"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 5

• 21 320
  • 658
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да, приемат се.

# 226
  • Sofia
добре,ще ги подготвя и ще ги пратя и тях;-)

# 227
  • София
Давам отчет  Laughing:
Днес бях при  Петя с 4етирите дечица. Голяма симпатяга е, а децата са просто страхотни. Голямата е в провинцията, малките закусваха като отидох. Занесох ориз, качамак, баница, един крем Нивеа за Петя, балони, моливи, фулмастри, шоколадови бисквити и една скаричка парти грил за сандви4и. Говорихме с Петя от какво имат нужда. Най-неприятното е, 4е им е изгорял хладилника. В тази връзка Дамянти??? нали каза, 4е имаш работещ такъв? newsm78
По телефона като я питах преди да ида каза, 4е нямат нужда от нищо, но се оказа, 4е не е можела да говори.
Та отидох и и купих: хляб, сирене, салам, пастет, лютеница, захар и вафли за децата. Проблемът е, 4е като няма хладилник може да се развалят продуктите, макар, 4е една пръчка салам за трите деца са точно за два дни закуската.
Има нужда от памперси за Раличка, в момента няма нито един и сладкишката е без памперс и си пишка и ака в гащите Confused
Има нова пералня. В момента нямаше и прах за пране.
За каката за 1.09 ще трябват:
5 бр. тетрадки с тесни и широки редове
5 бр. с големи квадрат4ета (за по математика)
фулмастри, моливи, острилка, скицник
евентуално раница или 4анта
На родителската среща ще им кажат още какво. Със сигурност ще трябват 50 лв за пособията по английски и за работните тетрадки.
Говорихме и за противоза4атъ4ни, тъй като в момента дават и пари за пресервативи.. Според мен е най-добре, ако може да се уреди да и сложат спирала, защото ако не дай си Боже забрави да пие хап4ета.. newsm78
Каката има проблем с очите- Петя е говорила предния път с Ева и роси, август ще я води в МА, за да се установи диагноза, като се установи точно и, ако се наложи очила може би трябва да говорим с Писна ми- нали тя предложи помощ в тази насока.
Ами това е. Аз до края на седмицата ще ходя пак, за да и занеса пердета, 4е на единия прозорец Раличка го е скъсала, а точно там е с4упено и стъклото, а прозорецът е над леглото на едно от децата и е спешно Confused
Основният проблем е ХЛАДИЛНИКА!
Аз съм в София до сряда- колата ми е голяма и мога да се ангажирам с транспорта. На Роси някаква позната имала хладилник с работеща камера и нужда да се пълни с фреон. Казах на Петя да проучи в сервизи за хладилници колко ще струва да се напълни  сфреон, но пари???? newsm78
Давайте идеи момичета..
ЗА ПЕТЪК ОСТАВА ЛИ СРЕЩА?

# 228
  • София
Страхотни новини си донесла  Hug
Ще приготвя каквото има при мен за първия учебен ден.Ще я подсигурим и с раничка  Peace
За английския трябва да се види по какви учебници първо ще учат и ще мислим как да съберем средствата  Thinking
Хладилник има в нас още един който е в добро състояние и си работи.Хазайката го продава.Мисля, че 50 лева е добра цена ако имаме пари или ако успеем да ги съберем  PeaceКазвайте момичета?Роси?
Те къде живеят?
Емиии, обади ми се  Embarassed, че днес не съм си чула телефона  Embarassed

Ефи, удобно ли ще е днес, утре или в петък вечер (след 18:30) да докарам у вас малко багаж  Praynig ???

# 229
OFF

Момичета, как да пусна online подписка към едно писмо? Става въпрос за лечебните млека.
Вие бяхте направили такава подписка преди протеста на 1-ви юли.

# 230
  • София
Петя живее в Красно село. За паричките 50 лв си е супер цена, ама аз за съжаление сега не мога да се включа- днес дадох 25лв за пазара за тях, а другата седмица заминаваме на море Embarassed
Чакам я днес да провери за фреона newsm78 колко ще им искат.
Говорих с Роси, доколкото разбрах (ама може и да не съм разбрала правилно) няма някакви заделени пари за такива нужди Sad
Дали няма начин да се направи фонд за такива "извънредни"- разбрах, 4е всички останали дарения отиват по предназначение и няма пари "не по предназначение"??? Криската кога се връща, за дас каже можем ли да занесем на Петя поне 50-ина памперса - дано за половин месец и стигнат...

# 231
  • София
Дами, знаете ли за това?

Награди за ефективност

Фондация “Помощ за благотворителността в България” и КАФ Интернешънъл ще връчат награди за ефективност на български организации за техните постижения. Състезанието за Наградите е състезание за добър публичен образ на сектора и спечелване на местна дарителска подкрепа.

Работата на българските организации в полза на обществени проблеми заслужава обективна оценка и популяризиране. Фондация “Помощ за благотворителността в България”  работи за ефективно дарителство в полза на добре работещи нестопански организации. Основно предизвикателство пред увеличаването на местното дарителство е изграждането на доверие и добър публичен образ на организациите. Три награди на обща стойност 10,000 лева ще отличат три български организации с доказани постижения, благодарение на подкрепата на КАФ Интернешънъл и български спонсори.

Кандидатите за участие в конкурса трябва да го заявят до 24 юли 2006 година чрез специален формуляр.

Повече информация и формуляри за кандидатстване: www.bcaf.bg

Наградите ще бъдат връчени по време на Срещата “Ефективното дарителство”, на 18 септември 2006 г. в Парк хотел Витоша.

Bulgarian Charities Aid Foundation
Committed to Effective Giving

Tel.Fax: 359 2 - 981 1901, 987 1574

bcaf@bcaf.org

www.bcaf.bg

# 232
  • София
Говорих с Роси, доколкото разбрах (ама може и да не съм разбрала правилно) няма някакви заделени пари за такива нужди Sad
Нали бяха събрани пари за пералня на Хелиана и в крайна сметка ще се вземе тази която е при мен за 50 лева (Миленчето ми даде парите).Не може ли с останалите пари да се купи хладилника за Петя  newsm78

# 233
Нали бяха събрани пари за пералня на Хелиана и в крайна сметка ще се вземе тази която е при мен за 50 лева (Миленчето ми даде парите).Не може ли с останалите пари да се купи хладилника за Петя  newsm78
Има още един хладилник, който продава Вили за 50лв. работещ и в добро състояние Мраз!Ако каже Роси ще действаме.
Иве, живеят някъде в Красно село, мисля че Ефи знае точния аднес на Петя newsm78
Еми, кой ден точно ще ходиш пак към тях, да дойда с теб да ги видя малчовците Hug

# 234
  • София
Еми, кой ден точно ще ходиш пак към тях, да дойда с теб да ги видя малчовците Hug

Ами зависи дали ще уредим нещо за хладилника. Иначе сутрин (преди 10ч) мога в понеделник или вторник или следобяд след 17.3ч. в петък. Мога и 4етвъртък ве4ерта (след 18ч).Утре ще взема пердето по принцип.
Адресът е ул.Княгиня Клементина 30 . Мога да обясня точно как се стига.
Дано уредим нещо с този хладилник...Роси???

# 235
  • sofia

Ами зависи дали ще уредим нещо за хладилника. Иначе сутрин (преди 10ч) мога в понеделник или вторник или следобяд след 17.3ч. в петък. Мога и 4етвъртък ве4ерта (след 18ч).Утре ще взема пердето по принцип.
Адресът е ул.Княгиня Клементина 30 . Мога да обясня точно как се стига.
Дано уредим нещо с този хладилник...Роси???

искаме да дадем 50 лв. за хладилник или да вземем безплатният,който е без фреон??

Яни,можеш ли да ни пуснеш документите за тези награди?

# 236
  • София
Роси, звънях на няколко места , ве4е не пълнели с фреон newsm78. Само в една фирма ми дадоха ориентировъчна цена около 35 лв. за 700гр. (стандартен хладилник), но казах, 4е и профилактиката се заплаща, можело и друго да е изгоряло newsm78
Петя следобяд като се наспят дечковците ще ходи до един сервиз на Красно село да пита.
Та ако е такава цената и има откъде да се вземат 50 лв, може би е по-разумно... Незнам

# 237
  • София
Роси, ей тук са двата файла:
единият съдържа информация за участие, а другият - формуляра за попълване.

http://www.bcaf.bg/bg/novini/

# 238
  • София
Искам само да кажа, че мен няма да ме има от о15 до 23.07.  Peace
Ефииии, нищо не казваш за багажа  newsm78

# 239
  • sofia
Роси, ей тук са двата файла:
единият съдържа информация за участие, а другият - формуляра за попълване.

http://www.bcaf.bg/bg/novini/

прегледах ги и с вторият формуляр ще има проблеми.По-скоро липси на документи ....
незнам,ще помоля и друг да ги погледне,но смятам,че до датата нямада ни излязат някои документи ,защото са внесени тези дни!!!

Общи условия

Активация на акаунт