НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 252
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря Дени.

Момичета днес в 11ч ми изтекоха водите, напъване цял ден,в 17.40ч ме срязаха и на бял свят се появи моята първородна дъщеричка. 
Пъпната връв се беше увила 1път,но е била късичка. Пробвахме цял ден с напъни пълно разкритие,главичката се виждаше,понатискахаме доста отгоре но не стана.
3130кг 50см.
Пожелавам Ви леко раждане,всяко усилие си заслужава като си видиш бебчето. 🤗💝

# 61
  • София
Камъче, честита да ви е! Жива и здрава да расте и много щастлива госпожицата! На теб леко и бързо възтановяване Flowers Hibiscus

# 62
  • София
Kamache.yo Честито! С пожелания за здраве и много щастие!

Такааа... няма как да ме подмине притеснението за кърмата. Направо съм убедена, че не стига. С баткото изобщо не се получи кърменето и на 20-ия ден просто спрях, за да съхраня себе си. Дори не си бях и помисляла, че няма да кърмя. Не съществуваше такъв вариант. И като не се получи, се сринах.

Сега е различно - малкото засука от раз. Обаче кърмата е крайно недостатъчно. Засега го мъча само на кърма. Утре ще отидем до педиатъра и ще помоля да го премерим. На моя кантар показва, че не наддава, което ме разтревожи тази вечер. Ако и утре се потвърди, вадя шишета и АМ и почваме. Няма да слагам кърменето като фикс идея, както беше предния път. Но е факт, че ми е гадно от мисълта, че няма да се получи. Confused

В събота ми се запуши канал и стана една.. Голямо червено петно, рагада на зърното, вдигнах температура. Минах през гинеколога на преглед и да ми махне конците. Обстойно прегледа гърдата, но тя вече се беше отпушила. Нямаше напрежение, само зачервяване и уплътнено мястото. Не кърмих 2 дни от нея, за да зарасне рагадата. Ползвах помпа. Тази вечер сложих вече малкото да суче.

Имам и 2-3 нощни кърмения. Казват, че колкото повече суче, толкова повече се стимулира. Ами 2-3 дни е през час на гърда, дърпа, сърди се - ама няма. Уф.

# 63
Не може ли да пиеш нещо за увеличаването й?

# 64
Kamache.yo, Честита дъщеричка. Да ти е жива и здрава и много послушна.

# 65
  • Bарна, морето, сините вълни
Kamache.yo честита рожбичка. Много да е здрава и да прави теб и тати много щастливи.
На МКБ88 съм пропуснала да честитя, пожелавам на всиииички бебчета здраве най-вече! Както и на родителите.
Heart

# 66
Kamache, честито бебче 🤗 Да е много здрава и много да ви радва 🍀 Бързо да се възстановяваш 🙂

# 67
Честото,Камъче!Бъдете здрави и щастливи!
АЗ пък вчера бях на доплер и се повтърди двойно увитата пъпна връв при моето бебе,мисля си,че ще ми се размине нормалното раждане,но какво да се прави,да стане това,което е най -добро за бебето.

# 68
С везната вчера се установи, че привечер успява да суче между 50-70мл. И аз понеже реших, че дажбата й е по 100мл, два пъти дохраних по 40-50мл и в резултат получих едно спящо бебе до 2-3 часа сутринта, което не искаше да суче. На сутринта ръмжеше, пуфтеше, гърди като камък, накрая преяде зловещо и повръща нечовешки.

За да ми се получи това кърмене трябва по цяла нощ да суче и по цял ден да спим заедно, а сега по цяла нощ не спя и по цял ден се занимавам и с баткото. То не може до безкрай. Иначе от рожденото си тегло по мои изчисления е качила малко над 600гр. за около 2 седмици и малко.

# 69
Kamache.yo честито , да е жива и здрава !!!

Аз стискам още , въпреки че вечер получавам много твърди контракции с болка ниско в корема , но минават .
Когато вече толкова наближи момента започнах да се притеснявам ще се справя ли с гледането на новородено , защото нямам опит с бебета даже с това как се държат а сега как ще разбера кога да кърмя , кога да сменя памперс и тн . Може да ви звучи смешно , но не знам защо така се притесних . Знам че има инфо в нета , но на вас ако някоя конкретна ви е помогнала ще се радвам да споделите линк към статия например 🙂

# 70
  • София
Мисис Роузи, дай му шанс на това кърмене, опитай се да не се стресираш. На всички лекции за бременни ни обясняват как е нормално бебето да е постоянно гладно и на гърда, на него коремчето му е колкото черешка/орех/яйчице в началото. Няма как да очакваш 3 часова пауза с такова малко погълнато количество. Бебето и гърдите ще се напаснат, всички казват до към 6 - 8 седмици след раждането.

ЯHHA, така като те чета малката няма нужда от добавка. Добре си качва очевидно, факт е, че кърмачетата са най-активни в сученето през нощта, тогава си "поръчват" количествата храна и за идните дни.

Morello_lips, съжалявам, че така се налага, но по-добре секцио отколкото да рискуваш.

Renata85, не се притеснявай! С бебето се ражда и майката, ще се научиш на всичко. Ще ти показват още в болницата и акушерките, а после и другите майки в стаята.

# 71
  • София
Камъче, честита рожба! Да расте много здрава и щастлива, на теб бързо възстановяване!

# 72
Честито и от мен на новите мами, бързо да се прибирате вкъщи и много гушкане, гукане и мирис на млекце.

Госпожо лаленце Simple Smile твърде вероятно е да може да минем без добавка, но привечер наистина е по-малко и тя будува почти цялата нощ, аз физически не издържам. Ще видим. След седмица ММ може би ще замине с баткото и ще съм сама с малката. Тогава ще си висим по цял ден на цица. Баткото беше така, по цял ден ми беше в ръцете и на края на първия месец беше качил 1300гр и 7 см.

# 73
Камаче и МКБ88 честито! Да сте много щастливи!

Рени, ще се справиш, не се тревожи. Аз не съм имала досег с бебета, и също като теб съм далеч от роднини, не е имало кой да ми показва, но мисля, че се справяме горе долу. Можеш да четеш статиите в бейби сентер. На мен ми беше полезна книгата на др. Спок (има я в читанка), като изключим частта за кърмене и хранене. Но и без да четеш нищо ще се справиш, сигурна съм.

# 74
Честито на новите мами , да са им живи и здрави бебоците Simple Smile
Аз съм 37 г.с и 2 дни и  вече съм си в София и чакам Simple Smile Мъчно ми е за дъщеря ми , която е в Хасково сама с втория ми мъж  ( защото ходи на предучище)мислех да се върна там за няколко дни , заради нея - но после реших , че е глупаво да пътувам в 37 г.с и за бебето е най-важно - ако има нещо - бързо да стигна до добра болница. На нея и идва в повече - защото си има сестричка от баща и отпреди 2 седмици и сега ще има и от мен . И пак мислих да се прибера в Хасково - но после реших , че децата са адаптивни и с времето всичко ще се подреди и нея всички я обичат много навсякъде и ще оцелее без мен за 2 седмици и пак за бебето е най-добре да съм в София.
Иначе миналата седмица измериха бебка 3300 , което било много и трябвало да раждам вече. .... но като си гледам корема не е чак толкова голям и според мен са я изкарали повече. Гледам да ходя активно и нямам никакви признаци , че ще раждам скоро . Хем искам вече да родя и да не е много голяма , за да не се измъчим и двете ненужно - хем усещам , че ще се паникьосам като тръгна да раждам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт