Говорим си за Свръхестественото 2

• 31 188
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
И при мен не се отварят тези линкове - може форумът да им е сложил някакъв филтър (автоматично).
Спомням си, че някъде се споменаваше, че българското "сурва" (като от Сурва година) идва от индийското "сур" - мисля, че означава слънце. А между индийската митология и тракийският орфизъм също имаше паралели... 

# 346
Ели,все едно 4ета себе си преди десетина години:)
Радваш се на моята интуиция,а3 пък ти ка3вам,4е не само  то4им вода от един кладенец,ами и отпиваме еднакво,преглъщаме по4ти синхронно..
Просто а3 те водя с едни 10-15 години информация..Но предполагам, съм по-голяма от теб и на въ3раст...

П.П.
Само 4аст от русите(обърни внимание,рус,Рус-ия) имат връ3ка с прабългарите..Те не са  англосаксонския тип..Но,да.Има.Кефиш ме..
Викингите..Виж бог Один(Един) ,на руски,один е дума 3а "един" просто 3вукът е мжду о и а..
Виж Валкирия - Балкирия-един от многото топоними съответващи на България..Балихара(при рижите ирландци)..Балк(Х)ара (при скотите)и т.н.

И скоти и ирландци имат връ3ка с траки..И гали / франсета/ франки - фраки - траки
Но  викингите са българи..

Виж и друго....

т- РА - ки

бълг-АР -и

Спас Мавров на когото шапка свалям относно приноса му в тракологията,ми говореше 3а два небесни рода АР и РА,но не стигнахме край на дискусията относно то3и детайл..
Про4ее фактът оба4е,4е употребяваше думи като "духовен народ" ми е достатъ4ен 3а да не подновявам питанията си към него..

Но,на ниво между отборна интрига,виждам нещата така

Ра - ку4ета,Египет,Арабски п-в,А3ия,евреи и ра3бира се българи (общо в3ето все военни/бойни касти)-тъмни о4и и коси,смугла кожа..Естествено,имат и вариации,но това е основния белег.

АР- котки - траки,скоти,гали,ирландци и ра3клоненията им в световен мащаб (рижите коси и 3елени о4и ,като и тук има вариации и при о4ите,но моделът е то3и.3елени о4и,4ервена коса.Справка - о4ите на вси4ки котки и големи и малки  )

п.п.Виждаш ли несъответствието в групата в която съм сложила българите? Ра ,пък съм сложила :бълг-АР-и?

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 17:52 от Какво?

# 347
Всъщност си разменила траки  и българи по признак АР и РА в класифицирането.
Затрудняват ме подробностите ,не съм изследовател и понеже искам съвестно да  гледам на нещата , ги гледам повърхностно, да не се изкушавам  в дълбокото.Да се изкушавам да мисля в повече. Доверявам се на интуицията или по-скоро на мерака да е на моята.Да намеря  едномишленици.Но не  е задължително.
Не знам от къде ,но просто знам, сякаш от преди да се родя.
Мисля дали земляните само ползваме инфо, общо названо акаша или и отдаваме инфо, обмен правим,има движение,кое е?Мисля ,че отдаваме опитности,добавяме, заедно с ползването, малко, но от сърце дето се казва.Иначе повече от неща са отдавна известни според мен и  записани.Малка част се доработва.

# 348
Всъщност си разменила траки  и българи по признак АР и РА в класифицирането.
Дa,именно

п.п.Приемaме и отдaвaме инфо

# 349
  • Чужбина

Да, в Германия от езиковед съм чувала, че Бог Один е всъщност Един (the one), а VIKINGS са 6 краля: VI (6) kings.

На дете съм давала да прочете VIKINGS. Детето каза - 6 краля Grinning

Често се шегувам вкъщи, че българите пили вино от черепите на убитите от тях - същото правели ония примитиви (Grinning) по скандинавието. Дето се вика - remind you of anything?

# 350

Да, в Германия от езиковед съм чувала, че Бог Один е всъщност Един (the one), а VIKINGS са 6 краля: VI (6) kings.

На дете съм давала да прочете VIKINGS. Детето каза - 6 краля Grinning

Често се шегувам вкъщи, че българите пили вино от черепите на убитите от тях - същото правели ония примитиви (Grinning) по скандинавието. Дето се вика - remind you of anything?

Мхм..ремайндва ми и още как..

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=366.msg2467#msg2467

п.п.Препоръ4вам ти цялата тема,не само въпросният постинг

И още..Валкхала = Бал-кха-ла..Виж бог Баал,също и 4ернобог

# 351
  • Чужбина
Супер тема, ще я прочета.

Баал засега го свързвам с Baal Temple. Пак в Германия, злите езици говореха, че при тия temple-и има портали.

Това бе във връзка със следната новина:

https://www.thedailybeast.com/un-syrias-temple-of-baal-destroyed

ИДИЛ унищожили тоя храм на Баал.

После си спомням, че Путин бе пратил руския симфоничен оркестър точно там (в Палмира):

После самолетът им падна и всички загинаха.

Ама хората не обръщат внимание на тия новини - а те са по-важни от другите глупости по медиите.

Има един Майкъл Тсарион, който пише за историята на ирландците - някога трябва да го питам, защо не е писал за траките, при положение че има толкова очевидна връзка.

# 352
Свързана съм с място, което е изключително странно и като че ли неизследвано - Сардиния. Царион, който не считам за особено надежден изследовател, беше направил филм за гигантите там.

# 353
  • Чужбина
Царион, който не считам за особено надежден изследовател, беше направил филм за гигантите там.
Царион може да е добър изследовател, но удобно пропуска онова, което не го кефи.

Спомням си в един клип разправяше, че българите и македонците били млади народи. Трябва да го намеря клипа и да му пратя един мейл с въпрос, какво според него означава млад народ.
Преиначава ги нещата просто.

# 354
Не знам, дали ги преиначава или просто гони "сензация".
Вероятно ще ти каже, на поне няколко десетки хиляди години.

# 355
Свързана съм с място, което е изключително странно и като че ли неизследвано - Сардиния. Царион, който не считам за особено надежден изследовател, беше направил филм за гигантите там.
Те са от морските хора и съм убедена,4е фактор е рижия ген..

# 356
Какво?, имаш ли идея изобщо, какви са хората, които живеят там, но честно ми кажи Simple Smile

# 357
Не,нямам идея.Не съм ходила там.

3ащо е уговорката "4естно"?
Не сме се събрали да се надлъгваме я..

# 358

Simple Smile ти се хвана за тази дума, а всъщност си се изкала неподготвена.
Страшно е да се подхвърлят неинформирани предположения, особено с тона, на който си така вярна.

# 359

Simple Smile ти се хвана за тази дума, а всъщност си се изкала неподготвена.
Страшно е да се подхвърлят неинформирани предположения, особено с тона, на който си така вярна.

Дали съм "неподготвена"?

Мо3айка от Сардиния..
4ервени вежди и коси..Grinning
Морските хора/Мелу3ините..

p.p.Боже,4е то товa е Орфей..

Жени от Сардиния

Голямa пaткa съм..Пропуснaх трaки- етруски..Е сегa кaто потърсих инфо 3a Сaрдиния и се сетих.. doh

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 20:24 от Какво?

Общи условия

Активация на акаунт