ок аз не бих слагала аларма, ако прави много дълги паузи и започне да ти намалява кърмата, тогава да.

# 589
  • София
Day, много ти съчувствам, толкова чакане и мислиш, че като родиш и край, а то пак проблеми и тревоги Sad Стискам палци да се оправиш скоро!!

# 590
Nel, ти как си?
О, то тревогите сега започват, колкото и банално да звучи.

Ние днес излизахме за първи път. Аз бях сама с бебето, голямата и кучето.

# 591
  • В сърцето на любимия човек
Ако бебето наддава добре и няма някакъв проблем, който изисква хранене на 3ч, не бих будила. Много бебета още от родилното правят нощна пауза от 5ч. Нормалните интервали за хранене на новородено са от 2 до 4ч, в зависимост колко кърма/формула е изпило. Децата на формула правят по-големи интервали, защото тя се преработва по-трудно в стомахчето.
Мими се буди сама на около 2.5 - 3ч, но вече няколко дни веднъж на ден прави пауза от 4ч, за сега след обяд. Дори и да се размрънка по-рано от 2.5ч гледам да не и давам да суче, защото гълта ужасно много въздух и въпреки цялото ми старание и опит като кърмачка ако и дам за успокоение започва да я боли коремчето. Баткото го кърмих на поискване, почти денонощно беше залепен за мен, но той почти нямаше колики. Затова всички консултанти и опитни акушерки казват - водете се по детето.

# 592
Благодаря на всички!
Не пожелах да вляза в болница, защото температурата се смъкна. Третирам една буца, кояти е инфектирана с бактерия, която е влязла през зърното. Докторката каза, че ако се влоши ще стане на гной и ще се цепи. Другата гърда пък цялата е запушена и помпата само усложнява нещата. Затова въпреки разранените зърна давам да суче, че поне да имам по-добри шансове за отпушване. Като си пипам гърдата напипвам каналчетата, дебели около два мм, което е страшно много. Аз ли им направих нещо, не знам. Заради тази инфекция съм постоянно с лед и после реванол на инфектираната гърда. Спирам само, когато я къпем и когато аз се къпя. Преди хранене топля двете гърди и изцеждам на ръка, за да не са ми така олънати и чувствителни зърната и нещата се случват по-лесно. Пия лецитин всеки ден по 4 и мисля, че помага. Като спра с леда и реванола ще отида на физиотерапия. Ходих и на консултант, но точно на следващия ден вдигнах температура. И в никакъв случай не храня на 3 часа, независимо че и в родилното и педиатъра и кой ли не, ме съветват така.
Прикачвам една снимка, поне и аз да кажа нещо хубаво.
Хубав ден на всички!

# 593
Здравейте,
Аз да попитам един организационен въпрос свързан с бащинството - нали е 15 календарни, а не работни дни.
Ако бащинството съвпадне с празничните почивни дни (примерно Коледа) ще се удължи ли по някакъв начин или никой не го интересува с какво съвпада, а си се броят 15 дни без зависимо празници или не и толкова?

# 594
  • София
15 календарни дни е, от деня на изписването. Няма да се удължи мисля.

# 595
  • Стара Загора
Нашата беба за месец е качила 1200 грама и е порастнала с 2 см. Много се радвам, че не се отказах от кърменето, въпреки че и аз имах в началото доста проблеми с гърдите. С много инат и търпение се справих. Бих казала, че си беше голяма борба първия месец докато се научи да суче. Следващата ми стъпка е да спра да давам кърма от шише.
Едното й око все още има секрет и гурли, май ще се окажем със запушен канал, но още била малка за масажи.
Помолих педиатърката да почнем с ваксините след нова година, защото ще ходим на гости и ще пътуваме по празниците.
На всичкото отгоре не знам къде е дъджобрана на количката..?!?

# 596
Пък аз да се оплача, че ме приеха в патология. Преносвам един ден, разкритие нямам, признаци за раждане също. Но пък от вчера съм с някакво кръвно 140/90 и АГ-то настоя да ме приемат. Оплаквания нямам никакви и ми е малко тъпо заради това. Дано раждането тръгне естествено съвсем скоро или да ми го предизвикат, че ако вися една седмица тук и нищо не се случи, ще се побъркам.

# 597
  • София
Пък аз да се оплача, че ме приеха в патология. Преносвам един ден, разкритие нямам, признаци за раждане също. Но пък от вчера съм с някакво кръвно 140/90 и АГ-то настоя да ме приемат. Оплаквания нямам никакви и ми е малко тъпо заради това. Дано раждането тръгне естествено съвсем скоро или да ми го предизвикат, че ако вися една седмица тук и нищо не се случи, ще се побъркам.

Само заради кръвното ли те приеха? Няма ли да го следят малко, както и тоновете и тогава, ако има нещо.
От къде беше, в коя болница те приеха?

# 598
  • Bарна, морето, сините вълни
Еуфория, тъкмо това щях да питам и аз, дали е само заради кръвното.
На мен ми казаха, ако не родя до петък, да ходя на тонове, но надявам се, че няма да влизам в болница, ако тоновете са нормални.

# 599
Ами тоновете ми са добре, само кръвното е. Вчера цял след обяд вкъщи ми беше 120/80, но днес тук пак ми го измериха високо. В Тина Киркова съм, където се и следях с платен пакет. Тя лекарката ми по принцип работи в патологията тук и имам чувството, че затова настоя. Още повече, че днес и утре била дневна смяна. Аз не съм си избрала екип, та не знам защо се натиска толкова. Сега ми взеха кръв, урина и още не знам си какво щели да ми правят. Дано само нещата се случат бързо. Иначе поне условията са добри.

Общи условия

Активация на акаунт