Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 22

• 63 669
  • 671
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Олеее, Innerlane Sad Много тъжно Sad Дано мине бързо Sad

krassi14 Дано свикне. Ще споделяш как минават дните Simple Smile

Аз... се опитвам да завърша Simple Smile Имам останали малко курсови работи за писане. Сведох ги на половина. Голямо писане беше тия дни, ама мина де. Останалите - следващия семестър и мисля да завършвам тази година.

Иначе баткото пак довлече някакъв вирус от яслата. Той малко се разсополиви, но нищо сериозно. Аз минах през една хрема 3 дни и се оправям. ММ обаче вчера с 39 лежа цял ден... Днес малкото е с 37,8. Sad Засега не съм дала нищо, сякаш спадна сама.

Като е вкъщи събота и неделя не спи. Съответно и аз издъхвам след N брой часове пазене. Почва да прави бели и е погром след него. Днес реших да му уплътня деня, то не че аз почивах през това време де. Вадих пластелин. Всички цветове бяха накъсани на маааалки парченца и струпани на голям куп. После колко време ми коства да ги отделя цветово. Нямаме голям успех с моделирането. Пробвах да направя снежен човек Grinning, обаче ми го разалят.

Вчера вадих моливи и книжка за оцветяване. После докато сгъвам купът от 4-те перални, не се усетих, че е твърде тихо.. Е, черната тонколона беше оцветена с жълт молив. Добре, че се изчисти.

Днес вечерта не ми издържаха силите в нас и колкото и да не ми се излиза, го измъкнах да пазаруваме. Всичко беше чудесно в магазина. Вървеше с мен, слагаше продукти в кошницата. Докато не взех едни плодови млека, които харесва. Пфуу... голяма драма беше - що са в кошницата, що не са в нея, защо ги сложихме на лентата да ги маркират, ляга, въргаля се на касата, текат сълзи и сополи, писъци... Аман с това мляко, хиляда пъти съжалих, че го взех. Прибрахме се де, пак така, с рев. По пътя си го държа в колата, да не му го взема.

Отивам да си сипя едно. След такива дни, имам нужда.

# 211
Моята пак се разболява има хрема....не ми стига това ами се скарах с майка ми.От години не се разбираме,гледа малката само събота и неделя ако баща ми може да дойде да я вземе с колата.С градския транспорт никога не е дошла сама да ме види,да ми помогне нещо вкъщи,да вземе детето от яслата ,а живее в съседния квартал.Болно ми е като кажа на някой ,че свекърва ми всеки ден води дъщеря ми на ясла ,а родната ми майка не иска да я вземе.Не съм ходила на ясла, градина, предучилищна и за да ме гледа не работила и сега като не ми помага ми отмъщава....Като съм имала дете за взимане от яслата да не съм се женила ..  от думи много боли....

# 212
И моята е с грип... 39.3... мрънкане, дано  няма усложнения.
Анита, моята майка веднъж не е дошла и за 5 минути да ми гледа децата, да ми помогне с каквото и да е било. Свикнала съм и не обръщам внимание. Тя мен не е гледала, та децата ми.
Бързо оздравяване на болните....

# 213
Бързо оздравяване на всички😙!
Роузи, ти си като шесторъкия буда, как успяваш и да пишеш и да се справяш с малките.Ако бях аз щях да си сложа не едно, а няколко пъти по едно Simple Smile.
Кристи нещо ми се губи ...

# 214
Разбрах в моя животец, че никой с нищо не ми е длъжен. Обаче, когато става за майка и внуци е някак кофти и болно и въобще не искам да го разбера. Много болни , много чудо от тоя грип, нашата габровска педиатрия се пука по шевовете. Казват по страшни били последиците от грипа- вирусна пневмония ти идва като едното нищо. Аз съм добре и пак и отново направих компромис с семейният си живот, а не знам до кога ще мога да го правя....

# 215
  • София
Моята майка страшно много ми помага, НО... държи да го прави само от Бургас. Категорично отказва да дойде в София. Тук за нея било затвор, чувствала се на чуждо място, нямала приятели, двамата с ММ сме били супер тежки характери и с нас не се живеело... ей такива неща. Просто не може да си излезе от зоната на комфорт жената. Аз не обичам особено да пращам детето, но през сесиите ми и във времето, в което яслата не работи (цял август месец) просто нямам избор. Тегаво е много. Има неща, от които съм недоволна във връзка с това как я гледат... Но си мълча, защото и тази помощ е по-добре от никаква.

# 216
  • София
Ние с ММ седим днес в нас с отвратително гадене, което накрая туширахме с кисело мляко и солети. Малкото обаче е с диария, която почна преди малко... Сега спи. Предвид и температурата от вчера обаче, вече почвам да се тревожа. Миналата седмица в четвъртък сложихме и ротавирусна ваксина. Дано спре диарията. Напрегнато ми е.

ани Hug

krassi14 Ми иначе скучно бре. Grinning То като не е на макс обороти и да има адреналин - не е интересно. Simple Smile Понякога ми идва в повече де, то не може всеки ден да е така Sad

Ние сме с ММ. Горе-долу балансираме - справяме се засега. Ако не успеем - търся бавачка. Родителите са далеч и май по-добре. Grinning Твърде дълго живеем сами и трудно приемам техните разбирания. Майка ми периодично идва. Успях да поналожа малко какво и как да става. Ама си имахме скандалче с драматично напускане на дома ми. Родителите на ММ са по-възрастни и доста по-отдалечени. По празници се чуваме, ходим на гости на обяд като стигнем до родния ни град. Горе-долу с това се изчерпват нещата. Още не са идвали да видят бебето.

# 217
Мисис , прова си трябва да е весело . Как е малкия днес, дано няма Т и всичко да е наред.Аз не съм слагала ротавирусната и незнам кога почва да действа, но мисля, че всичко е наред.
Поли, дано не се налагат други компромиси.
Относно бабите - моята майка го гледа всеки уйкенд, но от както татко се разболя поразредихме нещата.Свекито пък все се тупка в гърдите, че гледала дете ( а аз си гледам сигурно маникюра), дефакто съм й го оставяла за по няколко часа.Тъй че помощ имам, но реално като тръгна на работа ще ми е необходима.Свекървата чак щяла да си направи ремонт на едната стая та като идвала да стояла по повече .......та детска стая детето кой знае кога ще има .Или ще е бабешко-детска 😂

# 218
  • София
krassi14 Благодаря! Все още е с разстройство. Намали апетита, но е жив. Не ми прилича на обезводнен, но само чета за симптомите и как да разпозная. Следя го и се тревожа. Имам пробиотик, след малко ще пробутам малко.

Дано помагат точно, когато имаш нужда! Другото - все тая Simple Smile А ти питала ли си бабата за стаята? Може пък да иска разнообразие - я коли, я супергерои Grinning Сигурно й е омръзнало да стои в стаи с пастелни цветове и цветенца Grinning

# 219
# 220
И ние сме в отбора на болните и тримата. Дребната е най-зле, всъщтност за първи път е наистина сериозно болна. Вече трети ден държи висока температура и кашля много лошо. Дадохме кръв и посявки за нос и гърло, ходихме по лекари всякакви. Поне изключват ангина и пневмония от които най-се-страхувах.
Освен всичко и си работя през цялото време щото няма как.
Просто чудна картинка.
Нас бабите тотално са ни отсвирили, оправяме се както можем.
Три дни майстори в къщи, болно дете, болен мъж и аз болна, когато дребното спи аз лежа и работя от лаптопа.
Баси ужаса!
Гледам Файн Ливинг - иска ми се на самолета и по топлите места, къща на плажа искам и дъъълго лято.
Имам видение - детето тича босо по плажа, а ние с ММ пием коктейли на шезлонгите....ех, мечти...

# 221
Само да кажа, че има бърз тест за грип. Става за 20 минути и дава ясна диагноза на какво се дължат температурата, кашлицицте и сополите. 
При нас тестът беше положителен, лекуваме се с Тамифлу.

# 222
И мойта се разболя Кашля, хрема ,сополи и температура 38 .като говорех да я гледа някой нямаше ..... Бързо оздравяване на всички

# 223
Само да кажа, че има бърз тест за грип. Става за 20 минути и дава ясна диагноза на какво се дължат температурата, кашлицицте и сополите. 
При нас тестът беше положителен, лекуваме се с Тамифлу.
Какъв е този тест, в лаборатория или аптека? Как се казва и къде го направите?

# 224
Ние го направихме в Токуда - взима се гърлен секрет. Става за около 20 минути.
Казва си се Бърз тест за грип.
Мисля, че и в Цибалаб го имат...

Общи условия

Активация на акаунт