Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 22

• 63 672
  • 671
  •   1
Отговори
# 225
Предстрои ми трудна седмица, работа от вкъщи със звяра.
От яслата ми казаха, че едва ли не само да прокашля, сопол и ще връщат деца - преглежда ги сестрата на входа и ако има съмнение -връща. Реших да си спестя търчането до и от офиса, ако го върнат...

Вече искам да е май месец!
Бързо оздравяване на всички.

# 226
  • София
Веднага давам 5 акъла за работа, когато трябва да гледаш и звяра.

1. Организирай задачите така, че тези, на които имаш да мислиш повече, да са когато спи. Като е буден, гледай да свършиш тези, които не изискват твърде голямо съсредоточаване.

2. Вдигни го рано, за да се умори и да има шанс да спи на обяд. Ще ти даде 2 часа спокойствие и има шанс да не е адски кисел след N часове.

3. Разреши забранените неща за седмица. Да на детските, соковете и захарта!

4. Отдели няколко пъти 15-20 минути, в което да му обърнеш внимание. Успокоява се и не те дърпа за ръката, не ти виси на крака. По-продуктивно е.

5. Приготви кафе, тъй като ще се довършва вечер и сънят е намален.

# 227
И от снощи - болен с почти 40 градуса, страхотно. Овладях с хексалгин, но беше ужас, нашият пищи и не дава никакви мокри кърпи/чаршафи да му се слагат. Както винаги, екшън.
Не е грип, а вирусна инфекция, която никога не е карал-само лек сопол, без кашлица и леко зачервено гърло.

Най-вероятно е вирусът, който аз влача от 2 седмици (с лек сопол и дразнене на гърлото), нямам темп, не се чувствам зле, обаче съм го пренесла на малкия и готово.
Извод, никога, никога, не се оставяйте на втори план, погрижете за себе си първо.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 09:10 от помбер

# 228
Помбер, бързо оздравяване!
Ние сме си вкъщи и днес игра с едно комшийче навън, което беше със сополи и ме е яд на майката, че нищо не ми каза преди да излезем....сега се обвинявам, че може да е прихванал нещо 😣

# 229
  • София
Хей, как сте?

Аз си имам Пикасо в нас. Имам нарисуван под Joy Ще се измие Wink

След като никой не му обърна внимание и му писнаха играчките, извади чувала с прибрани играчки, изсипа го насред пода и се почна да се преравя. Най-хубавото е, че вече 2 часа си играе кротко и тихо Grinning

Изкара пълен месец на ясла и съм впечатлена! Особено, че е януари! Много е пораснал, дръпна на височина. Не бяхме се виждали скоро с едни близки приятели и като дойдаха - голямо гушкане му удари. Пък им се глези, целува ги, гушка ги, голяма любов!

Ние сме добре. Дребосъкът расте, почна да се смее с глас Grinning Баткото го пази - носи му биберона като се разплаче или му дава играчка. Идеална работа!

Сесията ми свърши,  успешно! Имам още малко и за следващата и мисля да е последната. Лошото е, че си оставих най-гадните неща и не ми стигна времето да ги правя сега. Мисля да ги почвам от рано и да приключвам.

# 230
Мисис, радвам се , че сте добре! Колко см е станал хубавеца? Растат децата....
Ние от понеделник тръгваме на ясла, че заради грипа го бях спряла и дано няма болни дечица Sad, че все лепва по нещо от там.

# 231
Мисис,и аз го правя това с играчките. Тя си ги носи в разни торбички,изсипва,събира,реди,после като се заблее някъде прибирам торбата. Като й доскучае и за да имам поне половин час мир вадя някоя торба и тя е супер доволна. 😃
И тя е дръпнала на см,но не съм я мерила. Гледам по дрешките. 😃 Но и без това след месец-два ще се пробваме с детска градина,та ще подменим гардероба от-до. От сега се настройвам за болести и вируси,но няма начин. Трябва и да си намеря работа,а не е много лесно... Ще видим до къде ще я докараме.
Браво на баткото,сладко е като се грижат така за малките. 🥰

Краси,дано се позакрепите повече на ясла и да не хваща нищо.

Надявам се другите да са добре и се разписвайте. ❤

# 232
Мойта Михаела е здрава вече пий авирон сироп и синекод и се оправи бързо.Ще си седи още седмица вкъщи ,че има кой да я гледа.Аз си работя , поуспокоих се в последните месеци вече не пия витамини за нервната система и съм много щастлива от факта. Радвам се на мъжа и дъщеря ми ,която всеки ден ме радва с нещо. Бързо оздравяване на всички деца .

# 233
Дами, здравейте,
Да ви кажа и Патето е дръплана много на височина. Едната дружка в квартала е по-голяма с месец, а е глава под Пате, други две госпожици също са с повече оТ половин глава по-ниски. Вземам дрехи от 3-4, защото другите са й крайно малки. От 2-3 Джоржд, с които е откакто се е родила, емиии клиновете са 7/8, а блузките са с висока талия, за голо пъпче хихихи, добре че в ХМ пуснаха някакви намаления, та закрепихме положението. Пате също беше цяла седмица на ясла.
При Пате и Мече има постоянно скандали за играчки или каквато джиджавка в хванал другия .... Голяма драма са, хич не се заиграват заедно. Ама, и двамата имат неразположения със зъбите. Патето изкара два от последните кътници с голям зор. Много беше неспокойна, е, остават още два.
Да я похваля, махнахме и нощтният памперс, е, имаше два инцидента, но нямаше драма, а пък на пук- Мече не иска да стои и секунда на гърнето.
Лека нощ от нас :*

# 234
  • София
На Дария ѝ мина пневмонията най-сетне. Но ще ходи на ясла след поне две седмици, за да ѝ се позасили имунитета малко.

Иначе вече говори още повече. Като я питам какво правят по цял ден на яслата, получавам отговор „Шшшшт! Тихо! Защо станала? Защо не слушаш, защо??” Joy

# 235
posh_, как сте , кога спря да вдига Т след приема на Тамифлу?
От снощи малкия е с 40 градуса, като спадна за час и пак е над 39. Педиатъра каза, че е грип и ни изписа Тамифлу.Дадох му го ,  а след малко повърна , та все едно нищо не съм дала Sad.

# 236
Вече е на градина. Започна тамифлуто в понеделник  и в сряда вече спря да вдига Т. Но от тамифлуто я боля коремче два дена.

# 237
Обнадеждаваш ме ☺, дано и при нас спре тая Т, че вече 24 часа не мога да я сваля под 38.5.

# 238
  • София
Юхууу, пак съм аз 😃

Ние сме добре, но аз съм ядосана днес. В яслата са си наумили от четвъртък, че има конюнктивит. Няма. Имаше 2 гурела, че рева вечерта. Не са му текли очите, няма зачервяване, няма сухота, няма търкане, няма гной, няма температурата, нищо му няма. Ни-що! Направих се на разсеяна. Вчера ми звънят пак - нали ви казахме, че е с конюнктивит. Викам им - нищо му няма, нали го виждам в нас. Обяснявам... Днес не го пуснали, без бележка нямало да го пуснат. Лудите ме хванаха. С 300 зора, бебе и нам какво си успях да стигна до педиатъра. Хванах я в последния момент, но я хванах. Прегледа го. Нищо му няма. Знам, защото е карал конюнктивит и знам какво е. Даде ми проклетата бележка. Ходих до яслата и обяснявам, че детето е здраво. Не ме оставиха да говоря, защото... Е нали са ми обяснили. Викам си, хайде няма да се караме, нали... То може да е било вирусно, тогава да не зарази и другите. Сестрата веднага ми отговаря - а не, не, не е вирусно. Бактериално беше. Пак побеснях. Каква е тая бактерия дето я излекуваха за половин ден с едно измиване на очите?! Страшно лековита вода имат! Ми да споделя по новините, да ходят всички там на лечение. Не на антибиотиците, да на лечебната вода! Много се напрегнах!

# 239
 Joy Joy Joy

Да, заради конюнктивит много гонят, защото е супер заразен. Ама цялото търчане за бележки е ужас Sick

Общи условия

Активация на акаунт