Частни училища - информативна тема 22

• 54 564
  • 804
  •   1
Отговори
# 465
Хората гърмят сватбарски, дано улучат нещо...
Даже не си правят труда да гугълнат твърденията си.
Американското училище в Барселона - 20000Евра годишно...
Данните тук: https://www.asbarcelona.com/generic/admission-fees
За Рептън данните ми са стари - от 2016 тук:
https://en.wikipedia.org/wiki/Repton_School
Рязкото намаление на таксите и идването им в БГ може би се обяснява от факти на същата страница.
Високите такси (при положение, че има кой да ги плаща) означават възможности да се привличат малкото останали читави учители с предлагане на по-добри заплати. Което означава вдигане на таксите и в оцелелите след това упражнение ЧУ. И така, докато не останат едно-две монополни ЧУ. Които ще диктуват в голяма степен както заплатите, така и таксите.

А колкото до съмненията в точността на цифрите в доклада на Президента на АК... не ми се коментират подобни твърдения.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 15:28 от Ezhko

# 466
Бе стига с тоя Рептън. Имиджа на контрагента им във финансовия сектор у нас е с отрицателни стойности по Фаренхайт. За да докара когото и да било, трябва да построи сгради, а за да построи сгради се иска финансиране.
Нагледали сме се на бомбастични ПР съобщения.
Дори само за имиджа му на непочтен и човек, който не си държи на думата, не бих сключила какъвто и да било договор с него, камо ли за обучение на детето ми.

За "Свети Георги" или добро, или нищо. В случая нищо. Wink Не зубрели хахахаха.

Малка поправка. Не Мирчев, а Мирчева е драйвъра за Рептън тук.

То щото има съществена разлика. Договорът е с ВМ Финанс Груп. Онази с ценния опит от детската градина.

# 467
  • София
Скрит текст:
Бе стига с тоя Рептън. Имиджа на контрагента им във финансовия сектор у нас е с отрицателни стойности по Фаренхайт. За да докара когото и да било, трябва да построи сгради, а за да построи сгради се иска финансиране.
Нагледали сме се на бомбастични ПР съобщения.
Дори само за имиджа му на непочтен и човек, който не си държи на думата, не бих сключила какъвто и да било договор с него, камо ли за обучение на детето ми.

За "Свети Георги" или добро, или нищо. В случая нищо. Wink Не зубрели хахахаха.

Малка поправка. Не Мирчев, а Мирчева е драйвъра за Рептън тук.

То щото има съществена разлика. Договорът е с ВМ Финанс Груп. Онази с ценния опит от детската градина.
Коя детска градина?

# 468
https://www.manager.bg/етикети/abc-kinder-care-centre

# 469
Както писах и по-нагоре, нивото в ААУ е съвсем посредствено, и таксата от 18000 евро нищо не значи, освен че е безумно скъпо.
 Показателна е реакцията на някои хора обаче - от подигравателно отношение, та до съмнение в лъжа... и после върви, че споделяй.

Мецане, пак да вметна и вЕрвай ми, без грам подигравка, щото се докачи, усещам:
ААУ дава Ай-Би.
Ай-Би-то (и това сме дъвкали) може да е всичко друго, освен "посредствено"
На първия ми приятел щерката завърши ААУ и с " посредственото " си образование се изстреля в Лондон, завърши чиста математика в Imperial  (даваш си сметка какво е, нали?) и вече трета година търгува деривати в JP Morgan Чейс в Ситито.
Пример, че всичко е И до човека, не само до училището. И до мотивацията.
Плащаха по 2000 долара годишно на ААУ. Просто тя беше от онази квота, която май Костовото правителство извоюва за българчетата, а именно -срещу парцела срещу черешовите градини за построяването на новата сграда (дотогава ААУ беше в комплекса на АК - Симеоновската милиция) беше постигната договореност за ежегодно обучение на две българчета в училището. Минава се през конкурс, май още го има, но нещата са малко по-различни вече.
Колкото до обучението там, нали разбираш, че имам , да го кажа скромно, бегла представа, бая сме си говорили, бяха и са първи дружки с моята щерка и ходеха заедно напред назад, това 5 години....

Та , пак казвам, съвсем добронамерено и незлобливо - недей от последна инстанция. Човек не може от всичко да разбира, да се опитва, да, но не и да го твърди със сигурност. Винаги има детайли.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 16:18 от StefanB

# 470
Фелиция, не искам да коментирам нападките към Рептън и партньора им и съм сигурна, че ако се справят някак с финансирането те също биха били "посредствени" за вас. Но ми е чудно, как ги навързахте със Св Георги, пък дори и детска градина намесихте. И тя ли е посредствена и ниска летва? Нямам против да се смеете на нищо, но не разбрах има ли нещо невярно в това, което съм написала? Нима на едното място не се преподава на английски, а на другото не се учи по английски, с цялото диктуване и наизустяване на думи. Кое от двете е по-естествено за деца от началните класове?

# 471
За всяко притеснение си мислех - ами как ще го докажа, ами да не излезе клевета, ами полит-коректно ли е, и най-вече ами на кого аджеба да го кажа.
И учителите сега са емоционални, нормални, сърдечни... А не като полит-коректните, професионални сухари западняци.

Франк Куин, Мис Зи, Майкъл Дийгън, Крисчън Йънгс ... професионални сухари западняци? Леко пресилено твърдение според мен.

Към когото и да е от АК се обърнеш с проблем - по мой опит най-малкото ще те насочи към правилния адресат.
Взаимното уважение диктува не да бъде спестена критиката, а да бъде обмислена, така че да не съдържа неверни елементи, да е конструктивна (да предлага работещо решение или поне стремеж да се намери такова) и да не засяга НЕНУЖНО чувствата на другия. Да, изисква човек да помисли какво иска да каже преди да почне да говори. Намирам този навик за полезна добавка към получаваното образование.

Това е моят поглед върху нещата. Мисля, че мнението е ценно, защото е искрено. Всеки си има своето усещане и правото на него.

# 472
  • В офиса
И Логън Мартин и Кухел в твоя списък, но без М. Дийгън, който отдавна го няма. Куин е сухар, сравнен с Цветкова. Онзи по химия, дето катери върхове, Хънтър, жената на декана, Там Смит, онзи по философия,  - сухари са. Като сметнем съотношението - 70:30, а бг учителите ще са в същата пропорция но наобратно.
Е, к'ва обмислена критика: защо файнъла по биология е с фрапиращи правописни грешки, може ли историка да проверява домашните задания и може ли да учи на нещо тези деца, може ли математичката У (всички знаят коя ми е любимката - другите са супер) да преподава адекватно, защо същата не познава учениците си и пише формални репорти, к'во е това mathletics, това деца в забавачката ли са, защо жената на декана преподава нещо, дето май не го е учила, учителката по рисуване защо казва, че не може да запомни на всичките имената и т.н. и т.н.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 17:30 от Тинкърбел

# 473
Куин е сухар, сравнен с Цветкова. Онзи по химия, дето катери върхове, Хънтър, жената на декана, Там Смит, онзи по философия,  - сухари са.
Е, к'ва обмислена критика: защо файнъла по биология е с фрапиращи правописни грешки, може ли историка да проверява домашните задания и може ли да учи на нещо тези деца, може ли математичката У (всички знаят коя ми е любимката - другите са супер) да преподава адекватно, защо същата не познава учениците си и пише формални репорти, к'во е това mathletics, това деца в забавачката ли са, защо жената на декана преподава нещо, дето май не го е учила, учителката по рисуване защо казва, че не може да запомни на всичките имената и т.н. и т.н.

Това че Цветкова е невероятен човек не прави Куин или Хънтър сухари (тези съм виждал наживо). В сравнение с Цветкова 99.9% от хората са сухари. Прочее, имаше майка недоволна и от Цветкова.

Критиката се адресира право към Мария Ангелова. Непроверени домашни задания лъсват в Енгрейд светкавично. Заданието с правописните грешки и се занася директно. Пробва ли? Какъв беше отговора?

ПС Тази дискусия е май за АК темата, а не за тук.

# 474
  • София
Баш си е за тука - нали е частно училище, а и на много хора им предстои избор Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 475
  • София
Мартин, Лий, Кухел, Ебрахими, Ван Суол, Болдуин - това са чуждите учители на сина ми. До един много, много си ги харесва, общува с лекота и с желание с тях.
Не разбирам позицията на високомерие и презрение към коректното и възпитано отношение на учителите към децата.

# 476
  • В офиса
Не разбирам позицията на високомерие и презрение към коректното и възпитано отношение на учителите към децата.
Моля?! Ти в моите реплики ли намери високомерие и презрение? И че негодувам срещу "коректно и възпитано" отношение. Изумявам се от интерпретацията, наистина. Какви пак интриги, паралели, асоциации и т.н. се подклаждат? Тук ми се ще да стана язвителна, но няма да го направя.
Харесвам емоционални учители - като Цветкова, Йънгс, Кухел, Мартин, Илчев... Не харесвам сухари. Сухарите са си сухари - дистанцирани, хладни, непознаващи емоционално учениците си. Може да са забавни, атрактивни, но липсва връзката. Децата това нещо го усещат. Даже един Куин, който е добър учител, прекрасен дори, имаше тотално невярна представа за характера на моето дете (за разлика от Цветкова) В сегашното училище емоционалните преподаватели са повече от тези в АК. Тези с емоционалността на Цветкова са поне 3. И не съм чула за некоректно и невъзпитано отношение. Ако имаш нещо предвид, разкажи в съответната тема каква ти е била болката и какво си се опитала да направиш, за да предпазиш другите, които ще вървят по твоите стъпки.

# 477
Призма и интриги? Мисля, че пресоляваш гозбата, Тинки...
При внимателно слушане, Куин и Цветкова казват обикновено едно и също. Просто ползват различни начини.

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 20:18 от Ezhko

# 478
  • София
Аko нямате личен горчив опит с някой потребител, недейте да го защитавате, само защото децата ви са съученици, МОЛЯ!

# 479
  • в страната на чудесата
С нетърпение чакам повече частни гимназии. АК ми додея вече. Ежко и призма всичко ли харесват? Има ли нещо, пък макар и мнооого дребно и незначително, което не харесвате. Или да кажем така - което бихте искали да се промени?
Би било много полезно за дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт