НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 266
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Еми препълват ми се. Последно яде в 12 и след това в 6 сутринта. И аз днес с аларма го будих, даже памперс сменях и не ще и да си отвори устата даже. Grinning явно ще спи като пън като баща си.. Иначе в 6 сутринта гърдите ми са твърди и първото нещо е да го сложа на гърда за да ми олекне. Суче активно до 7 и после си спим до 9:30 и пак ядем. Ще видя дали ще намалее, ама не виждам логика, той през деня си яде 8 пъти и я стимулира. Пия и три вида чай + сминдух Grinning Пък ако намалее, здраве да е, няма да ни правя диви калинки само и само да има кърма..

# 91
  • Bарна, морето, сините вълни
ErnaN, честито бебенце. Много да е здраво и много радост да носи у дома!
Heart

# 92
  • София
ErnaN, честито бебенце! Много радост да носи вкъщи , на теб бързо възстановяване!

Момичета, аз може и вече да питах тук, някъде в предните теми, ама не съм сигирна, пък иии имам нужда още веднъж от съвет и да съм питала. Надявам се нв досаждам.
За интимната хигиена при момиченцата след баня. Вие какво практикувате в областта на страните устнички ? След баня намазвате ли с  въобще с нещо и с какво точно там.
И още един въпрос след баня какво взехте за мазане на бебчето и за масаж. Това може би е до кожа и на бебечето.

# 93
  • Стара Загора
Нашата педиатърка каза да не бъркам и да чистя навътре. Само минавам с олио, за да не слепнат устните. После судо крем и това е. Ползвам козметика на Веледа, но олиото не успя да оправи лющенето и минах на мас. На Юриаж ще са ми следващите неща за баня.

# 94
Аз съм взела за баня, за след баня и за под пелените на Юриаж. За подсичане имам павличова мас, крем Здраве бебе и судокрем.

# 95
  • София
Нашата педиатърка каза да не бъркам и да чистя навътре. Само минавам с олио, за да не слепнат устните. После судо крем и това е. Ползвам козметика на Веледа, но олиото не успя да оправи лющенето и минах на мас. На Юриаж ще са ми следващите неща за баня.

Благодаря, момичета.
Само ще помоля за едно уточнение.
Като казваш олио имаш предвид това на козметиката или тип преварено обикновено олио, защотото четох че някъде и така практикуват?

# 96
  • София
ErnaN, честит ти бебок! Да расте здрав и щастлив! Simple Smile

Еуфория16, аз съм взела лосион за тяло за хидратация след баня и олио за масаж (бебешко олио). На лекциите представителите на марките козметика обясниха как олиото се ползва за масаж или почистване, а след банята трябва да се слага крем/лосион/мляко за тяло с цел хидратация. Олиото не хидратира.

Момичета, колко килограма свалихте с раждането?

# 97
секцио 20.10.- преди 2 вечери се теглих, 10ина кг съм свалила-5-6кг веднага след болницата, другото е изхвърляне на допълнителната кръв и задържаната вода...

# 98
  • София
Аз слагам само олио на Веледа, от всичко останало бебето реве, че му е студено и така си стоят лосионите. Между другото нашата педиатърка каза да не къпем с нищо друго освен вода първия месец. Аз свалих 5 кг. а до сега още един. Забременях 54, родих 65, сега съм 59. Килограмите си ги харесвам, дори и да не ги сваля ми е ок, ама ме интересува дали ще ми се върне ханша някога? Абсолютно нито едни дънки не ми стават, дънките за бременни ми стягат на секциото и въртя два клина. Sad Явно ще се ходи на пазар за нови дънки.

# 99
  • Стара Загора

Благодаря, момичета.
Само ще помоля за едно уточнение.
Като казваш олио имаш предвид това на козметиката или тип преварено обикновено олио, защотото четох че някъде и така практикуват?
Използвам олиото на Веледа за почистване на останалия крем по гънките и минавам по устните.

# 100

ErnaN, Честито бебенце! Много здраве и късмет!

Аз съм свалила 7 кг при раждането, а общо бях качила 11 кг. Но корема си ми стои като бременна в 4- ти месец. Незнам колко време ще отнеме да се събере, дано да е по- скоро. Вие някакви специални упражнения ще правите ли или някакви стягащи колани да слагате и от кога може да се слагат след секцио такива колани?

# 101
Erna, честито бебче🤗 Да ви е много здрав и бързо възстановяване на мама🍀🍀🍀
Ако правилно си спомням, в Окръжна Бургас ли ражда? Ако е така, доволна ли си?
Не, в Бургасмед съм.

# 102
Колан можеш да сложиш почти веднага, само да са ти махнали конците.

Нашата педиатърка ми каза ако има акита да напоявам клечка за уши с олио и да обирам с нея. В МД казаха хич да не ровя, било достатъчно измиването. И аз мия дупе и то е чисто там. Судокрем не слагам, само масажно олио навсякъде, както док каза " мажеш като, че ще я пържиш". Ако видя нещо да ми червенее, тогава мажа с крема. При нас лющенето се оправи, олиото ми е на мустела.

# 103
  • София
ахахаха ЯННА и аз така мажа като за пържене, а на него му се загрява дупето и се кротва като дойде момента на мазане. За три седмици изхарчих вече една туба на Веледа. Grinning и аз мажа със Судокрема само ако има зачервяване, ама до сега се е случвало 2 пъти. И при нас имаше лющене, ама като намазах с олио 3-4 пъти вече нямаме.

# 104
Ханша се прибира да, не помня за колко време обаче. Аз се надявах да ми остане по-широк, че се харесвах повече, но се прибра.

Общи условия

Активация на акаунт