НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 257
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
Честито на всички вече родили мамчета! Успех на останалите!
Извинявам се, че така нахлувам в темата, аз съм от декемврийските мами и скоро влезнах в 9 месец. Искам да попитам има ли някоя мама, която е/ще ражда в Окръжна болница в Пловдив или е ходила на тонове в същата болница?
Аз ще раждам там,а миналата седмица бях на тонове.

# 76
Момичета в деня преди да вляза в болницата за секцио трябва ли да се лишаваме от някакви храни или мога да хапвам всичко като за последно 😁

# 77
  • русе
Момичета в деня преди да вляза в болницата за секцио трябва ли да се лишаваме от някакви храни или мога да хапвам всичко като за последно 😁
Аз смятам, че няма храни, които да не приемаш. Нали ще ти направят клизма и корема ти ще е празен за самата операция. Но не искам да те подвеждам с моите размисли,нека някой който е по запознат да каже. За утре ли ти е определено секциото?
Забравих да поздравя всички момичета,които родиха,нека и вие и бебенцата ви сте много здрави,спокойни и усмихнати.

# 78
  • Стара Загора
На мен ми казаха за дена преди секцио- храна до 18, вода до 21 часа. След 21ч. ми дадоха свещичка да си сложа, за да избегнем клизмата. Ако си държат на клизмата, нека ти я  направят поне час преди операцията, за да се изчистиш хубаво.

# 79
  • София
На мен ми казаха храна до 16.00 часа предния ден, като е желателно последното хранене да е кисело мляко. Също да се избягват целулозни и тежки храни. Това в Майчин дом София.

# 80
  • София
Kamache, честита принцеса! Да е жива и здрава и да расте много обичана!

Renata, и аз нямах никакъв опит и се чудех как ще се справям като не знам нищо. Ами то като се роди мъничето и някак си разбираш, че можеш всичко Simple Smile така, че не се притеснявай. Аз много се чудех как ще го чувам бебето нощем, след като спя като пън. Гък да каже и вече съм будна Simple Smile

Yyoana, малко ти е останало. Нашият юнак две седмици преди раждане на ЖК го измериха 2800, а той се роди 2790. Така, че нямам много вяра на мерките в последните седмици.

ЯННА, откъде взе везна? Аз се пробвах на кухненската тази сутрин, обаче тя дава около 2700, което не ми се вярва. Ако е истина е качил само 100гр. от изписването преди 10 дни, а на мен ми се струва натежал вече.

Ние днес бяхме на фотосесия за новородени. 3 часа и половина седяхме. Нямам търпение да станат снимките. Бях щ си взела кърма в шише, 1 път яде от гърда и два пъти от шишето. От него лапа неудържимо и съответно и давата пъти върна по малко, а досега не беше връщал.
Продължавам да давам от гърда и се надявам да му стига.

# 81
Моя приятелка има аптека и я дава под наем, та случих да е свободна и я отмъкнах, иначе в Дундьо има под наем също, но не знам какви са условията, май искат депозит, а наемът като цяло не е много, нещо като 15-20лв на месец. Ако взимате, гледайте да показва до по-малко грамчета, през 5гр. примерно.

# 82
И аз се отчетох с моя мъник, който уж вървеше голям. Simple Smile
Изтекоха ми водите и последва спелно секцио в 36+4. Даже и кувьоз за 3 дни. Но вече се гушкаме заедно в болницата. За съжаления, с кърменето не бележим успех. Иначе на шишето е патрон.
Относно секциото, не мога да се оплача с нечовешки болки. Раздвижиха ме на същия ден и като ми дадоха бебето, колкото и да е клиширано, забравих болките.
Успех на всички!

# 83
Честито на всички родили! Blush

ErnaN, би ли споделила колко го измериха и колко се роди? Понеже на ЖК ми казаха, че бебето е голямо, с размери на новородено, а реално имам още 2 седмици до термин и се опитват да ме гласят за секцио май Disappointed

# 84
Честито на всички родили! Blush

ErnaN, би ли споделила колко го измериха и колко се роди? Понеже на ЖК ми казаха, че бебето е голямо, с размери на новородено, а реално имам още 2 седмици до термин и се опитват да ме гласят за секцио май Disappointed

Последно бях на ехограф дестина дни преди да родя - 2860. Родих 2480, 48 см.

# 85
LuckyB,и аз имам 2 седмици до термин и вчера ми измериха бебето 3700гр.Добре,че бях легнала да не падна.Изобщо в рамките на 10 дни ме гледаха 3-ма лекари и според единия е 3300,според втория-2800,а според 3-тия 3700гр.Тебе заради големината ли те гласят за секцио?Ние сме и с увита пъпна връв и с тези размери,май сама ще почна да се глася за секцио.

# 86
LuckyB,и аз имам 2 седмици до термин и вчера ми измериха бебето 3700гр.Добре,че бях легнала да не падна.Изобщо в рамките на 10 дни ме гледаха 3-ма лекари и според единия е 3300,според втория-2800,а според 3-тия 3700гр.Тебе заради големината ли те гласят за секцио?Ние сме и с увита пъпна връв и с тези размери,май сама ще почна да се глася за секцио.

Да, само заради мерките. С ММ бяхме като гръмнати. Да не говорим, че до 7м. бебето все вървеше малко по-дребничко. После уж навакса. Даже преди 2 седмици на ЖК предположението беше, че до раждането ще е под 3.5кг. А сега изведнъж е качило 2 пъти над очакваното...
Не вярвам на това измерване и уж гледам да не се панирам, но ми дойде като гръм от ясно небе Close

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 23:17 от Lucky_B

# 87
  • София
Честито на новите мами, да са ви живи и здрави и много щастливи Ние днес пак бяхме на контролно мерене, че нали за седмица бяхме наддали само 120 гр.,тааа сега сме 2950кг. качили сме за седмица 300 грама Grinning Явно тъпкането с кърма дава резултат. Но за всеки случай взех и Аптамил и вечер ако не му стига от цица ще дохранвам с 30 грама АМ. Аз го меря с кухненската ми везна и е много точна. Ние пък противно на всички бебета спим цяла нощ и търсим храна чак в 6 сутринта. Пробвахда го будя тая нощ безуспешно и лекарката каза да не го мъча, а да си спи щом му се спи. Итака, доволна съм най-накрая. От днес сме и на витамин Д.

# 88
Браво Деси. А, не ти ли се препълват гърдите нощем като спи малкия? Аз тази нощ едва я накарах да сукне малко, бяха почнали да ме болят вече, даже цедих. С баткото към 3-4 месец започнах да си навивам будилник да го храня поне веднъж към 3 сутринта, защото кърмата ми рязко намаля. Така с будилника откарах до 6 месец и захраних, а от там оствих нещата на самотек и в 11м приключихме с кърменето.

# 89
Erna, честито бебче🤗 Да ви е много здрав и бързо възстановяване на мама🍀🍀🍀
Ако правилно си спомням, в Окръжна Бургас ли ражда? Ако е така, доволна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт